Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

TESTISSÄ: 5 täysin langatonta kuuloketta

Kohtuuhintaiset premium-kuulokkeet rivissä

Uudet kuulokkeet ovat yhä useammin täysin langattomia nappikuulokkeita. Testasimme premium-luokan edullisimmasta päästä viisi uutuutta.

/ 15.09.2021 - 10:00
5 täysin langatonta kuuloketta

Siitä on vasta muutama vuosi, kun naimme ensimmäiset täysin langattomat kuulokkeet, jotka tunnetaan myös kansainvälisellä nimellään true wireless. Nyt kuuloketyyppi on vallannut markkinat, ja uusia muovinappuloita vyöryy kauppoihin jatkuvalla syötöllä.

Jos venkoilevan johdon voi välttää, niin kannattaa tietysti tehdä, ja täysin langattomien etuna on myös nappikuulokkeiden keveys ja pienuus sankakuulokkeisiin verrattuna (joita onkin nykyään tarjolla vähemmän).

Parempi akunkesto

Puolilangattomiin nappikuulokkeisiin (eli sellaisiin, joissa johto yhdistää napit ja kulkee niskan takana) verrattuna täyslangattomissa on heikompi akunkesto. Tilanne on kuitenkin parantunut huomattavasti, ja yleensä soittoaikaa on noin 9 tuntia ja kotelosta pari täyttä latauskertaa päälle. Viime aikoina täysin langattomat ovat siis tulleet yhä käytännöllisemmiksi, kun niitä ei tarvitse jatkuvasti olla lataamassa.

Vastamelua ja ympäristön ääniä

Viime aikoina yhä useampi kuulokemalli on myös muuttunut vastamelukuulokkeeksi, mikä tuo mukanaan myös päinvastaisen ominaisuuden, eli ympäristön äänet läpi päästävän toiminnon. Jälkimmäinen on hyödyksi, kun tarvitsee sukkuloida liikenteen seassa, ja vastamelu taas edukseen tilanteissa, joissa haluaa sulkea matalan taustakohinan pois, kuten esimerkiksi lentokoneessa tai bussissa.

Premium-luokan täyslangattomat

Tähän testiin valitsimme noin 150 euron arvoisia kuulokkeita. Huippumallit esimerkiksi Bang & Olufsenilta, Sonylta ja Sennheiserilta maksavat reilummin, ja kaupoista löytyy läjäpäin myös alle sadan euron halpismalleja. Jos haluaa kuulokkeiltaan tasokasta äänenlaatua ja hyviä ominaisuuksia, on tämän testin hintaluokka oivallinen.

Vertaamme tässä testissä viittä kuulokemallia: Supra Nero-TX Pro, JBL Tour Pro+, Sennheiser CX True Wireless, Beats Studio Buds ja OnePlus Buds Pro.

OnePlus Buds Pro

Loistava AirPods-kopio

OnePlussan esikuvana on ilmiselvästi ollut AirPods Pro, mutta erinomaisen onnistunut Buds Pro ansaitsee tulla arvioiduksi omana itsenään.

Erittäin luonnollinen ääni musiikin kanssa. Pianossa on hyvää energiaa ja laulu soi muhkeasti. Toimiva vastamelu ja äänten läpipääsy. Ohjaus onnistuu hyvin kuulokenapeista itsestään. Laadukkaan oloinen rakenne.
Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta. Useamman laitteen Bluetooth-yhdistäminen ei onnistu vielä.
Lue koko testi

Beats Studio Buds

Beats viiltelee

Olemme harvoin olleet yhtä innostuneita testaamaan alle 200 euron kuulokkeita – ja harvoin yhtä pettyneitä lopputulokseen.

Yhdistäminen sujuu helposti. Vastamelu/äänten läpipääsy löytyvät, samoin tuki Spatial Audiolle. Hävinneen kuulokenapin voi paikallistaa sovelluksen avulla.
Terävä ääni. Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta.
Lue koko testi

Sennheiser CX True Wireless

Hyvä ääni, mutta...

Jos sattuu löytämään omiin korviin sopivat sovitteet, tarjoaa Sennheiser CX True Wireless palkinnoksi upeaa ääntä.

Loistava ääni, jos saa istuvuuden kohdalleen.
Ei vastamelua tai äänten läpipääsyä. Maksimivolyymi saisi olla korkeampi. Silikonisovitteet tipahtelivat testin aikana korvista niin usein, että meidän piti ottaa omat memory foam -sovitteet käyttöön.
Lue koko testi

JBL Tour Pro+

Potentiaalia huippusuoritukseen

Jos on näppäräsorminen ja luottaa omiin korviinsa, saa JBL Tour Pro+ -kuulokkeista hienosäädettyä timanttista ääntä.

Loistavalla taajuuskorjaimella äänestä saa aivan upean. Vastamelu ja äänten läpipääsy ovat hyvä lisä. Langaton lataus.
Ilman säätöä ääni on keskireksiteriltään ohuenlainen ja ääni on vähän liian kova. Puheluiden laatu ei ole parhaasta päästä.
Lue koko testi

Supra Nero-TX Pro

Bassokunkku

Supra on lisännyt loistavaan edulliseen kuulokemalliinsa vastamelun ja pidentänyt akunkestoa – ja nostanut samalla hintaakin.

Mahtava basso, pitkä akunkesto, toimiva vastamelu/äänten läpipääsy. Todella kompakti muotoilu!
Ylempi keskirekisteri voi toistua vähän kovana etenkin joidenkin naisten äänten kohdalla. Kotelon kantta ei ole kiinnitetty.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Ääni & Kuva
Scroll to Top