Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Klipsch Cinema 400

Ei Atmos-surroundia

Klipsch Cinema 400 soi lujaa ja puhtaasti vahvan bassoon saattelemana, mutta surround jää vaisuksi.

/ 23.11.2022 - 13:00
Klipsch Cinema 400

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Klipsch Cinema 400 luo valtaisan äänikuvan, joka leveä, tasapainoinen ja bassoltaan täyteläinen subwooferin ansiosta.
  • Ei Dolby Atmos -tukea eikä erillistä kaiutinta keskikanavalle. Vahva basso voi tuntua vähän hallitsemattomalta.

Klipsch on JBL:n tavoin legendaarinen kaiutinvalmistaja, jonka historia ulottuu vuoteen 1946 saakka. Amerikkalaisvalmistaja tunnetaan korkeatehoisista torvikaiuttimistaan, joiden DNA:ta on koetettu siirtää myös nykyaikaisiin soundbareihin. Olemme testanneet useita Klipschin soundbareja hyvin tuloksin, ja nyt on vuorossa malliston pienin versio.

klipsch cinema 400 sound bar scaled 1 scaled 1
Klipschin kaiuttimen rakenne on laadukas. Sivut ovat puuta ja etuosa verhoiltu mustalla kaiutinkankaalla. Ulkonäkö on ehkä enemmän karkea kuin kaunis, mutta istuu oikeaan ympäristöön tyylikkäästi. Kuva: Klipsch

Klipsch Cinema 400

Cinema 400 on Klipschin pienin soundbar, mutta ei kuitenkaan erityisen pieni: 101 cm leveä kaiutin istuu mukavasti keskikokoisten televisioiden seuraan.

Klipschin kaiutin näyttää rockahtavalta torvidiskantteineen ja puuviimeistelyineen, jotka tuovat mieleen Reference-sarjan hifikaiuttimet. Langaton subwoofer on melko kompakti, mutta tilaa kuitenkin riittää 8-tuumaiselle bassoelementille.

Soundbar kytkeytyy kätevästi television HDMI ARC -liitännän kautta. Musiikin soittaminen onnistuu myös Bluetoothin kautta. Muuten laitteessa ei ole erityisiä liitäntöjä, ei edes Wi-Fiä eikä monihuonesoittomahdollisuutta.

Mukana tulevan kaukosäätimen lisäksi Cinema 400:a voi ohjata päällä olevista napeista. Etukankaan takana kiiluu ledvalojen rivistö, joka kertoo sohvalla istujalle kaiuttimen tilasta.

 

Cinema400_Carousel_8 Cinema400_Carousel_7 Cinema400_Carousel_2
<
>
Kuva: Klipsch

Äänenlaatu

Klipsch Cinema 400 on yksinkertainen stereokaiutinjärjestelmä (2.1). Siinä ei siis ole vastaavia surroundominaisuuksia kuin testin edistyksellisemmillä osallistujilla.

Klipsch Cinema 400
Klipsch Cinema 400 on varustettu laadukkailla kaiutinelementeillä, mutta siinä ei ole erillistä keskikanavaa, kuten suuremmissa 600- ja 800-malleissa. Kuva: Klipsch

Käytännössä Cinema 400:n äänessä on paljon hyvää, ja Netflixin Dahmer-sarjaan syntyi hyvää tilantuntua.

Sarjamurhaajasta kertovassa sarjassa on kiinnostava ääniraita, joka on täynnä pieniä yksityiskohtia. Klipsch onnistuu vetämään vastaanottajan tiukasti mukaan toimintaan. Puheentoisto on selkeää ja täyteläistä, ja vaikka puhe ei keskitykään fyysisesti, on se silti todentuntuista.

Netflixin Snabba Cash -sarjan intensiivisissä tulitaisteluissa Cinema 400 todistaa soittavansa kovaa ja kirkkaasti. Laukausten äänet eivät säröile, ja langattomassa subwooferissakin riittää ruutia. Basso on eläväinen ja syvä.

klipsch cinema 400 sub scaled 1 scaled 1
Kuva: Klipsch

Surroundia enemmän hyödyntävissä ohjelmissa, kuten Drive to Survivessa, jää Klipsch kuitenkin äänikuvaltaan kapeammaksi kuin testin parhaimmat. Cinema 400 ei kiedo kuulijaansa äänikuplaan, kuten Atmos-soundbarit, eivätkä tehosteet liiku tilassa ympärillämme samaan tapaan.

– Surround ei tunnu tässä yhtä vaikuttavalta kuin testin Atmos-soundbareilla Samsungilla ja JBL:llä. On selvää, että ilman Dolby Atmos -tukea ääni menettää jotakin, Geir sanoo.

Musiikin kanssa Klipsch puolestaan on hyvin vakuuttava. Sen äänimaisema on energinen ja tiivis, jonka yläpää soi kirkkaasti loistavan torvidiskantin ansiosta. Bassontoisto on vahvaa ja syventää taajuusaluetta. Basso ei ole tiukin ja tarkin kuulemamme, mutta antaa hyvän perustan sekä musiikille että äänitehosteille.

Yhteenveto: Klipsch Cinema 400

Klipsch Cinema 400 on laatua tihkuva keskikokoinen soundbar. Kaiutinkonfiguraatio on tavallinen stereo (2.1) eikä siten tue nykyelokuvien käyttämiä ääniformaatteja. Se on harmi, kun vertaa moneen kilpailijaan, joilla kanavia on huomattavasti enemmän. Toisaalta stereoääni toistuu hienosti, joten musiikin kuuntelu toimii erityisen hyvin. Jos kotona on vanhempi televisio, jonka ääntä haluaa päivittää, voi Cinema 400 olla hyvä vaihtoehto.

Karakter
Klipsch Cinema 400
Basic

Myös tässä testissä

TCL C935U

Ei ihan maalissa

Olemme tottuneet näkemään hyvää hinta-laatusuhdetta TCL:n tuotteilta, mutta vaatimukset saavat kyllä olla korkeammalla kuin mihin C935U pystyy.

Hyvin varusteltu. Verkkotoiminnot suoratoistolla. Selkeä puheentoisto.
Ohut ääni. Soundbarin ja subwooferin välinen yhteispeli ei oikein toimi.
Lue koko testi

Sonos Ray + Sub Mini

Hyvää yhteissoittoa, mutta jotain puuttuu

Sonosin halvin soundbar ei pärjää kovin hyvin itsekseen. Mutta entä jos se apua Sub Miniltä?

Selkeä puheentoisto, kokoaan laveampi äänikuva. Hyvä, puhdas basso. Ehkäpä luokkansa parasta bassoa.
Ei HDMI:tä eikä Dolby Atmosta. Parempaakin surroundia on tarjolla. Ei kaikkein eläväisimmät dynamiikat.
Lue koko testi

JBL Bar 500

Amerikkalainen muskelikimppu

JBL:n soundbar tarjoaa isoa ja vahvaa äänikuvaa todella muhkealla bassolla!

JBL Bar 500 tarjoaa hyvää surroundia ja selkeästi erottuvaa puhetta. Kova basso tekee sekä elokuvista että musiikista mukaansatempaavia.
Ei Atmos-korkeuskaiuttimia. Subwoofer vie enemmän tilaa kuin testin muut vaihtoehdot.
Lue koko testi

Samsung HW-Q610B

Elämää olohuoneeseen

Samsung HW-Q610B tarjoaa mahtavaa ääntä hintaansa nähden ja osoittaa subwooferin tärkeyden. Ääni toimii paremmin elokuvien kuin musiikin kanssa.

Iso äänikuva, hyvä korkeusvaikutelma. Todella viihdyttävä elokuvaääni. Selkeä ja täyteläinen puhe ja paineikas basso elokuvissa ja sarjoissa.
Subwoofer on turhan laiska ja turpea musiikin parissa ja vaatii vaimentamista.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Elegantti audiokaluste soi stereona

Upea retrokaiutin

Edelleen tv-tason valtias

Muhkea äänikupla litteistä kaiuttimista

Edullinen soundbar joka kotiin

Highend-tekniikkaa premium-kaiuttimissa

Pikkuhyvää halvalla

Sonyn paras soundbar

Hyvä mutta kallis

Langatonta hifiä

Kompakti ja isoääninen soundbar

Highend-tekniikkaa pienellä budjetilla

Ääni & Kuva
Scroll to Top