Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Suloista musiikkia Klipschilta ja Onkyolta

Uusi Flexus-sarja vaikuttaa lupaavalta, sillä ainakin Flexus Core 200 sopii hyvin sekä elokuvien äänelle että musiikille.

Julkaistu 28.06.2024 - 14:00
Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100
Audun Hage

Klipsch ja Onkyo ovat varmasti kaiuttimista ja kotiteattereista kiinnostuneille tuttuja nimiä. Suomalaiskodeistakin löytyy useita näiden valmistajien surround-järjestelmiä. Nyt yritykset ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja luoneet yhdessä aivan uuden Flexus Core -soundbarmalliston.

Sarjan soundbarit tukevat Dolby Atmosta ja niissä on surround-vahvistimistaan ja -prosessoreistaan tunnetun Onkyon valmistamaa elektroniikkaa. Tavoitteena on ollut saada parasta mahdollista suorituskykyä kompaktin kokoisesta soundbarista.

Klipsch Flexus Core 200 in modern living room 2000x2000 logo v02 1 copy resized
Klipschin kaiutin vaikuttaa laadukkaalta. Viilujäljitelmä tuo soundbarille luonnetta ja tuo mieleen isommat Klispchin kaiuttimet. Kuva: Klipsch

Klipsch Flexus Core 200 ja Sub 100

Flexus Core 200 on testin suurin ja levein malli. Kyseessä on 3.1.2-malli, jossa on kolme eteen sijoitettua täysrekisterielementtiä ja torvidiskantti keskellä. Päällä on kaksi pientä korkeuskanavaa sekä kaksi 4-tuumaista bassoelementtiä.

Mainos

Näyttäisi siltä, ettei erillisiä elementtejä takakaiuttimien simuloimiseen ole. Langattomat Surr 100 -takakaiuttimet voi kuitenkin ostaa erikseen. Ne käyttävät USB-donglea langattomaan äänensiirtoon.

Klipschin soundbariin voi myös yhdistää langattoman Sub 100 -subwooferin, jossa on 10-tuumainen bassoelementti suljetussa kaapissa. Ja jos käytössä ylimääräinen subwoofer, sen saa kytkettyä Sub 100:n RCA-linjaulostulosta (veikkaamme, että Klipsch-faneilla voi sellaisia hyvinkin lojua nurkissa).

Flexus-sarja tukee vain Bluetoothia, eli wifiä ei ole. Niinpä siitä puuttuvat esimerkiksi Spotify Connect, AirPlay ja Chromecast, mikä on tämän hintaluokan soundbarille epätavallista. Kaiutinta voi kauko-ohjata Klipsch Connect Plus -sovelluksella.

Klipsch Flexus SUB 100 beside fiddle leaf fig 2000x2000 logo v02 copy resized
Tässä vertailussa testasimme Flexus Core 200 -soundbaria yhdessä erikseen myytävän Sub 100 -subwooferin kanssa. Kuva: Klipsch
Flexus Onkyo CORE 200 Internal View B 2000x1125 v01
Kuva: Klipsch

Äänenlaatu

Klipsch saa ääneen vauhtia! Ensivaikutelmamme Flexus Core 200:n äänikuvasta on avoin, raikas ja eläväinen. Keskirekisterissä ja diskantissa riittää painetta ja energiaa, jotka tempaavat meidät testaajat heti mukaansa.

Klipsch Flexus Core 200:n äänikuva on lavea ja hyvin fokusoitunut, ja se paljastaa elokuvaraidoilta lukuisia yksityiskohtia. Top Gunissa Tom Cruisen ja Ed Harrisin välinen keskustelu toistuu vahvasti ja selkeästi. Äänitasapaino on hyvä ja erotteleva ja tuo mieleen oikean elokuvateatteriäänen.

Myös musiikki kuulostaa hyvältä. Disney+ -palvelussa nähtävä Queenin konsertti välittää livetunnelman välittömästi. Klipsch toistaa laulun, kitarat ja rummut toistuvat dynaamisina ja vahvoina mutta myös vivahteikkaina.

Hiljalleen käy kuitenkin ilmi, että surround ja 3D-vaikutelma eivät yllä Samsungin kilpailijan tasolle. Vaikka Flexus 200 on varustettu tehokkailla kaiuttimilla, ei se onnistu kietomaan kuulijoitaan samanlaiseen äänikuplaan tai luomaan samanlaista liikkeen tuntua.

Klipschin paketti ansaitsisi myös takakaiuttimet, jotta elokuvat todella heräisivät eloon. Tässä tapauksessa takakaiuttimet voisivat olla jopa tärkeämpi lisävaruste kuin subwoofer.

Klipsch Flexus Core 200 toistaa bassoa harvinaisen hyvin: soundbariksi bassontoisto on hämmästyttävän täyteläistä ja lineaarista. Soundbar pärjää vaikuttavan hyvin ilman subwooferia.

Kun kaiuttimeen yhdistää subwooferin, basso toki syvenee ja vahvistuu. Sub 100 on testin parhaita subwoofereita tiukkoine ja musikaalisine sointeineen.

Klipsch Flexus Core 200 SUB 100 modern home nature on tv 2000x2000 resized
Jos on kovasti basson perään, voi subwoofereita yhdistää peräti kaksi. Kuva: Klipsch

Yhteenveto

Odotukset ovat toki korkealla, kun valmistajat ovat Klipschin ja Onkyon tasoisia konkareita.  Flexus Core 200 on monella tavalla erinomainen: musiikin puolella kyseessä on vertailun parhaita järjestelmiä, sillä sointitasapaino on erotteleva ja vivahteikas ja basso täyteläinen ja tiukka. 3D-vaikutelma taas ei onnistu simuloimaan ylhäältä tai sivuilta tulevaa ääntä yhtä hyvin kuin vaikkapa Samsung Q810D.

Äänikuva on yleisesti ottaen parempi, jos mukaan lisää langattomat Flexus Surround -takakaiuttimet (380 €), mutta silloin kokonaisuuden hinta hyppää kovempia kilpailijoita sisältävään hintaluokkaan. Klipschin etu onkin siinä, että voi aloittaa Flexus-soundbarilla ja rakentaa kokonaisuutta pikkuhiljaa pidemmälle!

Karakter
Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Klipsch Flexus Core 200 luo laajan ja vivahteikkaan äänikuvan vaikuttavan täyteläisellä bassolla – sekä ilman subwooferia että sen kanssa. Surround ei ole yhtä vaikuttava, joten erillisten takakaiuttimien ostaminen on suositeltavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Ääni & Kuva
Scroll to Top