Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips Evnia 34M2C8600

Eniten vastinetta rahalle

Philips Evnia 34M2C8600 on lähes kaikilta ominaisuuksiltaan samanlainen kuin MSI – mutta onnistuu kuitenkin kokonaisuutena paremmin.

/ 06.10.2023 - 07:02
Philips Evnia 34M2C8600

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Erittäin hyvä kuvanlaatu lähes ilman säätöjä. Todella hyvä hinta-laatusuhde!
  • Pixel Refresh hämmentää.

Philipsin Evnia on kaunis, hopeanvärinen ja 34-tuumainen 21:9-kuvasuhteen näyttö. Sillä on paljon yhteistä MSI MEG-342C -näytön kanssa, eli samanlainen 3440 x 1400 QD-OLED-paneeli kvanttipisteineen, sama virkistystaajuus ja kirkkaus sekä melko sama kattavuus väriavaruuden suhteen. Myös Philipsin näyttö on kiiltäväpintainen ja estää hyvin heijastuksia.

Siinä missä MSI:llä RGB-valot ovat näytön takapuolella, on Philipsillä tarjota ihan oma Ambiglow-niminen valaistuksensa. Se muistuttaa Philipsin televisioista tuttua Ambilight-valaistusta, jossa valojen värit synkkaavat katsottavan sisällön mukaan. Efekti on paitsi siistin näköinen, myös silmille miellyttävä, sillä se pehmentää ruudun ja ympäröivän huoneen välistä kontrastia.

Philips Evnia 34M2C8600 topview
Kuva: Philips

Liitännät

MSI:n tapaan myös Philips tarjoaa neljä USB 3.2 -sisääntuloa sekä USB-C:n DisplayPortilla ja 90 watin teholla. Mahtavaa!

MSI:n näyttöä voi säätää vain korkeussuunnassa ja kallistaa eteen- ja taaksepäin, mutta Philips kääntyy lisäksi sivusuunnassa, mikä tekee sen sijoittamisesta helpompaa.

Philips Evnia 34M2C8600 connections
Kuva: Philips

Kuvanlaatu

Philipsillä RGB-värejä ei voi säätää yksittäin, vaan tarjolla on valmiita värilämpötila-asetuksia. Onneksi 6500K näyttää erittäin hyvältä tavallisessa SDR-tilassa. Kun laittaa HDR:n päälle, tulee esiin useita kuva-asetuksia, joista valmiiksi valittuna on HDR Game. True Black näyttää kuitenkin vielä paremmalta, ja laitan päälle myös sRGB:n. Se vähentää värien syvyyttä, mutta näyttää kuitenkin tarkemmalta. Väriavaruus on kapeampi, mutta SDR-sisältöjen värit toistuvat aidompina. Näin HDR- ja SDR-sisältöjen välillä vaihtaminen on helpompaa, ja HDR-tilaa voi pitää koko ajan päällä.

Kuva on hyvin luonnollinen ja HDR-efekteissä on kunnon painetta. Upea musta ryydittää kuvaa herkullisesti. Kuva on jopa lähempänä vertailukohtanani toimivaa MacBook Proin näyttöä kuin MSI. Kun ottaa huomioon Philipsin edullisemman hinnan, on selvä peli, kumman itse ottaisin.

Tälläkin kertaa tulee todistettua, että 175 Hz:n virkistystaajuus on enemmän kuin tarpeeksi jopa vaativimpiin peleihin. Vain koko kuvan äkkinäisessä liikkeessä voi havaita pienen eron 175 Hz:n ja 240 Hz:n välillä. Enkä ole ihan varma siitäkään.

Philips Evnia 34M2C8600 rear ambiglow
Kuva: Philips

Pixel Refresh

Yksi moitteen aihekin Philipsistä löytyy. Kuvan kiinnipalamista estää Pixel Refresh -niminen toiminto, joka käynnistää paneelin uudelleen aika ajoin. Neljän tunnin välein asiasta tulee varoitus, ja jos käynnistykseen ei silloin vastaa myöntävästi, tulee uusi muistutus kahden tunnin välein. 16 tunnin jälkeen näyttö menee itsestään palautustilaan, joka kestää 6–15 minuuttia. En ehtinyt kertaakaan hyväksyä uudelleenkäynnistystä, kun ilmoitus oli jo hypännyt pois, joten sain jännätä näytön sammumista kesken pelin tiukimman paikan.

Hyvä uutinen on se, että automaattihimmennys ei aiheuta ongelmia ja aktivoituu vain, kun päällä on pitkään ollut staattinen kuva.

Philips Evnia 34M2C8600 beauty 3
Kuva: Philips

Yhteenveto: Philips 27M1F5800

Philips Evnia 34M2C8600 on todella hyvä ja kirkas QD-OLED-näyttö, jonka musta on OLEDille tyypilliseen tapaan aivan sysimustaa. Kuvanlaatu on loistava ja melko uskollinen todellisuudelle ilman sen kummempia säätöjä.

Muiden QD-OLED-näyttöjen tapaan Philips ei sovellu tekstinkäsittelyyn kummallisen pikselirakenteen ja siitä aiheutuvan sateenkaarivärityksen vuoksi. Pelaamiseen ja elokuvien katseluun näyttö sen sijaan on erinomainen.

Pixel Refresh -toiminto aiheuttaa ärsytystä, mutta muuten Philipsistä on vain hyvää sanottavaa.

Näyttö testattu Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZX-K8010W -kannettavan kanssa (Intel i9, RTX 3080 Ti ja 32 GB RAM). Lisäksi näyttöä on kokeiltu itsekootun pöytäkoneen kanssa (Intel i9, 128 GB RAM ja RTX 3090).

Karakter
Philips Evnia 34M2C8600
High End

Myös tässä testissä

LG 45GR95QE

Mitkä kurvit!

LG 45GR95QE on todella kaareva näyttö, mikä tekee pelaamisesta vangitsevaa. Kuvanlaatukin on mainio.

Suuri ja hieno kuva, joka imaisee kaarevuutensa ansiosta heti mukaan toimintaan ja jota on mukava katsoa läheltä. Mahtavat värit ja musta. 240 Hz eli supernopea. 4K/120 Hz -tuki pelikonsoleille.
Kirkkaus voisi olla SDR-tilassa parempi, sillä näyttö heijastelee valoisassa. Mattapinta saa tekstin näyttämään vähän suttuiselta. Alhainen pikselitiheys, tässä koossa pitäisi olla 4K.
Lue koko testi

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC)

Mikä kuva!

Megaleveä 32:9-kuvasuhteen kuva viettelee – ja OLED-paneeliin yhdistettynä kokonaisuus luo aivan omanlaisensa pelikokemuksen!

Loistava kuvanlaatu ja täyteläiset värit. Lähes pohjaton musta. Megaleveä näyttö tempaa mukaansa ja tuo peleistä enemmän esiin. Nopea vasteaika.
Ei tukea pelikonsolien 4K/120 Hz-signaalille. Ei toimi tekstinkäsittelyyn. Päivitys heikensi SDR-tilan kirkkautta.
Lue koko testi

Asus ROG Swift PG27AQDM

Kuvasuhde perus, kuvanlaatu erinomainen

Asus ROG -sarjan näyttö on niin hyvä, että se saisi olla isompikin!

Erittäin terävä, nopea ja pienen vasteajan näyttö, joka toistaa liikkeet saumattomasti. SDR-värit tehdasasetuksilla erinomaiset. Luokkansa paras jalusta, joka kääntyy joka suuntaan.
SDR-sisältöjen värit jäävät HDR-tilassa valjuiksi. Ei parhaimmillaan Windows-käytössä ja tekstien lukemiseen pikselirakenteensa vuoksi. Ehkä vähän pieni?
Lue koko testi

MSI MEG 342C QD-OLED

Monin tavoin hyvä

MSI:n QD-OLED-näyttö tarjoaa hyvää kuvanlaatua ja liudan liitäntävaihtoehtoja.

Erittäin terävä kuva, hyvät HDR-efektit ja 175 Hz:n virkistystaajuus ovat erinomainen kompromissi hinnan ja nopeuden välillä. Tukee 4K/120 Hz -kuvaa pelikonsoleista.
Ei juuri säätömahdollisuuksia HDR-tilassa, jossa on liikaa punaista SDR-sisältöjä katsoessa. Ei sovi tekstinkäsittelyyn oudon pikselirakenteen vuoksi. Kirkkaus ei yllä luokkansa parhaiden tasolle.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Salamannopea mesh-verkko

Enemmän AI-tehoja

Pelaajalle ja tekijälle

Parempi kuin paras – ja kalliimpi

Täydellinen budjettiluokan PC

Vähän enemmän vähän halvemmalla

Käsittämättömän kova

Tehopakkaus viihtymiseen

Ensimmäinen Snapdragon-kone testissä!

Hillitty pelikannettava kohtuuhintaan

Pistimme näppimme peliin: suuri pelinäppäimistövertailu!

Saisiko olla ekstranäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top