Heos on japanilainen Denonin monihuonejärjestelmä. Kaiutinmalleja on useita, ja lisäksi sarjasta löytyy Amp, joka operoi vapaasti sijoitettavia stereokaiuttimia. Siiten viime testikerran vahvistimesta on tullut uusi HS2-versio. Uutta siinä on sisäänrakennettu Bluetooth – aiemmin piti käyttää ulkoista adapteria – ja korkearesoluutioisten ääniformaattien tuki.
Liitäntävaihtoehdot ovat hyvät. Sisääntulot löytyvät sekä analogisina että digitaalisina, samoin Bluetooth ja USB sekä Ethernet ja wifi. Toisin sanoen on helppo rakentaa haluamansa stereojärjestelmä Heosin vahvistimen ympärille.
Denon on saanut aikaan fiksun sovelluksen, jolla Heos-järjestelmää ohjataan. Graafinen käyttöliittymä on tyylikäs ja helppokäyttöinen, joten eri alueilla sijaitsevien kaiutinten ohjaus on kätevää. Musiikkipalvelut löytyvät sovelluksesta itsestään, joten samaan soittolistaan voi sekoitella eri lähteitä. Poikkeuksena Spotify, jota voi käyttää vain sen omalla sovelluksella.
Äänenlaatu
Ääni on kuten muistimme viime kerrastakin, ja Denonin muista vahvistimista tuttu lämmin ja täyteläinen soundi on läsnä tässäkin. Bassossa on hyvää painoa ja soundi on loistava. Pink Floydin Hey You -kappaleen bassorummut iskevät vielä raskaammin ja mehukkaammin kuin Yamahalla ja EC Livingillä, ja vaikka Klipschin vahvistin tulee lähelle voimallaan, ei siinä ole samanlaista voimakasta bassontoistoa.
Aaron Lee Tasjanin kaunis kantrikappale On Your Side saa suuren ja miellyttävän äänikuvan. Laulu on kirkasta ja kitara erottuu terävämmin kuin Yamahalla.
Heosin vahvistin hoitelee kaikentyyppisen musiikin mutta saa ehkä ekstrapotkua elektroon ja hiphopiin. Tai industrial-metalliin, sillä Nine Inch Nailsin In The Void soi tiukemmin kuin useimmilla vastaavilla vahvistimilla.
Heos Amp HS2 asettuu samaan muskeliluokkaan kuin Klipsch Powergate ja BlueSound PowerNode2, mutta sen täyteläinen basso tuntuu joskus hieman värittyneeltä eikä Heos tunnu soinniltaan yhtä homogeeniseltä. Mutta voi miten viihdyttävä se on!
Johtopäätökset
Heos Ampista on saatu uusi HS2-versio, jossa on sisäänrakennettu Bluetooth ulkoisen adapterin sijaan. Lisäksi uusi malli tukee korkearesoluutioisia ääniformaatteja. Muutoin se on pysynyt samana. Se on käyttäjäystävällinen ja sovellus nopea ja intuitiivinen. Soundi on tiukka. Voimaa riittää ja täyteläinen ja suuri basso pitää otteessaan.
Ääni ei muutu teräväksi korkeallakaan, ja vivahteita on riittävästi erilaisia musiikkigenrejä ajatellen. Joitakin detaljeja jää uupumaan sieltä täältä, mutta kaiken kaikkiaan Heos Amp HS2 on erinomainen vahvistin.
Myös tässä testissä
Yamaha WXA-50
Vastinetta rahoille
Yamahan vahvistimessa on tuki tärkeimmille musiikkipalveluille ja sen MusicCast-järjestelmä kuuluu alan helppokäyttöisimpiin.
EC Living Rena SA-1
Hienostunutta hifiä
Hifikokemuksen hiomisessa harva on kunnostautunut kuten Electrocompanietin EC Living -sarjan vahvistin.
Klipsch PowerGate
Täydellinen viihdekeskus
Eniten liitäntävaihtoehtoja tarjoaa Klipschin monihuonevahvistimelta. Ja se on muutenkin hyvä.
Bluesound PowerNode2
Todellinen musiikkinautinto
Joidenkin vahvistimien kohdalla on pakko tehdä kompromissi tehojen ja resoluution välillä, mutta Bluesound tarjoaa lähes täydellisesti molempia.