On pakko kommentoida Asuksen kolmiomaisten yksiköiden ulkonäköä: kyllähän ne tuovat ensimmäisenä mieleen silitysraudan. Valmistajan mukaan kulmat levittävät signaalia paremmin, minkä pitäisi olla hyödyksi etenkin monikerroksissa taloissa. Oli miten oli, yksiköt erottuvat joukosta, mikä on hyvä, sillä Mesh-järjestelmät muistuttavat aivan liikaa toisiaan niin ominaisuuksien kuin hinnankin puolesta. Erot piilevät vain yksityiskohdissa, kuten designissa.
Sujuvaa
Odotetusti asennus sujuu helposti. Yhdistetään yksi laite reitittimeen tai modeemiin ja asennetaan Asus Lyra -sovellus puhelimeen. Sujuvan asennuksen päätteeksi ensimmäinen laite on äkkiä verkossa. Kun kaikki kolme yksikköä on yhdistetty toisiinsa, kattaa verkko koko talon. Ei olisi pahitteeksi, jos Asus kehittelisi sovellustaan vielä ja lisäisi vaihtoehtoja ja esimerkiksi mahdollisuuden tarkistaa kaistan statistiikkaa, kuten TP-Linkillä. Toinen kiva juttu olisi mahdollisuus katsoa, käyttävätkö yksittäiset laitteet 2,4 GHz:n vai 5 GhHz:n kaistaa.
Positiivista on se, ettei Asukselle tarvitse luoda tiliä toisin kuin monilla kilpailijoilla. Verkon nopeudessa ei ole valittamista, vaikka puhelimilla kestikin hetken vaihtaa eri yksiköiden verkkojen välillä.
Johtopäätökset
Asus Lyra Trio tarjoaa nopean ja vakaan langattoman verkon, joka on helppo asentaa ja käyttää – teknisiä taitoja ei vaadita! Ikävä kyllä sovellus ei tarjoa yhtä paljon mahdollisuuksia kuin monilla kilpailijoilla. Mutta Asuksenkin kohdalla verkon nopeus ja kattavuus tuovat tärkeimmät pisteet.
Myös tässä testissä
Netgear Orbi RBK50 AC3000
Hyvin kattava Orbi
Netgearin ORBI-järjestelmä ulottuu joka nurkkaan.
Google WiFi
Pyhä yksinkertaisuus
Google WiFi tekee nettiin pääsystä helppoa.
TP-Link Deco M5
Hillitty ja edullinen
TP-Linkin kiekot eivät pistä silmään ja tarjoavat kattavan netin.
Linksys Velop
Kolme tornia
Linksys tarjoaa – pienistä turhautumisen hetkistä huolimatta – nopean langattoman verkon.