Jabra Evolve2 85 on suuri ja edistyksellinen kuulokemalli työkäyttöön, jossa Jabra on huomioinut myös musiikin kuuntelun. Lopputulos on ikään kuin Elite 85h -mallin toimistoversio mikrofonivarrella, jonka voi taittaa näkymättömiin oikeaan kuppiin. Elite 85h:n tapaan myös Evolve2 85 on varustettu vastamelulla.
Kuva: JabraKuulokkeet saa yhdistettyä joko PC:hen tai Maciin mukanatulevalla USB-vastaanottimella, joka on valittavana USB-C:nä tai USB-A:na. Sain testiin USB-A-version, joka on myös UC-malli erotuksena Microsoft Teamsille sertifioidusta versiosta. MS-mallissa yksi kupin napeista avaa Teamsin yhdellä painalluksella.
Kuulokkeet voi myös hankkia latausjalustan kanssa, joka toimii samalla säilytystelineenä. Se ei ole langaton Qi-alusta, vaan lataaminen tapahtuu kahden fyysisen kontaktin kautta. Langaton lataus onnistuu siis vain Jabran omana ratkaisuna.
Asetukset sovelluksesta
Evolve2 85 -kuulokkeille on monia säätövaihtoehtoja ja asetuksia Jabra Direct -sovelluksessa. Jos haluaa kuulokkeiden menevän pauselle automaattisesti, kun ne riisuu, tai haluaa vastamelun päälle, tai haluaa automaattisesti hylätä tulevat puhelut, jos on jo varattu, niin tämä kaikki onnistuu sovelluksesta valitsemalla. Puhelut saa halutessaan aktivoitua myös mikrofonivarren ollessa piilossa, mutta tämän asetuksen ollessa päällä ei mikrofonia voi käyttää vastameluun, vaikka puomi olisikin alhaalla. Silloin puheluihin tulee siis enemmän taustamelua.
Päivityksiä vastaanottavassa sovelluksessa on myös 5-käyräinen taajuuskorjain sekä Sidetone, jolla oma ääni kuuluu käyttäjälle selkeämmin. Itse suosin tätä asetusta.
Langaton lataus maksaa ekstraa. Kuva: Jabra
Jabra Evolve2 85 käytössä
Musiikin kuunteluun Jabran huippumalli on testin paras. Ääni on vahva ja puhdas, ja basso toistuu täyteläisesti. Diskantti ei ehkä ole kaikkein erottelevin, mutta eipä se muissakaan toimistokuulokkeissa ole. Jos haluaa vain yhdet kuulokkeet, joita voi käyttää sekä töihin että vapaa-aikaan, on Evolve2 85 todennäköisesti paras vaihtoehto.
Vastamelu on myös hyvä, ja koska kupit asettuvat korvien ympärille, ne eivät purista pitkässäkään käytössä. Korvat saattavat kyllä hiostua, sillä kuulokemalli on suljettua, mutta kaiken kaikkiaan mukavuus on huippuluokkaa.
Mikrofonin kautta käytävät puhelut eivät kuitenkaan ole mielestäni parhaalla tolalla. Oma ääneni pakkautuu ja vastapuoli kuulostaa nasaalilta. Se on minusta aika yllättävää, sillä mikrofonivarren pitäisi tehdä isompi ero kuluttajamalli Elite 85h:n puheluiden laatuun. Ja kyllähän ääni tulee lähemmäs ja häly vaimentuu paremmin, mutta puhe ei toistu yhtä luonnollisesti kuin EPOS ADAPT 560 -kuulokkeilla. Mielenkiintoista kyllä, sain paremman puheluäänen saman valmistajan huomattavasti edullisemmasta Evolve2 30 -mallista. Syy lienee siinä, että edullisemmassa mallissa on pidempi mikrofonivarsi, joka tulee vielä lähemmäs suuta kuin Evolev2 85 -mallissa. Olen silti aika pettynyt tähän.
Johtopäätökset
Jabra Evolve2 85 on isoin – ja kallein – testaamamme kuulokemalli toimistokäyttöön. Se kyllä hoitaa hommansa hienosti. Musiikin kohdalla äänenlaatu on luokkansa parasta etenkin dynaamikan suhteen Ääni on selkeä ja basso täyteläinen. Myös vastamelu toimii erinomaisesti.
Kiintoisasti puheluiden äänenlaatu on vain keskinkertaista. Ei missään nimessä huonoa, mutta ei parhaimmistoakaan. Tällä hinnalla olisimme odottaneet vaikuttavampaa suoritusta.
Myös tässä testissä
Jabra Evolve2 30
Hyvät kuulokkeet halvalla
Jos johdon kanssa eläminen ei haittaa, on Jabra Evolve2 30 erittäin hyvä vaihtoehto. Muista vain valita stereoversio!
Creative Sound Blaster JAM V2
Vältä tätä
Jos pomosi hankkii sinulle nämä kuulokkeet, on aika hankkia uusi pomo.
Logitech Zone Wireless
Aktiivista vastamelua hälyiseen toimistoon
Logitech Zone Wireless -kuulokkeilla on paljon muutakin tarjottavaa kuin vastamelu – äänenlaatu vain saisi olla parempi.
EPOS Sennheiser ADAPT 560
Tältä sen pitää kuulostaa!
EPOS Sennheiser ADAPT 560 on ehkäpä paras kuulokemalli kotitoimistoon.