Moni yhdistää Xiaomin nimen halpoihin kännyköihin ja robotti-imureihin, mutta kiinalaisvalmistajan valikoimaan kuuluu myös televisioita, kuten tällä kertaa testihuoneeseen päätynyt P1-sarja. Android-käyttöliittymälle perustuvan sarjan malleihin kuuluu kokovaihtoehtoja 32-tuumaisesta 55-tuumaiseen.
Xiaomi Mi TV P1
P1-mallin muotoilu on simppeliä, ja pohjaan on ruuvattu kaksi pientä muovijalkaa, joiden väliin mahtuu soundbar.
Mi TV P1 pyörii Android 10 -käyttöjärjestelmällä, mutta Xiaomi on kehittänyt omankin käyttöliittymänsä, joka toimii Androidin päällä. Tätä Patchwall-nimistä alustaa ei kuitenkaan ole tarjolla vielä Pohjoismaissa myytävissä televisioissa. Niinpä P1 tuntuu pitkälti samalta kuin muutkin Android-televisiot, ja valikot ovat selkeät. Tv reagoi käskyihin nopeasti ja lataa sovellukset yhtä vikkelästi. Kaukosäädin toimii nykyaikaisesti Bluetoothilla, ja mikrofonin ansiosta televisiota voi käskyttää myös puhumalla Google Assistentille.
Kuvanlaatu
Kuvanlaadultaan Mi TV P1 on pääosin positiivinen yllätys. Kirkkautta on tarpeeksi jopa päivänvalossa katseluun. Ruutu on kuitenkin melko kiiltävää lasia, joten pinta heijastelee helposti valaisimia ja ikkunoita – tämä malli sopiikin mieluummin pimennetyssä tilassa katseluun tai iltakäyttöön.
Xiaomi tarjoaa hyvän tuen eri formaateille, esimerkiksi Dolby Visionin HDR-sisällöille. Tällä hetkellä moni esimerkiksi Netflixin ja Disney+:n sisällöistä käyttää tätä formaattia, joten niiden HDR-efektit toistuvat näyttävästi. Mi TV P1 -mallin kontrasti sen sijaan on keskinkertainen, joten jotkut kontrastiltaan voimakkaat kohtaukset näyttävät helposti harmahtavilta testin parhaisiin verrattuna. Esimerkiksi Samsung Q60A, TCL C725 ja Sony X89J tarjoavat huomattavasti syvemmän mustan, joten tummat kohtaukset näyttävät syvemmiltä. Kyseiset mallit toki myös maksavat enemmän kuin Xiaomi.
Äänenlaatu
Diskantti ja ylempi keskirekisteri toistuvat mukavan kirkkaina, mikä onkin äänenlaadun hyvät puolet. Alemmat rekisterit ovat aivan liian latteita. Puheentoisto on melko selkeää mutta todella ohutta. Bassoa ei ole nimeksikään, joten ääniefektit jäävät teräviksi ja musiikki kuulostaa elottomalta. Soundbarilla nämäkin ongelmat saa ratkottua.
Yhteenveto: Xiaomi Mi TV P1
Xiaomin televisio tarjoaa tarpeellisimmat ominaisuudet hyvään hintaan. Kuvanlaatu ei hämmästytä mutta kirkkaus ja kontrasti riittävät tavalliseen televisionkatseluun. Ääni sen sijaan on varsin ohut. Käyttäjäkokemus on kuitenkin kokonaisuutena varsin hyvä eikä jää kauaksi testin kalliimmista laitteista. Hyvä ostos!
Myös tässä testissä
Sony X89J (KD-43X89J)
Hyvä tv pelaajalle
Sony X89J on testin kallein ja erottuu joukosta käytännöllisillä ominaisuuksillaan. Muuten eroa edullisempiin kilpailijoihin ei juuri ole.
Philips The One 43 (43PUS8506/12)
Herättää värit eloon
Philipsin Ambilight-valoilla varustettu televisio tarjoaa tavallista koreamman kuvakokemuksen ja värikästä tunnelmaa elokuvailtoihin.
TCL C725 (43C725)
Hyvä kokonaisuus
TCL C725 tarjoaa hyvää kuvaa ja ääntä mukavaan hintaan.
Hisense A7GQ (43A7GQ)
Kiinalainen haastaja
Hisense A7GQ tarjoaa uuden ja jännittävän käyttöliittymän, mutta kuvanlaatu kalpenee testin parhaiden rinnalla.
LG NANO756 (43NANO756)
Kaipaisi kontrastia
LG NANO756 on helppokäyttöinen televisio, jonka kuvanlaatu ei ihan vastaa odotuksia.
Samsung Q60A (QE43Q60A)
Litteä ja tyylikäs QLED-televisio
Samsungin edullisin QLED-malli on tyylikäs, litteä, helppokäyttöinen ja kuvanlaadultaan maukas. Vain ääni kaipaisi piristystä.