Eteläkorealainen LG on muodostunut melkein synonyymiksi OLED-televisioille, mutta valmistajan edullisemmissa malleissa käytetään yhä LCD-paneeleita. Näihin lukeutuu myös edullinen NANO756-sarja, joka on saatavilla jopa 86-tuumaisena! Tällä kertaa tutustumme kuitenkin sarjan pienimpään malliin, 43-tuumaiseen.
LG NANO756
NANO756 on melko yksinkertainen ilmestys mustine muovikehyksineen. Tv seisoo kahden pienen jalan päällä. Muotoilu on kömpelöhköä ja valmistajan OLED-malleihin verrattuna televisio on varsin paksu. Seinälle ripustettuna se siis työntyy näkyvästi ulospäin.
NANO756-mallista puuttuu muitakin LG:lle tuttuja ominaisuuksia. Yksi merkittävä seikka on Dolby Visionin puuttuminen. Myöskään liitännät eivät ole yhtä hyvä NANO756:ssa kuin monella kilpailijalla. HDMI-sisääntuloja on kolme eikä yhdessäkään 2.1-ominaisuuksia. Yksi sisääntuloista kuitenkin tukee eARC-äänenpalautusta.
Hyvää televisiossa on sen helppokäyttöisyys. LG:n oma käyttöjärjestelmä WebOS ja Magic Remote -kaukosäädin toimivat mainiosti. Myös sovellusvalikoima on hyvä ja useimmat ajankohtaiset striimaussovellukset ovat ladattavissa.
Kuvanlaatu
Kuvanlaatu ei yllä parhaimpien kilpailijoiden tasolle, mutta NANO756:n värintoisto on kyllä hyvää: elokuva-asetuksella värit ovat neutraalit ja vivahteikkaat. Valitettavasti musta ja kontrasti ovat keskinkertaisia, eikä paine riitä tuomaan kaikkia yksityiskohtia esiin. Asian huomaa etenkin joissain Netflixin ja Disney+:n vahvoissa sarjoissa, eikä asiaa auta Dolby Visionin HDR-formaatin puuttuminen. Tämän LCD-paneelin kirkkauskaan ei ole erityisen hyvä, vaan valoisassa katsoessa kuva jää hailakaksi.
Äänenlaatu
Sen sijaan LG NANO756:n ääni ei ole pöllömpi: ääni on täyteläisempi ja kirkkaampi kuin useimmilla testin televisioilla. Jalka alkaa jopa naputtaa musiikin tahtiin ja ääniefekteissä on hyvää painetta. Ääniasetuksia on tarjolla runsaasti, ja akustisesti pidimme eniten elokuva-asetuksesta. Volyymilla on rajansa, kovinkaan lujaa ei voi soittaa ennen kuin ääni alkaa säröillä.
Yhteenveto: LG NANO756
Upeista OLED-televisioistaan tunnettu LG hieman lässähtää tämän LCD-television kohdalla, sillä sen kuvanlaatu on melko hailakka. Kirkkaus ei ole kovin vahva, musta on harmaata ja kuvanlaatu jää kokonaisuutena jälkeen monista tämän vertailun malleista. Plussaa aika hyvästä äänenlaadusta – kuva vaatisi vielä lisää ruutia!
Myös tässä testissä
Sony X89J (KD-43X89J)
Hyvä tv pelaajalle
Sony X89J on testin kallein ja erottuu joukosta käytännöllisillä ominaisuuksillaan. Muuten eroa edullisempiin kilpailijoihin ei juuri ole.
Xiaomi Mi TV P1 43
Edullinen Android-televisio
Kiinalainen Xiaomi tuo kisaan television, joka halvemmasta hinnastaan huolimatta pärjää vertailussa hyvin.
Philips The One 43 (43PUS8506/12)
Herättää värit eloon
Philipsin Ambilight-valoilla varustettu televisio tarjoaa tavallista koreamman kuvakokemuksen ja värikästä tunnelmaa elokuvailtoihin.
TCL C725 (43C725)
Hyvä kokonaisuus
TCL C725 tarjoaa hyvää kuvaa ja ääntä mukavaan hintaan.
Hisense A7GQ (43A7GQ)
Kiinalainen haastaja
Hisense A7GQ tarjoaa uuden ja jännittävän käyttöliittymän, mutta kuvanlaatu kalpenee testin parhaiden rinnalla.
Samsung Q60A (QE43Q60A)
Litteä ja tyylikäs QLED-televisio
Samsungin edullisin QLED-malli on tyylikäs, litteä, helppokäyttöinen ja kuvanlaadultaan maukas. Vain ääni kaipaisi piristystä.