Kiinalainen Hisense on melko uusi tuttavuus Pohjoismaiden markkinoilla, mutta on jo ehtinyt kartuttaa mainetta edullisten televisioiden tekijänä. A7-sarjan 43-tuumainen näyttää tyylikkään futuristiseltä metallisine keskijalustoineen. Ja jos 43-tuumainen tuntuu sittenkin liian pieneltä omiin tarpeisiin, on syytä mainita, että mallia saa monessa koossa, joista suurin on 75-tuumainen!
Hisense A7GQ
Moni tv-valmistaja luottaa Androidiin, mutta Hisense on luonut oman käyttöjärjestelmänsä nimeltään VIDAA. Aluksi alusta voi tuntua hieman epätavalliselta, mutta se toimii oikein hyvin. Televisio tottelee käskyjä nopeasti ja puheohjaus ymmärtää suomea. Puheohjauksella voi esimerkiksi vaihtaa videolähdettä, aika näppärää.
Sen sijaan sovellusvalikoimassa on toivomisen varaa. Perusasiat, kuten Netflix ja YouTube löytyvät, mutta kotimaiset vaihtoehdot, kuten Yle Areenan voi unohtaa. Televisiosta ei nimittäin löydy myöskään sisäänrakennettua Chromecastia eikä AirPlayta. Tästä syystä yhtenä Hisensen pohjoismaisena jälleenmyyjänä toimiva Power toimittaa joskus television kylkiäisenä Google Chromecastin (tämä kampanja ei välttämättä ole voimassa kaikkialla, mutta kannattaa tarkistaa tilanne ennen tv:n ostamista!).
Hisense 43A7GQ on varustettu kolmella HDMI-sisääntulolla, joista yksikään ei tue uusimpia 2.1-ominaisuuksia. Tämä malli ei siis ole paras vaihtoehto konsolipelaamiseen.
Kuvanlaatu
Hisense 43A7GQ koostuu VA LCD -paneelista, jossa on suora ledtaustavalaistus mutta ei paikallista himmennystä. Hisensen kontrasti on hieman heikompi kuin testin parhailla malleilla. Myöskään katselukulma ei ole erityisen laaja: 43-tuumaisen tv:n värit kalpenevat ja alkavat ”vuotaa”, jos televisiota ei katso keskeltä.
Vaikka tv tarjoaa tuen esimerkiksi Dolby Visionin HDR-formaatille, ei kirkkaimmissa kohdissa ihan riitä painetta. Kuva tuntuu välillä hiukan suttuiselta, etenkin nopeissa liikkeissä. Plussaa hyvästä elokuva-asetuksesta, jolla Hisense A7GQ:n värit toistuvat neutraalisti ja kauniisti. Siitäkin huolimatta suosittelisimme tätä televisiota ennemminkin tavalliseen katseluun hienojen, pimennetyssä huoneessa vietettävien elokuvailtojen sijaan.
Äänenlaatu
Hisense A7GQ on varustettu stereokaiuttimilla ja 2 x 10 watin vahvistinteholla. Ääni on melko ohut, mutta puhe erottuu tarpeeksi selkeänä eikä ihan niin sulkeutuneena kuin muutamalla kilpailijalla. Soundbarinkin voi televisioon yhdistää, ja se tukee Dolby Atmos -surroundääntä.
Yhteenveto: Hisense A7GQ
Hisense A7GQ eroaa muista tarjoamalla aivan oman käyttöliittymänsä. VIDAA vaikuttaa lupaavalta, kunhan siihen saisi paikallisiakin suoratoistopalveluita. Kuvanlaatu on kontrastiltaan ja kirkkaudeltaan rajallinen. Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta Hisense ei tällä kertaa yllä hinta-laatusuhteeltaan kilpailijoitaan paremmalle tasolle.
Myös tässä testissä
Sony X89J (KD-43X89J)
Hyvä tv pelaajalle
Sony X89J on testin kallein ja erottuu joukosta käytännöllisillä ominaisuuksillaan. Muuten eroa edullisempiin kilpailijoihin ei juuri ole.
Xiaomi Mi TV P1 43
Edullinen Android-televisio
Kiinalainen Xiaomi tuo kisaan television, joka halvemmasta hinnastaan huolimatta pärjää vertailussa hyvin.
Philips The One 43 (43PUS8506/12)
Herättää värit eloon
Philipsin Ambilight-valoilla varustettu televisio tarjoaa tavallista koreamman kuvakokemuksen ja värikästä tunnelmaa elokuvailtoihin.
TCL C725 (43C725)
Hyvä kokonaisuus
TCL C725 tarjoaa hyvää kuvaa ja ääntä mukavaan hintaan.
LG NANO756 (43NANO756)
Kaipaisi kontrastia
LG NANO756 on helppokäyttöinen televisio, jonka kuvanlaatu ei ihan vastaa odotuksia.
Samsung Q60A (QE43Q60A)
Litteä ja tyylikäs QLED-televisio
Samsungin edullisin QLED-malli on tyylikäs, litteä, helppokäyttöinen ja kuvanlaadultaan maukas. Vain ääni kaipaisi piristystä.
Enemmän iformátion olisi kiva. Esim. Löytyykö mallistosta yhtään ei lcd mallistosta. Siis amoled 55″ .
Odotan mielenkiinnolla.
Jore