Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: 4 langatonta kuulokemikrofonia hybridityöhön

Kuulokkeet kokouksiin ja musiikin kuunteluun

Tasapainoa istuvuuden, laadun ja käytettävyyden välillä.

/ 27.05.2024 - 13:00
4 langatonta kuulokemikrofonia hybridityöhön

Pandemia muutti monen työtä pysyvästi. Kotitoimistoista ja hybridityöstä tuli uusi normaali, ja laadukkaista kuulokemikrofoneista monelle välttämätön työväline.

Hybridityöhön soveltuvat kuulokkeet ovat tärkeät keskittymisen ja kommunikaation kannalta, työskentelipä sitten kotona, toimistolla tai tien päällä. Kuulokemikrofoni mahdollistaa työskentelyn mistä tahansa niin, että videotapaamisissa ja puheluissa on aina kuitenkin kirkas ääni.

Puheluiden äänenlaadun tärkeydestä

Elämme aikaa, jossa videokokoukset ja puhelinkonferenssit ovat korvanneet monet fyysiset tapaamiset, joten etätapaamisten äänenlaatu on suuressa roolissa viestin välittymisessä. Vastamelu ja laadukkaat mikrofonit ovat välttämättömät, jotta vältytään taustakohinalta ja varmistetaan, että vastapuoli saa hyvin selvää omasta puheesta.

Hyvät työkuulokkeet ovat toki myös mukavat, jotta niitä jaksaa pitää päässä monta tuntia päivässä. Lisäksi käytettävyydessä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka helppo kuulokkeita on kuljettaa paikasta toiseen: taittuvatko ne kokoon, onko niille tarjolla kestävä kuljetuskotelo, entä mikä on akunkesto? Kuulokkeiden on suoriuduttava monenlaisissa ympäristöissä ja melutasoissa aina kotitoimiston hiljaisuudesta äänekkääseen toimistoon.

Voiko työkuulokkeilla kuunnella musiikkia?

Moni ehkä pohtii, miksi ostaisi erikseen työkuulokkeet, jos kotoa jo löytyy mikrofoneilla varustetut vastamelukuulokkeet. Monelle peruskuulokkeet toki riittävätkin. Musiikin kuunteluun tarkoitetussa kuulokkeissa ei kuitenkaan samalla tavalla ole panostettu puheluiden äänenlaatuun, eikä niissä tietenkään ole esimerkiksi Microsoft Teams -yhteensopivia toimintoja. Työkuulokkeiden USB-adapterilla kuulokkeita on helppo käyttää PC:n ja Macin kanssa.

Niinpä moni onkin alkanut miettiä, olisiko järkevämpää hankkia vain yhdet työkuulokkeet ja käyttää niitä myös musiikin kuunteluun. Ja juuri siinä piilee tämän vertailun idea: tällä kertaa olemme nimittäin erityisesti painottaneet kuulokemikrofonien äänenlaatua musiikissa.

Office headsets SPREAD hodesett

Testistä

Tässä vertailussa tutustumme neljään kuulokemikrofoniin, joiden mallinimet ovat Jabra Evolve2 65 Flex, Epos Adapt 560 II, Epos Adapt 660 AMC ja Poly Voyager Surround 80 UC. Niitä on kokeiltu puhelimen (iPhone 15 Pro Max) kanssa Bluetooth-yhteydellä ja kuulosteltu niin puheluiden kuin Tidalin kautta soitetun musiikin äänenlaatua. Lisäksi niitä on testattu uudemman MacBook Pro -kannettavan (16-tuumainen M3 Max) kanssa kuulokkeiden kanssa toimitettavaa USB-adapteria käyttäen.

Puheluiden laatua on testattu välisermein jaetussa toimistossa. Vastamelun testaamiseksi kuulokkeita käytettiin kahvilasimulaatiossa, eli soitimme JBL:n stereokaiuttimista 70 dB:n äänenvoimakkuudella hälinää ja kilinää. Kuulokkeita ei testattu ulkona, joten tuulimelun vaimentamiseen ei tällä kertaa voida ottaa kantaa.

Testin kuulokkeista arvioitiin äänenlaatua, istuvuutta, puheluiden äänenlaatua, akunkestoa sekä yleistä käytettävyyttä – mikä näistä neljästä taklaakaan parhaiten hybridityön haasteet?

Jabra Evolve2 65 Flex

Mukava, luotettava ja kevyt

Jabra Evolve2 65 Flex toimii kaikin puolin hyvin ja on ehdottomasti mukavimpia kokeilemiani kuulokemikrofoneja.

Vaikuttava äänenlaatu puheluissa etenkin hälyssä. Todella kevyet ja mukavat kuulokkeet, joissa täyteläinen sointi musiikkia ajatellen.
Musiikki saisi soida erottelevammin etenkin diskantissa. Ei aptX- tai AAC-tukea. USB-dongle saattaa toimia epäluotettavasti ja pysäyttää välillä musiikin – silloin pitää ottaa se irti koneesta ja laittaa takaisin.
Lue koko testi

Epos Adapt 560 II

Toimiston tähtönen

Epos Adapt 560 on hinta-laatusuhteeltaan oiva valinta hybridityöhön.

Erinomainen äänenlaatu puheluissa niin hiljaisuudessa kuin hälyssä, ja riittävän hyvä äänenlaatu musiikille. Vastamelu toimii hyvin ja istuvuus on hyvä (joskin hieman keikkuva). Pitkä akunkesto!
Silmälasien käyttäjien kannattaa harkita isompia over-ear-kuulokkeita, sillä nämä saattavat puristaa pidemmän päälle. USB-dongle ei aina toimi kovin hyvin.
Lue koko testi

Poly Voyager Surround 80

Liian suuri, liian kallis

Poly Voyager Surround 80 on vankka ja hyvin varusteltu kuulokemikrofoni ammattimaiseen toimistokäyttöön, mutta kokonsa puolesta se ei oikein sovi toimiston ulkopuolelle mukaan otettavaksi.

Hyvä vastamelu, musiikki soi kirkkaasti, paljon toimintoja, hyvä istuvuus.
Sulkeutunut ääni puheluissa, ei taitu kokonaan kasaan. Ennen kaikkea todella kallis malli laatuunsa nähden.
Lue koko testi

Epos Adapt 660

Upeat kuulokkeet…ja ärsyttävät

Epos Adapt 660 istuu loistavasti ja kuulostaa niin puheluissa kuin musiikintoistossakin paremmalta kuin suurin osa muista. Mutta miinuspuoliakin on.

Erinomainen puheluiden äänenlaatu, joka heikkenee hieman hälyssä. Erinomainen istuvuus ja loistava äänenlaatu musiikkia kuunnellessa.
Epäluotettava dongle, kannattaa käyttää Bluetoothia. Lataus micro-USB:llä, joten ei pikalatausta.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Ääni & Kuva
Scroll to Top