Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Epson EH-TW5350

Loistavat värit!

Värien puolesta Epson lyö laudalta muut testatut.

/ 14.04.2017 - 12:27
Epson EH-TW5350

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Värit ovat vivahteikkaat, asetukset joustavat ja langaton multimediaominaisuus kätevä.
  • Musta voisi olla mustempaa. Linssiä ei voi säätää pystysuunnassa.

Epson on yksi harvoja LCD:n nimiin vannovista valmistajista. Tekniikan etu siinä, että kaikki valo tulee värisuotimien läpi. Siksi LCD-projektoreissa on usein intensiiviset värit ja mahdollisuus hyvin tarkkaan kalibrointiin. Sateenkaariefektiä ei LCD:llä pääse syntymään, kun kaikki värit näkyvät yhtäaikaisesti vuorottelevan vilkkumisen sijaan.

Menu on selkeä ja asetuksia löytyy monta. Jokaista väriä voi säätää kolmessa suunnassa, ja kuvafrekvenssiä voi interpoloida tasaisemman liikkeen saamiseksi.

Projektori on langattomasti yhteydessä kotiverkkoon, ja voi striimata kuvia ja videoita suoraan mobiililaitteista. Tässäkään kaukosäätimessä ei ole omia nappeja kirkkauden, kontrastin ja terävyyden säätöön.

Veitsenterävä ja värikylläinen

Epsonin värintoisto on aivan eri luokkaa kuin Acerin ja NECin. Kaikki sinitaivaan sävyt näkyvät vivahteikkaina, violetit alueet erottuvat sinisen rinnalla ja aurinkokin näyttää lämpimämmän keltaiselta. Mad Max -elokuvan aavikko ja vuoret ovat lämpimän ruskeat, ja äkkiä tuntuu kuin huoneen lämpötilakin nousisi kymmenen astetta! Kasvoissa on raikas puna ja muutenkin melkein kaikki on Epsonilla ilahduttavan mallillaan.

Mutta vain melkein: musta näyttää hailakalta ja yötaivas on tummanharmaa, tähdet sentään erottuvat selkeästi. Epsonin musta on itse asiassa hieman heikompi kuin NECillä.

Kuvanlaatu on kuitenkin parempi loistavan värintoiston ansiosta. Sateenkaariefektiä ei ole eikä varjoissa näy kohinaa. Projektorin interpolaatio toimii hyvin, joten liikkuvat kohteet näyttävät miellyttävän sulavilta.

Johtopäätökset

Epsonin värit ovat varsin hyvät tehdasasetuksillakin, ja niitä voi lisäksi säätää itse. Toisin sanoen: onnea yritykseen löytää yhtä hyvä värintoisto tämän hintaluokan muilla laitteilla! Oranssit sävyt erottuvat auringonpaisteesta, kasvoissa on tervettä punaa ja aavikko näyttää niin polttavan kuumalta kuin pitääkin. Tässä suhteessa ei ole Epsonin voittanutta. Tykissä on jopa interpolaatio pehmeämmän liikkeen luomiseksi, voiko muuta toivoakaan?

No ainakin mustempaa mustaa. Musta on turhan hailu, mikä saa tummat kohtaukset tuntumaan latteilta. 90-prosenttisesti ongelmaa ei ole, mutta hyvin tummat kohdat kaipaisivat lisää syvyyttä.

Myös tässä testissä

BenQ W2000

Kotiteatterin kunkku

BenQ W2000 on yksinkertaisesti testin paras.

Mahtavat värit, jotka luovat yhdessä kontrastin ja kirkkauden kanssa intensiivisen kuvan. Tehdasasetukset on kalibroitu hyvin. Tuuletin on testin hiljaisimpia. Pystysuunnassa säädettävä linssi helpottaa sijoittelua. Kaukosäätimessä on napit erikseen kirkkauden, kontrastin ja terävyyden säädölle.
Mustaa, terävyyttä ja tarkkuutta voisi parantaakin, mutta sitten täytyy nousta hintaluokassa pykälän ylemmäs.
Lue koko testi

NEC V302H

Viileä kuva

Muuten hyvä kuva olisi kaivannut lisää intensiteettiä ja tasapainoisempia värejä.

Terävä kuva, jossa on vain vähän kohinaa.
Musta ja punainen ovat heikoilla asetuksesta riippumatta. Tuuletin on testin kovaäänisin. Kaukosäätimessä ei ole omia nappeja perusasetuksille. Linssiä ei voi säätää pystysuunnassa.
Lue koko testi

Acer V7500

Aika hyvä

Kuva on tarkka ja hyvä, mutta V7500 ei ole virheetön.

Kuva on hyvä, ei juuri kohinaa. Värit tasapainoiset ja ihonsävyt näyttävät neutraaleilta. Langaton kuvansiirto on mahdollinen.
Punasävyä ei ole riittävästi, mikä tekee esimerkiksi violettiin vivahtavasta taivaasta täysin sinisen. Tuulettimen ääni on häiritsevä. Kaukosäätimessä ei ole omia nappeja kaikille kuva-asetuksille.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top