Withings on iso peluri älykkäiden terveyslaitteiden maailmassa ja oli ensimmäisenä julkaisemassa wifillä toimivia terveyspuolen laitteita. Nykyään valmistajan valikoimiin kuuluu kaikkea älykelloista ja kuumemittareista älyvaakoihin ja unimittareihin. Ja tietysti myös verenpainemittareita aina Withings BPM Core -lippulaivamallista puolet edullisempaan BPM Connect -malliin, jonka testaamme nyt. Malli valikoitui vertailuumme, sillä se oli hintatasoltaan lähimpänä testin muita osallistujia.
Ulkonäkö ja rakenne
Jos on jotain, missä Withings loistaa, niin muotoilu. Connect on eittämättä vertailun parhaimman näköinen verenpainemittari. Muotoilu on riisuttua ilman rumia opastuksia ja jättimäisiä budjettinäyttöjä. Näkyvillä on vain hillitty logo ja anonyymi nappi. Laitteen toisella sivulla on micro-USB-portti latausta varten – Connect on siis testin ainoa laite, johon ei tarvitse ostella paristoja. Laite on niin pieni, että se sujahtaa helposti laukkuun, mutta säilytyspussi on valitettavasti ostettava erikseen.
Käyttö ja mittaaminen
Ikävä kyllä Withingsin mansetti on samaa yksinkertaista mallia kuin Braunilla, eli mansetti kiepautetaan lenkin alta, jonka jälkeen tarranauha pitää yrittää yhdellä kädellä kiristää ja kiinnittää. Harmi, sillä kalleimmassa Core-mallissa olisi samantyyppinen fiksu mansetti kuin Omronillakin.
Withingsin laitteessa ei näyttöä tosiaan ole, joten kaikki on tehtävä sovelluksella. Kun mansetista painaa nappia, syttyy kuitenkin pieni valo, josta valitaan, mitataanko kerran vai kolmen sarjassa. Mittauksen jälkeen tulokset voi katsoa sovelluksesta, jossa tutut värit vihreä, keltainen tai punainen antavat osviittaa tuloksen laadusta. Sovellukseen voi lisätä vaikka koko perheen käyttäjiksi, toisin kuin vertailun muilla laitteilla, joihin saa vain kaksi käyttäjäprofiilia.
Sovellus
Kuten sanottua, kaikki tapahtuu sovelluksessa. Laite synkkaa tiedot wifin kautta, joten puhelimen ei edes tarvitse olla Bluetooth-kantaman päässä mittauksen aikana. Sovelluksen aloitussivulta näkee kaikkien eri laitteidensa terveysdatan, sillä sovellukseen saa ladattua Apple/Samsung Healtin tai liikuntasovelluksen tiedot. Näin saa hyvän yleiskatsauksen omasta terveydestään eri kategorioissa (liikunta, keho, sydän ja uni). Motivaatiota lisää sovelluksen palkitsemisjärjestelmä. Verenpaineesta voi tarkastella tietoja viikko-, kuukausi- tai vuositasolla sekä nähdä valitun ajanjakson korkeimmat ja matalimmat mittaustulokset. Terveystiedoistaan voi tulostaa myös PDF-raportin lääkärille lähetettäväksi.
Yhteenveto: Withings BPM Connect
Withingsin verenpainemittari on ehdottomasti testin tyylikkäin. Laite on minimalistinen myös helppokäyttöisyydessään, sillä mittaustulokset siirtyvät wifin välityksellä puhelimeen. Sovellukseen voi yhdistää muiden sovellusten terveysdataa, jolloin saa kattavan kokonaiskuvan omasta kehityksestään. Yksinkertaista ja tyylikästä. Mittaustulokset heittävät vain prosentin lääkärin mittauksiin verrattuna.
Myös tässä testissä
Braun ExactFit 5 Connect BUA6350
Hyvä mittari hyvään hintaan
Braunin verenpainemittari on helppokäyttöinen, tarkka ja kohtuuhintainen.
Beurer BM 81
Helppo mutta kömpelö
Beurer on sopiva valinta, jos haluaa vain painaa nappia ja tietää, onko verenpaine hyvä vai ei.
Omron M7 Intelli IT AFIB
Ammattilaismittari tavalliselle kansalle
Omronin pedagoginen verenpainemittari vie voiton helppokäyttöisyydellään ja idioottivarmalla mittaustarkkuudellaan.