Saksalainen Beurer osallistuu ryhmätestiimme MG185-mallillaan. Hierontapistooli toimitetaan kantokahvalla varustetussa mustassa laukussa, jonka sisältä löytyvät myös lisävarusteet, käyttöopas sekä muuntajalla varustettu laturi.
Beurerin lihashuoltovasara näyttää perinteiseltä, mutta kaikki on hyvin mietittyä. Kädensija on melkein silkkisen sileä, ja vaikka on vähän kaukaa haettua kutsua hierontapistoolia kauniiksi, niin ei tämä yksilö rumakaan ole.
Käyttöönotto ja käyttö
Beurer MG185:n käyttöönotto ei ole rakettitiedettä. Lataan sen mukana tulevalla laturilla. Laitteen pohjassa on ON/OFF-nappula, jonka tietysti näppään oikeaan asentoon.
Vasarassa on kosketusnäyttö, jossa on toinen virtanappi sekä P-nappi. Kun painan virtanappia, lihashuoltovasara käynnistyy alhaisimmalla tehollaan (L1). Kun haluan lisää voimaa, painan vain nappia uudelleen. Jos painan P-nappia, käynnistyy ensimmäinen valmisohjelma (P1) – ja jos painan P-nappia uudelleen, vaihtuu ohjelma P2:een ja sitten taas P3:een. Yksinkertaista!
Aluksi pidän Beurer MG185:n sileästä muotoilusta, joka on paljon siistimpi kuin Re Professionalin kömpelömpi malli. Hetken aikaa Beureria käytettyäni vasara alkaa kuitenkin tuntua painavalta, joten joudun vaihtamaan kättä aika usein. Silkkisen sileä pintakin muuttuu liukkaaksi. MG185:ssä on automaattisammutus, joka sammuttaa laitteen 10 minuutin käytön jälkeen. En ole aivan varma, että miksi, mutta toisaalta sammuminen on hyvä merkki olla jumittamatta yhden paikan hieromisessa liian kauaa.
Laitteen muotoilun ideana on varmaankin, että saisin hierottua myös selkääni, mutta en ole vielä keksinyt, miten se parhaiten onnistuisi.
Hierontapään vaihtaminen sujuu kätevästi: pää vain vedetään irti, ja uusi painetaan tilalle.
Kannatan muutoin elämässäni kaikenlaisia kokeiluja yrityksen ja erehdysten kautta, mutta kehoni suhteen olen tarkka. En halua vahingoittaa lihaksiani tai tehdä mitään muutakaan pöljää, joka sattuisi. Siksi olen erityisen iloinen Beurerin käyttöoppaasta (joka on saatavilla pohjoismaisilla kielillä), joka kertoo lyhyesti mutta opettavaisesti, mitä lihashuoltovasaralla kannattaa tehdä. Hyvää työtä, Beurer!
Akunkesto
Beurer ilmoittaa akunkestoksi 5,5 tuntia, mikä on todella hyvä. En oikein päässyt kokemaan, vastaako lupaus todellisuutta, mutta ainakin akunkesto vaikutti oikein riittävältä.
Lisävarusteet
Hierontapäitä on peräti viisi erilaista, ja käyttöoppaasta selviää, mikä pää sopii millekin lihasryhmälle. Lisävarusteet ovat muovisia ja tuntuvatkin siltä. Kolme hierontapäätä tuntuu kovalta, kun taas pallopää ja ilmatyynyllä varustettu pää ovat pehmeämpiä. Valmistaja suosittelee, ettei kahden pehmeämmän pään kanssa käytettäisi hierontaöljyjä.
Nopeuden säätö
Beurer MG185:ssä on yhdeksän nopeutta, ja testin ainoana laitteena nopeuden voi valita suoraan hierontapistoolin näytöltä. Yksi nopeusohjelma on tarkoitettu lihasten syvärentouttamiseen, toisella saa lihakset lämmitettyä ennen ja jälkeen liikunnan ja kolmannella vilkastettua verenkiertoa, mikä tukee lihasten palautumista ja ehkäisee lihasten kipeytymistä. Valitsenpa näistä minkä vain, laite vaihtelee nopeutta kolmen tasoisella intensiteetillä, eikä minun tarvitse tehdä muuta kuin rentoutua ja vasaran tehdä työnsä.
Yhteenveto: Beurer MG185
Beurer MG185 on testin anteliain lisävarusteiden suhteen. Lihashuoltovasaraa on helppo käyttää ja ymmärtää. Nopeusvaihtoehdot ovat enemmän kuin riittävät, ja käyttöopas ohjeistaa selkeästi laitteen terveelliseen käyttöön. Aivan erinomainen ostos!
Myös tässä testissä
Therabody Theragun Mini (Gen 2)
Pieni & sievä
Testin pienin lihashuoltovasara tulee Therabodylta. Mitäköhän tämän kokoinen hierontapistooli oikein jaksaa?
Re Professional -hierontapistooli
Jykevää lihasvasarointia
Testin tehokkain lihashuoltovasara on hieronta- ja hyvinvointilaitteistaan tunnetun Ren valmistama.