Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung XE340XDA-KA1SE

Muovinen mutta mukava

Samsungin Galaxy Chromebook Go kulkee mukana minne vain ja on mahtavan helppokäyttöinen. Näyttö on pieni pettymys.

/ 30.08.2023 - 12:00
Samsung XE340XDA-KA1SE

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Kätevästi mukana kulkeva Chromebook, joka suoriutuu useimmista opiskelijan tarvitsemista tehtävistä vaikkapa kahvilassa. Hyvä näppäimistö ja tyylikäs muotoilu. Vertailun kevyin!
  • Muovisuus tuntuu ja näkyy. Ei mikään ruutitynnyri, vaan kone perustehtäviin.

Samsungin harmaa Galaxy Chromebook Go on hyvin suunniteltu kannettava. Go-mallin 1,45-kiloinen litteä runko ja pyöristetyt muodot miellyttävät silmää.

Muovista vaikutelmaa ei tosin pääse pakoon. Galaxy Go on läpäissyt useita Mil-STD-810G-testeja, joissa konetta pudotellaan ja tärisytetään, mutta en silti luottaisi kannettavan kestävyyteen. Muovin etuna on toisaalta sen keveys.

samsung chromebook 1
Muiden muassa Wi-Fi 6:n ja 720p webkameran ansiosta Galaxy-kannettava on hyvä valinta opiskeluun. Kuva: Samsung

Mustaa mustalla

Kun kannen avaa, koneen musta sisus paljastuu. Näytön kehys ja koko pohja ovat samaa mattamustaa muovia. Näppäimet ovat isot ja mukavat käyttää. 14 cm:n (diagonaali) kosketuslevy on hiukan turhan iso ja voi häiritä kirjoittamista, jos ranne tai peukalo vahingossa osuu siihen.

Näppäimet eivät ole sileää ja kovaa muovia, vaan jokseenkin karkean tuntuiset, mutta näppäimistö tottelee kuitenkin käskyjä tunnollisesti.

Samsungin Chromebookin näyttö sen sijaan tuottaa pettymyksen. 1 366 x 768 eli 780p:n resoluutio ei tarjoa kummoisia elämyksiä eikä näyttö ainakaan sovi ulkona auringonpaisteessa käytettäväksi.

samsung chromebook 2
Samsungin Galaxy Chromebook Gon saa asetettua vaakatasoon, mikä ei auta muutenkin himmeän näytön näkemistä. Kuva: Natasja Broström

Koneen muut speksit, kuten Intel N4500-prosessori ja 4 GB:n muisti alleviivaavat koneen sopimattomuutta peli- tai videokäyttöön. Lempinimi Gon mukaisesti koneessa on sentään Wi-Fi 6 -tuki, SIM-korttipaikka ja Bluetooth 5.1.

Yhteenveto

Galaxy Chromebookin prosessori ei suostunut Geekbench 6 -testiin, joten sen sijaan teimme sille Octane 2.0 -testin. Siitä tuli 25 644 pistettä singlecorella ja 108 667 molemmilla ytimillä. Tulos asettaa Galaxy Gon samaan linjaan 5. sukupolven i5-prosessorilla varustettujen kannettavien kanssa.

samsung chromebook 3
Samsung Galaxy Gon näyttö taipuu 90 astetta pöytää vasten, ja sitä suurempi kallistus nostaa koneen reunaa tasolta, kuten Asuksenkin Chromebookin kanssa käy. Kuva: Natasja Broström

Benchmark-tulokset eivät tee vaikutusta, mutta Samsungin Chromebook ei yritä myöskään esittää parempaa kuin on. Kannettava on tarkoitettu kevyeen pilvityökentelyyn, ei Call of Dutyn pelaamiseen tai 4K-videoiden katseluun.

Karakter
Samsung XE340XDA-KA1SE
Basic

Myös tässä testissä

Acer CB314-1H/CB314-1HT

Iloinen yllätys

Testin halvin Chromebook on myös vertailun kovin yllättäjä. Näyttö tosin on himmeä ja tallennustilaa vähänlaisesti.

Hyvä näppäimstö, joiden isot ja nopeasti reagoivat näppäimet napsahtavat miellyttävästi.
Suorituskyky ei riitä yksinkertaisia toimistotöitä pidemmälle. Näyttö on himmeä ja valju.
Lue koko testi

Asus Chromebook CM1402FM2A

Tyylikäs työjuhta

Vertailun tyylikkäimmällä koneella on hyvä näyttö, mutta pöljät valinnat kumoavat hyviä: huono näppäimistö ja raskas paino heikentävät työskentelymotivaatiota.

Työjuhta, jolla on pitkä akunkesto. Hyvä näyttö. Vedenkestävä näppäimistö. Kosketusnäytölle voi piirtää kynällä.
Painava tablettikäytössä. Näytön kääntäminen nostaa pohjaa, mikä tekee kirjoittamisesta hankalaa.
Lue koko testi
Natasja Broström
Natasja Broström (f. 1971): Journalist på L&B Home. Natasja begyndte på Politikens IT-tillæg i 1990’erne. Herfra gik turen via fagblade, magasiner og aviser, hvor Natasja skrev om blandt andet it og nørdkultur. Fra 2002 har Natasja været på Datatid Techlife, siden IT-journalist inden for smart living og brevkasseredaktør på Alt om Data.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Salamannopea mesh-verkko

Enemmän AI-tehoja

Pelaajalle ja tekijälle

Parempi kuin paras – ja kalliimpi

Täydellinen budjettiluokan PC

Vähän enemmän vähän halvemmalla

Käsittämättömän kova

Tehopakkaus viihtymiseen

Ensimmäinen Snapdragon-kone testissä!

Hillitty pelikannettava kohtuuhintaan

Pistimme näppimme peliin: suuri pelinäppäimistövertailu!

Saisiko olla ekstranäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top