RSB-14 on todella hyvin varusteltu soundbar. Kolme HDMI-sisääntuloa tukevat kaikkia videoformaatteja, mukaan lukien Ultra HD Bly-ray -elokuvien uusinta kopiosuojausta. Langaton subwoofer on paikallaan, ja kaiuttimen voi liittää osaksi langatonta monihuonejärjestelmää käyttämällä DTS Play-Fi:tä. Se toimii itsenäisenä merkkinä, jonka voi yhdistää samankaltaisten laitteiden kanssa, kuten Martin Loganin, McIntoshin, Onkyon ja Pioneerin tuotteiden kanssa. Ainoa vaatimus on tuki Play-Fi:lle, joka on siten ikään kuin Google Castin kilpailija.
RSB-14 yhdistetään verkkoon Klipschin Stream-sovelluksen kautta. Play-Fi toimii erittäin käyttäjäystävällisesti, ja Tidal toimii sinä lähes kuin oikea Tidal-applikaatio.
Äänenlaatu
Surround-toiminto luo elokuviin aitoa surroundin fiilistä. Klipsch on ehdottomasti testin tehokkain soundbar, jonka äänenvoimakkuus yltää todella korkealle!
haittojakin on. Ensinnäkin kaiutin pitää viheltävää ääntä. Toiseksi äänelaatu ei ole kovin hyvä. Ylärekisterit kuulostavat tiukoilta, laulu värittyneeltä ja paksu basso peittää helposti puheen alleen. Deadpoolin puhe kuuluu naamion takaa pelkkänä muminana.
Musiikkia soittaessa ongelmat korostuvat. Basso ottaa soundin valtaansa, eikä subwooferin säätäminen pienemmälle auta. Eri soittimet muuttuvat vaikeasti tunnistettavaksi sotkuksi: soikohan tässä nyt sähköbasso vai kontrabasso? Olisikohan tämä syntikka vai flyygeli? Hmmm… Kun Dialog-napin painaa päälle, ääni hieman selkiytyy mutta akustinen musiikki kuulostaa kovalta ja synkältä. Volyymi menee lähes absurdin kovalle, mutta se ei nyt auta asiaa. Emme järjestäisi bileitä RSB-14 varaan, mikä on pettymys, sillä tiedämme, että Klipsch osaa tehdä myös loistavia kaiuttimia.
Johtopäätökset
Klipschin soundbar on helppokäyttöinen, ja kolme HDMI-sisääntuloa on ehdoton plussa. Se on testin tehokkain laite, joka jaksaa soittaa kovaa. Play-Fi ei ole kranttu valmistajan suhteen, vaan toimii muidenkin merkkien kanssa monihuonejärjestelmää kasatessa.
RSB-14:n äänenlaatu ei kuitenkaan riitä. Elokuvien puhe on epäselvää ja stereomusiikki puuroista. Soundi on kaiken kaikkiaan aivan liian sumea.
Myös tässä testissä
Bluesound Pulse Soundbar
Erinomaista työtä!
Bluesoundin soundbar maksaa paljon mutta on myös hintansa väärti.
Yamaha YSP-2700
Kuoppaista kyytiä
Yamahan soundbarin suurin ongelma on aukkoinen äänimaisema.
Heos HomeCinema
Helppo ja tuhti
Heos on onnistunut tekemän erittäin helppokäyttöisen soundbarin, jonka slundi on mukavan täyteläinen.
Sonos PlayBase
Tasokaiutin tv:n alle
Sonosin uusi tasokaiutin PlayBase toimii television sokkelina. Mutta tuleeko se markkinoille liian myöhään?
Bose SoundTouch 300
Ei kyllin hyvä
Bose pisti kaikki paukut käyttäjäystävällisyyteen ja unohti ikävä kyllä äänenlaadun.
Sony HT-NT5
Hyvä kompromissi
Sonyn soundbar on tarkoitettu asennettavaksi tasolle ja kattoon suunnaten, mutta se toimii hyvin myös television eteen sijoitettuna.
Samsung HW-MS660
Ihailtavan tasapainoinen
Samsungin soundbar toimii erinomaisesti niin elokuvien katseluun kuin musiikin kuunteluunkin.
Yamaha YAS-306
Paketti melko hyvin kasassa
Edullista monihuonejärjestelmän soundbaria etsivälle Yamaha on fiksu vaihtoehto, etenkin jos ei halua erillistä bassovahvistinta.
Philips HTL5160
Hyvin kuuluu!
Philipsin soundbar tekee mitä pitääkin: puhe on selkeää ja soundi kutakuinkin tasapainossa.