Saksalainen Roccat, joka kuuluu tätä nykyä Turtle Beach -ryppääseen, on tuttu näky pelipuolen testeissämme. Tällä kertaa saimme testiin Roccat Syn Max Air -kuulokkeet, joka on kalliimpi versio viime vuonna testaamastamme Roccat Syn Pro Air -mallista.
Ensisilmäyksellä Syn Max näyttää samalta kuin Syn Air Pro: kummassakin on kulmikkaat, melkein läpinäkyvät RGB-valoilla varustetut kupit ja pehmeällä mustalla tekonahalla päällystetty sanka. Syn Max Air erottuu erityisten suurien memory foamista tehtyjen ja tekonahalla päällystettyjen pehmusteiden muodossa. Niissä on lämpöä johtavaa geeliä, joten kuulokkeiden pitäisi tuntua mukavalta myös pidemmissä pelisessioissa.
Merkittävin parannus Max-malliin verrattuna on kuitenkin kuulokkeiden mukana tuleva lataustelakka, joka toimii myös langattomana vastaanottimena. Akun latauksesta huolehtivat kolme liitintä. Kytkeminen ei käy niin kätevästi kuin toivoisi. Kuulokkeita pitää vähän venkslailla paikoilleen ennen kuin telakkaan syttyy punainen valo sen merkiksi, että lataus on käynnissä.
Sanka ja kupit ovat muovia, mutta rakenne vaikuttaa silti kohtalaisen kestävältä. Oli kuitenkin tavallista työläämpää saada kuulokkeet säädettyä niin, että ne istuivat päähän mukavasti ja vakaasti.
Keskeneräinen ohjelmisto
Roccat Swarm -ohjemisto on saatavilla pohjoismaisilla kielillä, mutta olisi helpompaa, jos se olisi vain jätetty kääntämättä – joukkoon mahtuu käännösvirheitä, joiden arvailuun menee turhaa aikaa.
Roccat olisi sen sijaan voinut panostaa koodareidensa peruskoulutukseen ja käydä läpi Windows-käyttöjärjestelmän konventioita. Liian usein pitää päätyä arvailemaan, mistä on kyse, sillä dialogilaatikot ovat väärän kokoisia, mikä johtaa siihen, että napit ja vaihtoehdot ovat näkymättömiä. Kaikki on varmastikin näyttänyt vallan järkevältä koodarin omalla näytöllä, mutta jonkinlainen laaduntarkastus on jäänyt välistä ennen ohjelmiston julkaisua.
Kun on vihdoin saanut arvailtua laiteohjelmistopäivityksestä itsensä läpi, paljastuu, että ohjelmisto tarjoaa kaikki tarvittavat toiminnot: taajuuskorjaimen, 3D-äänen ja RGB-valojen ohjauksen niin kuulokekuppien kuin telakankin osalta. Taajuuskorjain tosin sisältää vain kaksi asetusta äänentoistolle ja yhden mikrofonille. Niukkaa, mutta toimivaa.
Surroundia Wavesilta
3D-äänen tarjoaa Waves, joka on huolehtinut myös Audeze Mobiuksen 3D-äänestä ja jonka asetukset peleille, musiikille ja elokuville toimivat mainiosti.
Vaikka ohjelmisto ei olekaan julkaisukelpoista versiota nähnytkään, on kuulokkeiden äänenlaatu hyvä. Rekisterit ovat tasapainossa ja sointi on erottelevaa muttei terävää. Wavesin virtuaalinen surround tekee myös elokuvien katsomisesta ja musiikin kuuntelusta nautinnollista.
Roccat on varustanut kuulokkeensa myös Bluetooth-vastaanottimella. Se toimii hyvin mobiilipelaamiseen, mutta designin puolesta kuulokkeita ei mielellään käytä tavallisina langattomina kuulokkeina.
Yhteenveto
Roccat Syn Max Air on monella tapaa onnistunut malli. Ääni on hyvä, mutta ei yllä testin parhaimpien hifitasolle. Wavesin 3D-ääni on loistava. Samaa ei voi sanoa rakenteesta, joka on laadultaan keskinkertainen ja hinnan huomioiden heikko. Ohjelmisto on suoranainen kauhistus. Ilman käännösversiotakin pärjäisi, mutta näin keskeneräistä tekelettä ei pitäisi julkaista.
Myös tässä testissä
Sony Inzone H9
Hifiä scifi-asussa
Hifi-asiantuntija Sony on viimein tehnyt pelikuulokkeet. Kannatti odottaa!
Shark Receptor H70 Wireless
Satunnaiselle pelaajalle
Shark Gamingin kuulokkeet ovat edulliset ja onnistuvat suurimmaksi osaksi – mutta eivät kaikessa.
Asus ROG Delta S Wireless
Nahkasohvan mukavuutta korville
Asus ROG Delta S Wireless on mahtavan mukava pelikuulokemalli, joka myös kuulostaa erinomaiselta.
JBL Quantum 610 Wireless
Hyvä budjettivaihtoehto
JBL:n edullinen pelikuuloke on hintaansa nähden hyvä, mutta kunnon kokemuksista on maksettava enemmän.
Nacon RIG 800 Pro HD
Uusi yritys
Testasimme tämän kuulokemallin jo neljä vuotta sitten. Se ei ole siitä parantunut – kallistunut vain.
Steelseries Arctis Nova 7 Wireless
Aikuiseen makuun
Steelseries taitaa äänen, ja ohjelmistokin on aivan erinomainen.
EPOS H3PRO Hybrid
Iso askel EPOSille
EPOS on vihdoin karistanut kaapelit, ja lopputulos vakuuttaa.
Astro A30 Wireless
Monen alustan pelaajalle
Jos pelaa niin konsolilla, puhelimella kuin tietokoneellakin, voi Astro A30 olla hyvä valinta.
Corsair Virtuoso RGB Wireless XT
Tyyliä kuin mustassa Bemarissa
Corsair houkuttelee kypsiä pelaajia ylellisellä ja hillityllä eleganssillaan.