Pelimaailman (ja pelaajien) aikuistuessa markkinoilla näkyy yhä enemmän laitteita ja lisävarusteita, jotka säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen uusina versioina. Sellainen on myös Corsair Virtuoso RGB Wireless XT, joka on vuonna 2019 testaamamme Virtuoso RGB Wireless SE -mallin seuraaja. Se lupaa hyvää, sillä edeltäjä sattui olemaan testivoittajamme.
Virtuoso on selkeästi tehty aikuiseen makuun. Kaikki metalliosat ovat titaaninharmaata harjattua alumiinia timanttileikattuine reunoineen, ja sanka sekä kupit on päällystetty tekonahalla. Vain valaistu Corsairin logo rikkoo hillityn kokonaisuuden. Sillä vaikka elämä olisi kuinka hanskassa, voihan sitä aina vähän kapinoida…
Corsair Virtuoso RGB Wireless XT -kuulokkeet voi yhdistää langattomasti Bluetoothin avulla, langattomasti ja viiveettömästi 2,4 GHz:n USB-adapterin kautta, digitaalisesti USB-C:tä käyttäen tai analogisesti 3,5 mm:n plugilla.
Kaikkea ja vähän enemmänkin
Corsairin ohjelmisto on nimeltään iCUE, ja se ansaitsee kehut siitä, ettei tyydy vain tarjoamaan kaikkea, mitä pelaaja voi tarvita, vaan enemmänkin. Tarjolla on 10-käyräinen taajuuskorjain, viisi valmisasetusta sekä räätälöintimahdollisuus. Valoefektejä voi säätää vaikka miten, mistä varmaan on enemmän iloa, jos omistaa muitakin Corsairin tuotteita kuin Virtuoso RGB Wireless XT:n. Kuulokkeissa valoefektit saa nimittäin toimimaan vain kuppien postimerkin kokoisissa logoissa.
Ääni ei ole vain hyvä, vaan oikein hyvä. Jos kaipaa raskasta, ylikorostunutta bassoa ja terävää diskanttia, niin tämä ei ole valintasi. Jos taas haluaa nauttia hifiäänestä samalla, kun tuhoaa vihollisia, on Virtuoso RGB Wireless XT juuri oikea malli. Keskirekisteri on puhdas ja luonnollinen ja diskantti erotteleva. Etenkin langallista USB-liitäntää käyttäen. Jos ehdottomasti haluaa luonnottoman äänen, sekin onnistuu taajuuskorjainta käyttäen. Sitä vartenhan se on…
Corsair saa lisäpisteitä Dolby Atmos -äänen tukemisesta.
Yhteenveto
Corsair Virtuoso RGB Wireless XT on tyylikäs kuulokemalli, joka on selvästi suunnattu ylellisyyksistä nauttiville vanhemmille pelaajille. Kuulokkeet ovat laadukkaat ja ääni vielä rakennettakin laadukkaampi. Melkein liian hienoa.
Myös tässä testissä
Sony Inzone H9
Hifiä scifi-asussa
Hifi-asiantuntija Sony on viimein tehnyt pelikuulokkeet. Kannatti odottaa!
Shark Receptor H70 Wireless
Satunnaiselle pelaajalle
Shark Gamingin kuulokkeet ovat edulliset ja onnistuvat suurimmaksi osaksi – mutta eivät kaikessa.
Asus ROG Delta S Wireless
Nahkasohvan mukavuutta korville
Asus ROG Delta S Wireless on mahtavan mukava pelikuulokemalli, joka myös kuulostaa erinomaiselta.
JBL Quantum 610 Wireless
Hyvä budjettivaihtoehto
JBL:n edullinen pelikuuloke on hintaansa nähden hyvä, mutta kunnon kokemuksista on maksettava enemmän.
Nacon RIG 800 Pro HD
Uusi yritys
Testasimme tämän kuulokemallin jo neljä vuotta sitten. Se ei ole siitä parantunut – kallistunut vain.
Steelseries Arctis Nova 7 Wireless
Aikuiseen makuun
Steelseries taitaa äänen, ja ohjelmistokin on aivan erinomainen.
EPOS H3PRO Hybrid
Iso askel EPOSille
EPOS on vihdoin karistanut kaapelit, ja lopputulos vakuuttaa.
Roccat Syn Max Air
Hyvä ääni ei riitä
Roccatin huippumalli tarjoaa loistavaa 3D-ääntä, mutta heikot rauta ja ohjelmisto jättävät äänen varjoonsa.
Astro A30 Wireless
Monen alustan pelaajalle
Jos pelaa niin konsolilla, puhelimella kuin tietokoneellakin, voi Astro A30 olla hyvä valinta.