Roccatin kuulokkeet tuntuvat päässä erittäin kevyiltä, mikä valitettavasti johtuu käytetyistä materiaaleista eli muovista. Kun kuulokkeet ovat päässä, ei heikkoa esitystä huomaa, mutta ehkä näitä ei kehtaa pakata mukaan laneihin.
Pehmusteet ovat memory foamia ja päällystetty verkkokankaalla, ja ne tuntuvat todella mukavilta. Kuulokkeita voi käyttää joko langattomasti mukana tulevan USB-adapterin kanssa tai langallisesti USB-johdon kanssa. Analogista liitäntää ei siis ole tarjolla.
Volyymia ja mikrofonin volyymia voi säätää kahden nupin avulla samaan tapaan kuin Turtle Beachin kuulokkeissa. Mikrofonivarsi on joustava ja litteä ja tuo mustana mieleen vähän lakritsipötkön. Se toimii erinomaisesti ja poikkeuksellisesti irrotettavan mikrofonin voi sulkea myös nostamalla sen pystyyn. Fiksua!
Keskeneräinen ohjelmisto
Testihetkellä Roccat Neon -ohjelmistosta oli käytössä vasta betaversio, minkä huomasi selvästi. Ohjelmisto halusi päivittää kuulokkeita ja adapteria, mikä onnistui parin yrityksen jälkeen. Sen jälkeen ohjelmisto halusi tehdä toisenkin päivityksen, mikä ei toiminut. En näin ollen päässyt ikinä kokeilemaan Neonin ominaisuuksia.
Rakenne ja ohjelmisto eivät siis tehneet minuun vaikutusta, mutta äänessä ei ole mitään vikaa. Oikeastaan Roccat Syn Pro Air yllättää neutraalilla ja erottelevalla äänellään. Gaming-kuulokkeilla ei tarvitse olla hifitasoista äänenlaatua, mutta tässä tapauksessa Roccatin kyky erotella pienetkin yksityiskohdat auttaa pelaajaa siinä tärkeimmässä eli saavuttamaan voiton. Se, että kuulokkeita voi käyttää myös musiikin kuunteluun, on iso etu.
Yhteenveto: Roccat Syn Pro
Roccat Syn Pro Air tarjoaa ehdottomasti hyviä ominaisuuksia: ääni vastaa saman hintaluokan hifikuulokkeiden laatua. Kuulokkeet istuvat kevyesti ja mukavasti. Miinusta tulee rakenteen laadusta ja viimeistelemättömästä ohjelmistosta. Tähän hintaan niiltäkin sopii odottaa enemmän.
Myös tässä testissä
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
Mainio vierasvara
Jos pelaa vain vähän tai kaipaa kuulokkeita vieraskäyttöön, on Turtle Beach passeli vaihtoehto.
Corsair HS80
Dolby Atmos ja informaatiotulva
Corsair HS80 on keskinkertaisella äänellä mutta hyvällä ohjelmistolla varustettu kuulokemalli.
HyperX Cloud II Wireless 7.1
Rehellinen ja simppeli pelikuulokemalli
HyperX Cloud II Wireless 7.1 on riisuttu pelikuuloke, joka tarjoaa kaiken tarvittavan eikä mitään muuta.
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
Ammattimaisuutta mukavuuden kustannuksella
Logitech Pro X Wireless on kisakuuloke, joka ei pyri miellyttämään.
EPOS H6 PRO
Yksinkertainen on kaunista
EPOS ei tarjoa erikoisuuksia, mutta ääni istuu korvaan kuin valettu!
Razer Kraken V3 HyperSense
Lämmin ja muhkea basso
Razer Kraken V3 Hypersense muhevoittaa pelin ääniraidan tavalla, josta fanit varmasti pitävät.
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Monipuolisesti pelaaville
Jos haluaa pelata vähän joka alustalla, mutta PS5 on niistä suosikki, on Arctis 7P+ Wireless oikea valinta.
Creative SXFI Air Gamer
Useimmille alustoille
Creative SXFi AIR Gamer toimii useimpien pelialustojen kanssa, mutta on monelta osin pettymys.
Asus ROG Delta S
Puhdas ja miellyttävä ääni
Suuret ja näyttävät Asus ROG Delta S -kuulokkeet tarjoavat väriä vain pinnaltaan, sillä sisäpuolella odottaa kirkas ja värittymätön ääni.