Corsair valmistaa kaikenlaisia gaming-laitteita aina RAM-moduuleista hiiriin ja pelitietokoneisiin. Corsair HS80 -kuulokkeiden kohdalla valmistaja on valinnut turvallisen ja hillityn linjan: mattamustien kuulokkeiden D-muotoiset kupit istuvat mukavasti eivätkä purista. Paksut pehmusteet on päällystetty harvaverkkoisella kankaalla.
Kuulokkeet ”leijuvat” päässä elastisen pannan avulla. Pantaa säädetään kahden tarranauhan avulla, mikä sujuu jokseenkin vaivalloisesti – mutta jos on kuulokkeiden ainoa käyttäjä, säätö tarvitsee tehdä toki vain kerran.
Mikrofoni on käännettävän varren päässä. Virtanapilla onnistuu myös vaihto langattoman ja langallisen toiminnon välillä, ja lisäksi kuulokkeissa on vain volyyminsäätö. Corsair HS80 on vankkarakenteinen olematta kuitenkaan kömpelö, ja sen vahvat metallikiinnikkeet pitävät kupit luotettavasti paikoillaan.
Runsaasti varusteltu
Corsairin iCUE-ohjelmisto on melkoinen paketti, jonka lataaminen kuluttaa tallennustilaa peräti 800 MB:n verran! Ohjelmisto on kunnon karkkilaatikko, josta löytyy paljon valo- ja ääniasetuksia sekä Dasboard-niminen osio, joka tarjoaa kaikenlaista informaatiota tietokoneesta. Suurin osa tiedosta on yhtä tarpeetonta kuin kiehtovaakin. Tarpeellista se on siinä vaiheessa, jos haluaa ylikellottaa prosessoria ja RAM-muistia, mutta siinäkin tapauksessa tarjolla on varmaankin parempia tapoja saada tarvittavat tiedot kuin kuulokkeiden ajureiden kautta.
Ääni ei ole yhtä viehättävä kuin Asuksella eikä yhtä tasainen kuin EPOS-kuulokkeilla, mutta keskirekisteri on varsin eläväinen ja läheisen tuntuinen, mikä tekee HS80-kuulokkeista hyvän vaihtoehdon League of Legendsin kaltaisiin tiimipeleihin, joissa ryhmächat tiimin jäsenten välillä on voiton kannalta oleellista. Basso ja diskantti ovat ok, mutta eivät yhtä puhtaita ja vakuuttavia kuin keskirekisteri. Taajuuskorjaimella voi toki lisätä bassoa, ja iCUEssa on esiasetuskin, jossa basso on korostettu ja keskirekisteri vaimennettu. Asetuksella ääni ei kuitenkaan ole erityisen hyvä saatikka puhdas, joten on parasta antaa kuulokkeiden hoitaa hommansa niin hyvin kuin ne osaavat.
Corsair HS80:n virtuaalinen surround on Dolby Atmos -formaatissa, mikä on selkeä etu sekä äänenlaadun että yhteensopivuuden kannalta. Ääni toimii suoriltaan monien pelien sekä elokuvien ja musiikin kanssa.
Yhteenveto: Corsair HS80
Corsair HS80 on toimiva pelikuuloke, joka tarjoaa runsaasti ominaisuuksia maltilliseen hintaansa nähden: langattomuus, RGB-valot ja Dolby Atmos ovat tämän mallin parhaita puolia. Ohjelmisto tarjoaa herkkua ylikellottajille ja käytännöllisiä asetuksia muillekin. Ääni on ihan hyvä mutta ei yllä samalle tasolle kuin moni muu testin kuulokemalli.
Myös tässä testissä
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
Mainio vierasvara
Jos pelaa vain vähän tai kaipaa kuulokkeita vieraskäyttöön, on Turtle Beach passeli vaihtoehto.
Roccat Syn Pro Air
Hyvää ääntä puolivalmiissa paketissa
Roccat Syn Pro Air onnistuu äänenlaadussa mutta vetää lyhyen korren rakenteen laadun ja ohjelmiston suhteen.
HyperX Cloud II Wireless 7.1
Rehellinen ja simppeli pelikuulokemalli
HyperX Cloud II Wireless 7.1 on riisuttu pelikuuloke, joka tarjoaa kaiken tarvittavan eikä mitään muuta.
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
Ammattimaisuutta mukavuuden kustannuksella
Logitech Pro X Wireless on kisakuuloke, joka ei pyri miellyttämään.
EPOS H6 PRO
Yksinkertainen on kaunista
EPOS ei tarjoa erikoisuuksia, mutta ääni istuu korvaan kuin valettu!
Razer Kraken V3 HyperSense
Lämmin ja muhkea basso
Razer Kraken V3 Hypersense muhevoittaa pelin ääniraidan tavalla, josta fanit varmasti pitävät.
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Monipuolisesti pelaaville
Jos haluaa pelata vähän joka alustalla, mutta PS5 on niistä suosikki, on Arctis 7P+ Wireless oikea valinta.
Creative SXFI Air Gamer
Useimmille alustoille
Creative SXFi AIR Gamer toimii useimpien pelialustojen kanssa, mutta on monelta osin pettymys.
Asus ROG Delta S
Puhdas ja miellyttävä ääni
Suuret ja näyttävät Asus ROG Delta S -kuulokkeet tarjoavat väriä vain pinnaltaan, sillä sisäpuolella odottaa kirkas ja värittymätön ääni.