Skullcandy Indy on vihdoin saanut vastamelun, minkä kunniaksi nimikin on nyt Indy ANC. Ympäristöäänetkin löytyvät, eli valmistajan termein Ambient Mode. Jos jompikumpi näistä on päällä, riittää kuulokenappien akku 5 tuntia ja kotelon 13 tunniksi. Ilman kumpaakaan on akunkesto 9 tuntia ja lisälatauksin 23 tuntia. Ei siis luokkansa parasta, mutta kaukana huonosta.
Lue myös: Skullcandy Dime – Hyvää ääntä pikkurahalla
Kuulokenapeissa on kumisiivekkeet, joiden avulla ne on helppo kalastaa kotelosta ja joiden ansiosta ne istuvat jämäkästi. Vaikka ne näyttävät treenikuulokkeilta, niillä ei ole IP-luokitusta eikä niiden siten voi taata kestävän vettä tai pölyä. Kannattaa siis olla varovainen sateessa liikkuessa tai hikoillessa.
Yhdistäminen tapahtuu avaamalla kotelo ja tarkistamalla, että molempiin nappeihin syttyy punainen valo. Sitten kuulokenapit asetetaan korviin, ääni sanoo ”noise cancelling on” ja ”pairing” vasemmasta kuulokenapista. Tämän jälkeen napit löytyvät puhelimen Bluetooth-listalta.
Indy ANC tottelee Skullcandy-sovellusta, josta saa vastamelun ja ympäristöäänet päälle ja pois. Sovelluksessa voi myös valita kolmen eri valmisasetuksen välillä: Film, Music ja Podcast. Ääntä ei voi säätää itse.
Kuva: Geir Gråbein Nordby
Skullcandy Indy ANC:n äänenlaatu
Vastamelu vaimentaa tehokkaasti matalia taajuuksia, mikä tekee lento- ja junamatkoista mukavampia. Sen sijaan korkeat äänet pääsevät helposti läpi. Skullcandylla kuuluu tavallista enemmän taustasuhinaa itse kuulokkeista, mutta ei mitään vakavaa. Ambient Mode toimii hyvin ja päästää ympäristön äänet hienosti läpi.
Musiikissa basso korostuu, mikä on mahtavaa, kun kuuntelee Tiestoa. Diskantissakin rittää energiaa, joten symbaalit erottuvat hyvin.
Keskirekisteri puolestaan jää vähän vaisuksi, ja basso häiritsee laulun erottumista.
Isot rummut toistuvat kovaa, mutta olisivat ansainneet enemmän ylempään rekisteriinsä kuulostaakseen uskottavilta. Bassoa vain on liikaa, joten se tunkee etualalle kokonaisuudesta.
Puhelaatu on hyvä ja puhe erottuu hyvin jopa 70 dB:n pink noisen soidessa taustalla. Kuulokkeet sopivat siis hyvin puheluihin ja etätapaamisiin.
Huom! Oikea kuulokenappi lakkasi toimimasta testin aikana emmekä saaneet sitä enää toimimaan. Tästä syystä joudumme laskemaan pisteytystämme.
Myös tässä testissä
JBL Tune 130NC
Loistopaketti
JBL Tune 130NC on äänenlaadultaan parhaimpia alle sadan euron kuulokkeita, varsinkin pienen säädön jälkeen.
Marshall Minor III
Siistin näköinen, vaisun kuuloinen
Marshall Minor III on ulkonäöltään siisteimpiä täyslangattomia, mutta äänenlaadussa olisi parantamisen varaa.
Sudio E2
Kovat odotukset, upea toteutus
Sudio E2 tarjoaa muiden muassa 3D-ääntä ja edistykselliset puhemikrofonit – ja on vallan hyvä ostos.
Belkin Soundform Rise
Käyttäjäystävällisyys miinuksella
Belkin Soundform Risen sointi on hyvä ja tasapainoinen, mutta ärsyttävä vika pilaa kokonaisuuden.
OnePlus Nord Buds
Mainiota ääntä edullisesti
OnePlus on keskittynyt oleelliseen Nord Budsien kohdalla ja panostanut tärkeimpään: ääneen.
Samsung Galaxy Buds2
Samsungin paras
Samsung Galaxy Buds2 tarjoaa täyteläistä ja erinomaista äänenlaatua – ja vieläkin parempaa, jos omistaa Samsungin puhelimen.
JBL Tune 230NC
Hyvä kuuntelemiseen, vielä parempi puhumiseen
JBL Tune 230NC tarjoaa parempaa äänenlaatua puheluihin kuin suurin osa, ja ääni on muutenkin hyvä – etenkin hyvän taajuuskorjaimen ansiosta.
Urbanears Boo Tip
Keskinkertaisuutta koko rahalla
Urbanears Boo Tip istuu hyvin ja on helppo käyttää. Kiinnostavia ominaisuuksia ei ole tarjolla, ja ääni on liian tylsä.
Creative Outlier Pro
Pitkä akunkesto
Creative Outlier Pro korjaa aiempien Creative-kuulokkeiden puutteita tarjoamalla loistavaa ääntä ja akunkestoa. Iso akku tosin kasvattaa myös kuulokkeiden kokoa.