Samsung Galaxy Buds2 toimitetaan kompaktissa, pyöreäreunaisessa kotelossa, joka mahtuu näppärästi taskuun ja voidaan ladata myös langattomalla latausalustalla. Myös kuulokenapeissa on pyöreyttä, ja ne ovat melko kookkaat. Ne kuitenkin istuvat hyvin toimittajan korviin. Erityisen mukavaa on, että kuulokkeissa hyvin toimiva vastamelu ja mahdollisuus valita ympäristöäänten taso.
Lue myös: Samsung Galaxy Buds Pro – Samsungin nappikuulokkeet haastavat AirPods Pron
Androidille saatava Samsung Wearable -sovellus osaa etsiä kadonneet kuulokkeet ja antaa mahdollisuuden tehdä myös joitain EQ-säätöjä. Jos oma Android-puhelin ei ole Samsung, on tämän sovelluksen lisäksi ladattava Galaxy Buds2 Manager -laajennusosa.
Galaxy Buds2 on IPX2-luokiteltu, joten kuulokkeet sietävät jonkin verran roiskeita mutta ei muuta. Niissä on sekä AAC että Samsung Scalable Codec (SSC), joka siirtää ääntä jopa 512 Mbit/s, jos käytössä on yhteensopiva saman valmistajan puhelin.
Samsung Galaxy Buds2:n äänenlaatu
Samsungin kuulokkeiden ääni on AKG-osaston vastuulla, ja äänenlaatu onkin erittäin hyvä. Selkeä keskirekisteri päästää laulun ja soittimet oikeuksiinsa. Laulu erottuu hyvin taustasta, kuiskauksissa on ilmavuutta ja fraseeraukset toistuvat erittäin selkeästi. Jokaisen sanan erottaa hyvin, ja viulun ja pianon sointi on sekä dynaamista että hyvin äänimaisemaan levittyvää.
pop kuulostaa hyvältä, samoin jazz. Kontrabasso toistuu miellyttävästi ja luonnollisesti ja trumpetti täyteläisesti ja ilmavasti ja kalvon värähtelyn suukappaletta vasten voi kuulla. Pop soi viihdyttävästi ja rytmeissä tuntuu hyvää painetta. Energisimmät rytmit paljastavat täyteläisen basson olevan hiukan vetäytynyt, vähän kuin halvassa subwooferissa. Tilanne pahenee, jos vastamelun laittaa päälle, mutta kovin vakavasta asiasta ei ole.
Sovelluksesta löytyy valmiita EQ-asetuksia, mutta minusta kuulokkeet kuulostavat todella hyviltä tehdasasetuksillaan. Jotkut pop-tuotannot voivat kuulostaa latteahkoilta, jolloin voi laittaa bassoa vahvistavan asetuksen päälle. Näin bassosta saa muhkeamman ilman, että se kuitenkaan muuttuu liialliseksi tai pilaa keskirekisterin sointia.
Puhelaatu toimii hiljaisessa ympäristössä hyvin ja puhe kuulostaa melko luonnolliselta olematta kova. Sanat toistuvat selkeästi, mutta ääni voi jäädä hiukan vaisuksi. Kun tilassa on hälyä, ei Galaxy Buds2 oikein pärjää, vaan puhemikrofonin vastamelua tuskin huomaa. Vastapuoli kuulee metelin, mutta ei puhujaa.
Kuva: Samsung
Myös tässä testissä
JBL Tune 130NC
Loistopaketti
JBL Tune 130NC on äänenlaadultaan parhaimpia alle sadan euron kuulokkeita, varsinkin pienen säädön jälkeen.
Marshall Minor III
Siistin näköinen, vaisun kuuloinen
Marshall Minor III on ulkonäöltään siisteimpiä täyslangattomia, mutta äänenlaadussa olisi parantamisen varaa.
Sudio E2
Kovat odotukset, upea toteutus
Sudio E2 tarjoaa muiden muassa 3D-ääntä ja edistykselliset puhemikrofonit – ja on vallan hyvä ostos.
Belkin Soundform Rise
Käyttäjäystävällisyys miinuksella
Belkin Soundform Risen sointi on hyvä ja tasapainoinen, mutta ärsyttävä vika pilaa kokonaisuuden.
OnePlus Nord Buds
Mainiota ääntä edullisesti
OnePlus on keskittynyt oleelliseen Nord Budsien kohdalla ja panostanut tärkeimpään: ääneen.
JBL Tune 230NC
Hyvä kuuntelemiseen, vielä parempi puhumiseen
JBL Tune 230NC tarjoaa parempaa äänenlaatua puheluihin kuin suurin osa, ja ääni on muutenkin hyvä – etenkin hyvän taajuuskorjaimen ansiosta.
Urbanears Boo Tip
Keskinkertaisuutta koko rahalla
Urbanears Boo Tip istuu hyvin ja on helppo käyttää. Kiinnostavia ominaisuuksia ei ole tarjolla, ja ääni on liian tylsä.
Skullcandy Indy ANC
Bassonrakastajille
Skullcandy Indy ANC iskee kovaa bassollaan ja tarjoaa vihdoin myös vastamelun.
Creative Outlier Pro
Pitkä akunkesto
Creative Outlier Pro korjaa aiempien Creative-kuulokkeiden puutteita tarjoamalla loistavaa ääntä ja akunkestoa. Iso akku tosin kasvattaa myös kuulokkeiden kokoa.