Creative Outlier Pro on melko kookas kuulokemalli, joka kuitenkin istuu mukavasti. Kotelo sen sijaan on valtava ja pullottaa ikävästi housuntaskussa. Vastineeksi koosta saa itse kuulokkeista 15 tuntia soittoaikaa ja huikeat 45 tuntia vielä kotelosta! Tämä siis vastamelun ollessa pois päältä – vastamelun kanssa akunkesto on 10 ja 30 tuntia eli edelleen todella vaikuttava suoritus.
Creative SXFI -sovelluksessa on taajuuskorjain ja 360 asteen äänimaisema, jota Creative kutsuu nimellä SXFI Live. Toimintoa ei voi käyttää sovelluksen ulkopuolella eli se toimii vain ladattujen musiikkitiedostojen kanssa. Spotifyn, Tidalin, YouTuben ja sen sellaisten palveluiden ääntä ei siis pysty käsittelemään.
Lue myös: Creative Outlier Gold – Idea hyvä, toteutus sinne päin
Creative Outlier Pron äänenlaatu
En nauttinut Creative Outlier Gold -kuulokkeiden terävästä diskantista ja lähes poissaolevasta keskirekisteristä, mutta sen sijan Outlier Pro soi paljon lämpimämmin. SKAARin (Hilde Skaar) rauhallinen The Scientist soi kauniisti ja pianon bassoäänet erottuvat selvästi. Syntikkabasson tullessa mukaan nousee kappale miellyttävän muhevaksi.
Laulu ei ole riittävän ilmavaa, ja sen huomaa myös Florence + The Machinen Dream Girl Evilissä. Sekin soi yläpäästään hiukan terävästi. Kokonaisuus on silti hyvä, joskin keskibassossa hiukan turhan energinen. Suurimmaksi osaksi se on vain viihdyttävää, ja Dieter Ilgin kontrabasso Cohen-coverissa A Thousand Kisses Deep soi itse asiassa uskottavasti. Ei pöllömpää. Till Brönnerin trumpetti samassa kappaleessa soi keskirekisteriltään dynaamisesti ja energisesti. Jälleen olisin kaivannut hiukan enemmän ilmavuutta ja vivahteita ylärekisteriin.
Vastamelun ollessa päällä (painamalla kahdesti vasenta kulokenappia) muuttuu ääni ohuemmaksi ja terävämmäksi, ja basso menettää tarkkuuttaan ja energiaansa. Ei mitään vakavaa. Tarjolla on myös vastamelun vastakohta eli toiminto, joka päästää ympäristön äänet läpi.
Puhe toistuu puheluissa selkeästi joskin vähän terävästi. Puheluiden taustahäly vaimenee hyvin, ja puhe pääsee esiin meluisassakin tilassa.
Myös tässä testissä
JBL Tune 130NC
Loistopaketti
JBL Tune 130NC on äänenlaadultaan parhaimpia alle sadan euron kuulokkeita, varsinkin pienen säädön jälkeen.
Marshall Minor III
Siistin näköinen, vaisun kuuloinen
Marshall Minor III on ulkonäöltään siisteimpiä täyslangattomia, mutta äänenlaadussa olisi parantamisen varaa.
Sudio E2
Kovat odotukset, upea toteutus
Sudio E2 tarjoaa muiden muassa 3D-ääntä ja edistykselliset puhemikrofonit – ja on vallan hyvä ostos.
Belkin Soundform Rise
Käyttäjäystävällisyys miinuksella
Belkin Soundform Risen sointi on hyvä ja tasapainoinen, mutta ärsyttävä vika pilaa kokonaisuuden.
OnePlus Nord Buds
Mainiota ääntä edullisesti
OnePlus on keskittynyt oleelliseen Nord Budsien kohdalla ja panostanut tärkeimpään: ääneen.
Samsung Galaxy Buds2
Samsungin paras
Samsung Galaxy Buds2 tarjoaa täyteläistä ja erinomaista äänenlaatua – ja vieläkin parempaa, jos omistaa Samsungin puhelimen.
JBL Tune 230NC
Hyvä kuuntelemiseen, vielä parempi puhumiseen
JBL Tune 230NC tarjoaa parempaa äänenlaatua puheluihin kuin suurin osa, ja ääni on muutenkin hyvä – etenkin hyvän taajuuskorjaimen ansiosta.
Urbanears Boo Tip
Keskinkertaisuutta koko rahalla
Urbanears Boo Tip istuu hyvin ja on helppo käyttää. Kiinnostavia ominaisuuksia ei ole tarjolla, ja ääni on liian tylsä.
Skullcandy Indy ANC
Bassonrakastajille
Skullcandy Indy ANC iskee kovaa bassollaan ja tarjoaa vihdoin myös vastamelun.