Belkin Soundform Risen mikrofonit on sijoitettu pienten tikkujen päähän. Tikut ovat lyhyemmät kuin esimerkiksi AirPodseissa tai tämän testin muissa tikkumaisissa nappikuulokkeissa, mutta eteenpäin suunnatuilla mikrofoneilla on silti etunsa perinteisesti muotoiltuihin täyslangattomiin nähden.
Belkin on maksanut aptX-koodekista, mutta ei AAC:stä. Niinpä Androidin käyttäjät saavat nauttia paremmasta äänenlaadusta, kun taas iOS-käyttäjät joutuvat tyytymään minimitasoon. Vastamelua ei ole tarjolla minkään puhelinmallin omistajalle.
Lue myös: Belkin SoundForm True Wireless – Turvallinen ostos
IPX5-suojauksen ansiosta kuulokkeet (mutta ei kotelo) sietävät kosteutta. 7 tunnin akunkesto napeista ja 24 h kotelosta riittää hyvin viikonkin reissuun.
Koin ensin ongelmia äänen kanssa yhdessä kuulokenapissa, ja puolen tunnin säädön jälkeen luovutin. Onneksi minulla oli toinenkin pari, ja se toimi paremmin. Nyt tosin ongelmana oli, että vaikka olin juuri yhdistänyt kuulokkeet kännykkään, tuli ääni välillä silti vain toiseen kuulokenappiin. Ratkaisuksi keksin, että oikea kuulokenappi pitää aina riisua ensin. Tosin senkin jälkeen toinen nappi saattoi yhtäkkiä mennä lepotilaan. Ärsyttävää!
Belkin Soundform Risen äänenlaatu
Käyttämällä Androidia ja aptX-koodekkia oli ääni varsin kelvollinen. Naislaulu erottuu selvästi mutta ilman samoja kuiskaavien äänten vivahteita, joilla Samsung yllätti. Basso on tuhti, tasapainoinen ja hyvä. Koska AAC-koodekkia ei ole tarjolla, eivät iPhonen käyttäjät pääse nauttimaan aivan yhtä hyvästä soinnista, sillä osa tilantunnusta ja ylä-äänten vivahteista katoaa heikomman siirtolaadun myötä.
Kontrabasso soi upeasti ja trumpetti riittävän isosti ja dynaamisesti kuulostaakseen uskottavalta. Oikein miellyttävää.
Popmusiikissa basso soi täyteläisesti mutta ei aivan niin tiukasti kuin haluaisin volyymin ollessa kovalla. Eikä volyymia edes saa järin kovalle.
Puhelaatu on Soundform Risella kohdilaan. Hälyisässäkin ympäristössä puhe erottuu hyvin ja pienikin mikrofonivarsi tekee selvästi ison eron tavallisiin nappikuulokkeisiin verrattuna.
Suosittelisimme Soundform Risea, jos yhdistämisvaikeudet eivät olisi aiheuttaneet niin paljon päänsärkyä.
Myös tässä testissä
JBL Tune 130NC
Loistopaketti
JBL Tune 130NC on äänenlaadultaan parhaimpia alle sadan euron kuulokkeita, varsinkin pienen säädön jälkeen.
Marshall Minor III
Siistin näköinen, vaisun kuuloinen
Marshall Minor III on ulkonäöltään siisteimpiä täyslangattomia, mutta äänenlaadussa olisi parantamisen varaa.
Sudio E2
Kovat odotukset, upea toteutus
Sudio E2 tarjoaa muiden muassa 3D-ääntä ja edistykselliset puhemikrofonit – ja on vallan hyvä ostos.
OnePlus Nord Buds
Mainiota ääntä edullisesti
OnePlus on keskittynyt oleelliseen Nord Budsien kohdalla ja panostanut tärkeimpään: ääneen.
Samsung Galaxy Buds2
Samsungin paras
Samsung Galaxy Buds2 tarjoaa täyteläistä ja erinomaista äänenlaatua – ja vieläkin parempaa, jos omistaa Samsungin puhelimen.
JBL Tune 230NC
Hyvä kuuntelemiseen, vielä parempi puhumiseen
JBL Tune 230NC tarjoaa parempaa äänenlaatua puheluihin kuin suurin osa, ja ääni on muutenkin hyvä – etenkin hyvän taajuuskorjaimen ansiosta.
Urbanears Boo Tip
Keskinkertaisuutta koko rahalla
Urbanears Boo Tip istuu hyvin ja on helppo käyttää. Kiinnostavia ominaisuuksia ei ole tarjolla, ja ääni on liian tylsä.
Skullcandy Indy ANC
Bassonrakastajille
Skullcandy Indy ANC iskee kovaa bassollaan ja tarjoaa vihdoin myös vastamelun.
Creative Outlier Pro
Pitkä akunkesto
Creative Outlier Pro korjaa aiempien Creative-kuulokkeiden puutteita tarjoamalla loistavaa ääntä ja akunkestoa. Iso akku tosin kasvattaa myös kuulokkeiden kokoa.