Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Xiaomi TV Max: 100-tuumainen QLED-tv alle 2 000 eurolla

Etuhintainen jättiläinen tulee kauppoihin vasta 2025.

/ 11.10.2024 - 09:21
Xiaomi TV Max: 100-tuumainen QLED-tv alle 2 000 eurolla

Xiaomi tunnetaan parhaiten edullisista puhelin- ja robotti-imurimalleistaan, mutta kiinalaisyritys valmistaa myös televisioita. Ja nyt merkki lähtee kisaamaan jättiruutujen asiakkaista: uusi QLED LCD-malli Xiaomi TV Max on tulossa Euroopan-markkinoille ensi vuonna. 100-tuumaisen 4K-television suositushinta on karvan alle 2 000 euroa eli käsittämättömän edullinen kokoonsa nähden! Sarjaan tulee myös maltillisempi 85-tuumainen versio, joka maksaa 1 300 euroa.

Xiaomi TV Max: 85″ ja 100″

xiaomi tv max 100 5 scaled 1
Kuva: Xiaomi

Kiinalainen TCL esitteli ensimmäisenä edulliset megakoon tv:t, ja nyt näyttää siltä, että Xiaomi haluaa osansa kakusta. TCL:n halvin 98-tuumainen (98P745) on nyt tarjouksessa 2 000 euron hintaan, mutta sen suositushinta oli alkujaan kaksinkertainen. Niinpä 2 000 euroa 100-tuumaisesta on ehdottomasti halvin näkemämme lähtöhinta.

QLED-televisioita ei pidä sekoittaa OLED-televisioihin, sillä kyseessä on melko tavallinen LCD-tekniikka. Perinteiseen LCD-televisioon verrattuna ero on Quantum Dots -suotimessa, joka parantaa värintoistoa. Xiaomi kertoo, että Max-mallissa tulee olemaan myös ledtaustavalaistus paikallisella himmennyksellä – mutta ei paljasta, montako himmennysaluetta 100-tuumaiseen on mahdutettu.

Uudessa mallissa tulee tietysti olemaan 4K-resoluutio sekä HDR-tuki esimerkiksi HDR10+:lle ja Dolby Visionille. Pelaajien houkuttimena on 144 Hz:n virkistystaajuus ja VRR. Game Boost -toiminnolla virkistystaajuuden saa 1080p-resoluutiolla nostettua 240 Hz:iin.

Xiaomi TV Max on varustettu stereokaiuttimilla ja todennäköisimmin myös Dolby Atmos -tuella, mutta oletettavasti tv vaatii kumppanikseen erillisen soundbarin, jotta äänestä pääsee kunnolla nauttimaan. Televisiossa on vain kolme HDMI-sisääntuloa, joista kaksi HDMI 2.1 -tyyppiä. Niistä toinen on eARC-äänenpalautuskanavalle. Eli pelikonsolille tai peli-PC:lle jää vain yksi vapaa liitäntä.

Tv pyörii Androidin ja Google TV:n varassa, eli sovellusvalikoima on hyvä. Google Assistant löytyy integroituna, samoin kuin Chromecast ja Apple AirPlay 2 mobiilisisältöjen jakamiseen.

Xiaomi TV Max
Kuva: Xiaomi

Hinnat ja saatavuus

Valmistajan mukaan kaksi uutta 4K-televisiota on tulossa Eurooppaan, mutta vasta vuoden 2025 puolella. 85-tuumaisen Xiaomi TV Maxin hinnaksi Saksassa on ilmoitettu 1 300 euroa ja 100-tuumaisen hinnaksi 2 000 euroa. Vielä ei ole saatu vahvistusta sille, että näitä jättiruutuja nähtäisiin Pohjoismaissa, mutta toivoa kyllä on, sillä Xiaomin televisioita myydään jo monessa meikäläisessä verkkokaupassa.

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää jättikokoja Samsungin tv-valikoimaan

Kesän urheilutapahtumat vievät monet tv-kaupoille

Samsung The Framen uudet ominaisuudet

TCL haastaa Samsung The Framen

LG:n OLED-televisioiden oma faniklubi

Marimekkoa kehyksiin

Ääni & Kuva
Scroll to Top