Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Technics SC-CX700 Wireless Speaker System

Technicsin uudet stereokaiuttimet tarjoavat suoratoistoa, HDMI:n ja huonekorjauksen.

/ 09.09.2024 - 09:21
Technics SC-CX700 Wireless Speaker System

Technics lupaa SC-CX700-kaiutinparin tarjoavan paljon parempaa ääntä kuin yksikään soundbar. Pienissä aktiivikaiuttimissa on sisäänrakennettuna kaikki, mitä tarvitaan, ja kokonsa puolesta ne on helppo sijoittaa melkein minne vain: kirjahyllyyn, lipaston päälle, lattiajalustoille tai seinäkiinnikkeisiin. Kaiuttimet tarjoavat luonnollisestikin aitoa stereokuvaa, mutta Space Tune -huonekorjauksen ansiosta soinnin pitäisi mukautua optimaalisesti tilaan.

CX700 Lifestyle 04 scaled
Kuva: Technics

Kaiuttimet ovat saatavilla harmaana, mustana tai terrakotan värisenä. Langattomissa kaiuttimissa on wifi-yhteys, joten suoratoisto onnistuu hyvällä laadulla. Kaiuttimet on varustettu myös HDMI-liitännällä, joten television äänen saa suoraan kaiuttimiin. Technics Audio Center -sovelluksella voi ohjata musiikin soittoa, säätää ääntä ja laittaa Space Tune -huonekorjauksen päälle.

Speaker System SC CX700 Terracotta 04
Kuva: Technics

Kaiuttimien sisällä piilee Technicsin digitaalinen Jeno Engine -vahvistinyksikkö, joka ajaa smooth flow -kalvolla varustettua koaksiaalielementtiä. Technicsin mukaan äänikuva on kalvon ansiosta suuri ja dynaaminen. Keskellä kaiutinelementtiä on diskanttielementti, jonka pitäisi pysyä tarkasti kontrollissa lujallakin äänenpaineella Model Based Diaphragm Control -tekniikan (MBDC) ansiosta. Elementtien kiinnityksessä on käytetty Balanced Driver Mounting Architecture -tekniikkaa (BDMA), joka on suunniteltu vaimentamaan kaiutinkaapin värähtelyä. Sisäpuolen kiinnityksessä on lisätuki, jonka tarkoitus on estää sisäistä värähtelyä. Kaiutinelementin alapuolella on smooth flow -bassorefleksiportti, joka tarjoaa muhkeaa bassontoistoa ja täyteläisen äänikuvan.

Speaker System SC CX700 Black 01
Kuva: Technics

Kuulimme kaiuttimia ihan livenäkin, joskin vain nopeasti. Ensivaikutelma oli kuitenkin, että kokoonsa nähden kaiuttimet kuulostivat yllättävän täysikokoisilta. Stereokuva on veitsenterävää, bassontoisto uskottavaa ja sointi poikkeuksellisen puhdasta ja tarkkaa myös kovalla volyymilla.

Kaiuttimet tukevat Google Castia, Spotifytä, Tidalia, Qobuzia, Deezeriä, Amazon Music HD:tä ja internetradiota, mutta jostain kumman syystä Apple AirPlay -tukea ei ole.

Speaker System SC CX700 Terracotta 04
Kuva: Technics

Kaiuttimissa on myös levysoitinliitäntä, joten käyttö ei toki rajoitu vain television katseluun ja langattomaan musiikin kuunteluun, vaan vinyylilevyjen soittokin onnistuu.

Technics SC-CX700 tulee myyntiin lokakuussa 2 500 euron suositushintaan.

Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vedenpitävä kaiutin kesäretkille

Käyttäjät raivoissaan uudesta Sonos-sovelluksesta

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Ääni & Kuva
Scroll to Top