Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Lämmittelimme Yellowstonen viimeistä kautta varten cowboy-leirillä

Lehdistö kutsuttiin opettelemaan karjapaimenen taitoja Yellowstone Cowboy Campille pian julkaistavan viimeisen kauden kunniaksi - miten John Dutton mahdetaankaan päästää päiviltään? Se selviää marraskuussa!

/ 15.10.2024 - 13:00
Lämmittelimme Yellowstonen viimeistä kautta varten cowboy-leirillä

Kauan odotettu Yellowstone-sarjan viidennen kauden loppuosa julkaistaan tänä syksynä. Sarjan kulisseissa on riidelty jo pitkään, ja sarjan päätähti Kevin Costner on jättänyt sarjan, joka päättyy pian nähtävien jaksojen jälkeen.

Sarjaa tuottava Paramount ilmoitti toukokuun lopulla, että pitkäksi aikaa tauolle jääneen viimeisen kauden kuvauksia oli vihdoin päästy jatkamaan Montanassa. Vielä ensimmäisen trailerin julkaisun aikaan kesäkuussa oli epäselvää, palaisiko sarjan päähahmo, Costnerin esittämä John Dutton vielä sarjaan. Tuotanto keskeytyi sarjan luojan Sheridanin ja päänäyttelijä Costnerin riitauduttua jo syksyllä 2022.

Yellowstone sesong 5 a 3
Kevin Costner, Yellowstone, 5. kausi, osa I. Kuva: SkyShowtime

Ja heti seuraavana päivänä trailerin julkaisusta Kevin Costner katkaisi huhuilta siivet sosiaalisessa mediassa:

Halusin vain tulla sanomaan, että työskenneltyäni puolitoista vuotta Horizonin parissa olen ehtinyt ajatella Yellowstonea, sarjaa, jota rakastan ja tiedän teidän rakastavan. Tajusin, etten pysty jatkamaan 5b-kautta tai sarjaa tulevaisuudessa ylipäänsä. Arvostan kuitenkin kehittämäämme suhdetta, joten nähdään elokuvateattereissa.”

Jää nähtäväksi, miten sarjan luoja Taylor Sheridan päättää kirjoittaa John Duttonin ulos tarinasta. Kuukauden päästä saamme vastauksen…

Yellowstone sesong 5 del II c 1 scaled 1 1
Yellowstone, 5. kausi, II osa. Kuva: SkyShowtime

Pohjoismaissa Yellowstonen vitoskauden II-osaa aletaan näyttää SkyShowtimessa torstaina 14.11. Silloin nähdään ensimmäinen jakso, ja uusi jakso julkaistaan viikottain. Kaikkiaan jaksoja tulee kuusi.

Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone, sesong 5, del II_c (3) Yellowstone, sesong 5, del II_c (2) Yellowstone, sesong 5, del II_c (2) Yellowstone-sesong-5_a-4 Yellowstone, sesong 5, del II_2 Yellowstone, sesong 5, del II_c (1)
<
>
Yellowstone, 5. kausi, II osa. Kuva: SkyShowtime

Vaikka Costner onkin (ikävä kyllä) ulkona sarjasta, odotamme silti muiden hahmojen jälleennäkemistä: jaksoissa nähdään ainakin John Duttonin hanslankari ja vävypoika Rip Wheeler (Cole Hauser), vahvatahtoinen tytär Beth Dutton (Kelly Reilly), Juudas-poika Jamie Dutton (Wes Bentley) sekä oikeamielinen poika Kacey Dutton (Luke Grimes), joka on naimisissa alkuperäiskansoihin kuuluvan Monican (Kelsey Asbille) kanssa. Toki sarjassa jatkavat myös cowboy-wannabe Jimmy (Jefferson White), uskollinen päällikkö Rainwater (Gil Birmingham) ja Yellowstonen talleja pyörittävä karjapaimenjoukkio pahasanaisen Teeterin (Jen Landon) ja stoalaisen Lloydin (Forrie K. Smith) johdolla.

Ensimmäinen traileri on jo julkaistu:

 

Yellowstonen tapahtumat sijoittuvat tämän päivän Montanaan ja pyörivät vaikutusvaltaisen Dutton karjatilallissuvun ympärillä. Perheenjäsenten välit toisiinsa ja muihin kaupunkilaisiin eivät aina ole kovin rauhanomaiset, joten draamaa piisaa. Perheen pää on John Dutton (Kevin Costner), jonka edesottamuksia tilan, karjanpidon ja suvun perinteisen elämäntyylin säilyttämiseksi on saatu seurata siis jo neljän ja puolen kauden ajan.

 

Vitoskauden ensimmäisellä puoliskolla John Dutton valittiin Montanan kuvernööriksi samalla, kun jättikorporaatiot yrittivät saada Duttonin tilan haltuunsa. Vitoskauden marraskuussa julkaistavan loppuosan juonenkäänteet keskittyvät Duttonin perheen yrityksiin pelastaa tilansa ja taistella kiinteistökehittäjiä, ympäristönsuojelijoita ja paikallisia alkuperäiskansojen heimoja vastaan. Kuka selviytyykään voittajana, se jää nähtäväksi.

 

Yksityiskohtiin pakkomielteisesti suhtautuva Taylor Sheridan on nähnyt paljon vaivaa saadakseen näyttelijät oikeaan tunnelmaan ja hallitsemaan karjapaimenen perustaidot. Näin sarja ja hahmot on saatu mahdollisimman autenttisiksi. Autenttisuuden nimissä Sheridan järjesti myös viimeisen kauden kunniaksi Yellowstone Cowboy Campin.

Sheridan itse on innokas hevosmies, rodeoharrastaja ja cowboyelämäntyyliä ihannoiva, ja hän omistaakin Yhdysvaltain suurimman karjatilan. Texasissa sijaitsevasta 6666-tilasta Sheridan pulitti huhujen mukaan 320 miljoonaa euroa. Kätevästi hän myös vuokraa omia hevosiaan ja karjaansa Paramountille Yellowstonen kuvauksia varten.

Yellowstone Sheridan 1
Cole Hauser (Rip) ja sarjan luoja Taylor Sheridan ratsailla Montanassa. Kuva: SkyShowtime

Muutama viikko sitten LB Ääni & Kuva pääsi mukaan vastaavalle karjapaimenleirille, jonka järjesti Yellowstonen pohjoismaiset oikeudet omistava suoratoistopalvelu SkyShowtime. Montanan sijaan matkustin tosin Amsterdamin ulkopuolelle, lähelle Schipolin lentokenttää lavastetulle hevostilalle.

Päivän karjapaimenleikin jälkeen yksi asia on varma: jos Costner ei ilmaannu kuvauksiin, olen valmis sujauttamaan buutsit, chapsit ja cowboy-hatun ylleni ja astumaan Duttonin rooliin – ehkä voisin olla Johnin etäinen, kyyninen kapitalistiserkku? 🙂

Yeehaaw!

Sky Showtime x Yellowstone event Amsterdam 25092024 04448 scaled 2 1
LB Ääni & Kuvan Tor Aavatsmark sai koulutusta tulevaa Yellowstone-tähteyttään varten. Kuva: SkyShowtime

Taylor Sheridan on järjestänyt Cowboy Campin Yellowstone-sarjan näyttelijöille kausilla 1, 4 ja 5, samoin kuin sarjojen 1883 ja 1923 kakkoskauden kaarteille. Aina ennen kuvauksia Texasissa ja Montanassa järjestetyt leirit ovat kestäneet jopa kaksi viikkoa.

Leirien ohjelmasta vastaavat oikeat nykypäivän karjapaimenet ja stunt-näyttelijät, kuten legendaarinen Jason Rodriguez. Harjoittelua voi olla kahdeksankin tuntia päivässä sisältäen kaikkea hevosten käsittelystä lasson heittoon, kärryajoon ja ruoanlaittoon maastossa. Näyttelijät käyttävät koko leirin ajan oikeita cowboy-varusteita päästäkseen kunnolla eläytymään karjapaimenten elämään.

Yellowstone sesong 5 del II 1 scaled 2 1
Yellowstone, 5. kausi, II osa. Kuva: SkyShowtime

Sheridan kertoi Cowboy Camp -jaksosta ennen vitoskauden ensimmäisen osan kuvauksia näin:

”En harjoittele näyttelijöiden kanssa. En voisi mitenkään selittää heille, mitä tälläinen elämäntapa tarkoittaa. Se on koettava itse. Vien heidät ulos ja laitan heidät töihin. Cowboyn Campin tarkoitus on saada näyttelijät tuntemaan itsensä luonteviksi hevosten kanssa, jotta ratsastaminen ei hermostuta heitä. Mitä parempia ratsastajia he ovat, sitä parempia näyttelijänsuorituksia saan ja sitä aidommilta kohtaukset näyttävät.”

Amsterdamin ”preerialla” kourallinen eurooppalaisia toimittajia pääsi kokeilemaan lasson heittoa, hevosen kesyttämistä ja tallin perustöitä Dutton Ranchia muistuttavalla tilalla. Ruokalistalla oli autenttiseen tyyliin ribsejä ja hampurilaisia (mutta ei jenkkiolutta…).

Yellowstone Cowboy Camp SkyShowtime 25.09 21 scaled 2 1
Yellowstone Cowboy Camp. Kuva: SkyShowtime

Ystävällinen ja mukava isäntämme oli hollantilainen ammattitanssija Timor Steffens – joka oli pukeutunut ehtaan montanalaisen cowboy-tyyliin.

 

Vuonna 2009 Los Angelesiin muuttanut 19-vuotias Timor valittiin Michael Jacksonin This Is It -kiertueen 12 päätanssijan joukkoon. Nykyään hän toimii luovana johtajana sekä kansainvälisten tv-ohjelmien tuomarina ja koreografina.

Yellowstone Cowboy Camp SkyShowtime 25.09 1 scaled 1
Timor Steffens Euroopan Yellowstone Cowboy Campilla. Kuva: SkyShowtime

Cowboy-lounaalla ehdin myös keskustella SkyShowtimen Chief Content Manager Kai Finken kanssa.

Finke lupasi muun muassa enemmän alkuperäissisältöjä SkyShowtimelle (esimerkiksi The Day of the Jackal), parempaa teknistä laatua striimaukseen sekä enemmän Paramountin ja Universalin arkistoista löytyviä (vaihtuvia) sisältöjä.

Yellowstone Cowboy Camp SkyShowtime 25.09 69 scaled 1
Kai Finke Euroopan Yellowstone Cowboy Campilla. Kuva: SkyShowtime

Yellowstonessa Rip Wheeleriä esittävä Cole Hauser kertoi edellisen Cowboy Camp -kokemuksensa jälkeen:

Taylor järjesti meille kattavan karjapaimenleirin, mikä oli mahtavaa. Tässä elämänvaiheessa montanalaisella tilalla hengailu on varmaankin parasta, mitä voin keksiä. Koko ajan pääsee kyselemään neuvoja ja mielipiteitä oikeilta karjapaimenilta, jotka osaavat hommansa. Kun ihminen laitetaan tällaiseen tilanteeseen, oli se sitten alokasleiri tai karjapaimenleiri, niin pääsee kunnolla tutustumaan ihmisiin, joiden kanssa tulee työskentelemään seuraavat neljä tai viisi kuukautta.”

”Welcome to The Dutton Ranch”!

Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (5) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (1) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (6) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (2) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (26) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (3) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (4) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (7) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (8) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (28) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (9) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (11) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (13) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (12) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (15) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (16) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (29) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (25) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (27)
<
>
Yellowstone Cowboy Camp. Kuva: Tor Aavatsmark / LB Ääni & Kuva

Puimme yllemme buutsit, hatut ja Yellowstone/Dutton-takit ja olimme valmiita päivään ”montanalaisella preerialla”!

 

Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (30) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (65) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (31) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (32) DSC05258 (10) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (69) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (4) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (34) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (64) Screenshot Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (33) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (35) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (72) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (78) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (24) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (36) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (1) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (43)
<
>
Yellowstone Cowboy Camp. Kuva: Tor Aavatsmark / LB Ääni & Kuva

 

 

Mutta miten hevosen kesyttäminen luonnistuu?

Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (5) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (37) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (38) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (39) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (40) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (41) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (43) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (42) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (13) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (35) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (31)
<
>
Yellowstone Cowboy Camp. Kuva: Tor Aavatsmark / LB Ääni & Kuva

 

Päivän haastavin harjoitus: lasso!

 

Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (14) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (44) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (45) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (48) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (29) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (47) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (49) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (50) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (51) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (46) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (52) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (16) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (14) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (15)
<
>
Yellowstone Cowboy Camp. Kuva: Tor Aavatsmark / LB Ääni & Kuva

 

Pitkän päivän jälkeen ehta cowboy tarvitsee tietysti kunnon aterian – ja jääkylmän oluen!

Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (17) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (23) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (10) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (18) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (22) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (21) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (20) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (19) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (59) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (57) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (21) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (24) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (60) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (58) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (61) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (62) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (68)
<
>
Yellowstone Cowboy Camp. Kuva: Tor Aavatsmark / LB Ääni & Kuva

 

Viimeiset kiitokset hevosille ennen paluuta todellisuuteen.

Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (30) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (63) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (33) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (55) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (54) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (71) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (56) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (53) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (48) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (55) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (73) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (72) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (69) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (70) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (64) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (67) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (66) Yellowstone Cowboy Camp_25.09 (65) Yellowstone Cowboy Camp_SkyShowtime_25.09 (38)
<
>
Yellowstone Cowboy Camp. Kuva: Tor Aavatsmark / LB Ääni & Kuva

 

Karjapaimenpäivän jälkeen joka lihakseen sattuu, mutta kokemusta rikkaampana ainakin allekirjoittanut odottaa innolla Ripin, Bethin ja kumppaneiden näkemistä ruudussa.

Pian nähdään, miten Duttonin klaanin taru päättyy! Yellowstonen 5. kauden II osa alkaa 14.11.2024.

Yellowstone sesong 5 2 1
Yellowstone. Kuva: SkyShowtime

P.S. Taylor Sheridanin uusi luomus Landman on myös tulossa SkyShowtimelle. Muut Sheridanin sarjat palvelussa ovat:

  • Yellowstone
  • 1883
  • 1923
  • Mayor of Kingstown
  • Tulsa King
  • Special Ops: Lioness
  • Lawmen: Bass Reeves
Yellowstone sesong 5 del II SS2 scaled 2
Yellowstone, 5. kausi, II osa. Kuva: SkyShowtime
Tor Aavatsmark
(s. 1974): LB:n oma elokuvakriitikko ja toimitusjohtaja. Tor siirtyi LB Ääni ja Kuvaan vuonna 2005 omistamastaan mediayhtiöstä, jonka portfolioon kuului myös elokuvalehti – ja toi elokuvat mukanaan myös LB:n uutistarjontaan. Tor on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä mutta tuntenut olonsa aina kotoisaksi mediayhtiön johdossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mahtisormukset palaa ruutuun elokuussa

Scifi-western Outer Rangesta uusi kausi

Paranormaali ruotsalaistrilleri tulossa SkyShowtimelle

Koodinimi: Annikan ensi-iltatunnelmia

Suomalaista nordic noiria

Kevin Costner jättää Yellowstonen

Ääni & Kuva
Scroll to Top