Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Geneleciltä ensimmäiset kuulokkeet

Kotimainen Genelec tunnetaan stereokaiuttimistaan ja studiolaitteistaan. Myös ensimmäinen kuulokemalli 8550A on tarkoitettu studiotyöskentelyyn.

/ 16.09.2024 - 10:00
Geneleciltä ensimmäiset kuulokkeet

Genelec astuu kilpailulle kuulokemarkkinalle 8550A-mallillaan. Uudet kuulokkeet ovat osa yrityksen UNIO Personal Reference Monitoring Solution -järjestelmää, joka julkistettiin hiljattain Amsterdamin IBC-messuilla.

Genelec UNIO: täydellinen monitorointiratkaisu

UNIO-järjestelmä yhdistää Genelecin Smart Active Monitor -studiomonitorit (SAM), GLM-kalibrointiohjelmiston ja uuden Aural ID -kuuloketekniikan yhdeksi kokonaisuudeksi.

Välttämätön ohjain

Genelec 8550A -kuulokkeita ei myydä erikseen, vaan yhdessä 9320A SAM Reference -ohjaimen kanssa. Jokaisen kuulokeyksilön taajuusvaste mitataan Genelecillä erikseen, ja kun syöttää kuulokkeiden sarjanumeron GLM-ohjelmaan, luo ohjelma EQ-suotimen juuri kyseistä kuulokeyksilöä ja sen taajuusvastetta varten.

– Niille, jotka etsivät täydellistä huonetarkkailun ja henkilökohtaisen kuulokemonitoroinnin yhteensovittamista, UNIO Personal Reference Monitoring ja Aural ID v 2.0 edustavat tarkinta mukana kulkevaa monitorointiratkaisua, joka koskaan on tuotettu, sanoo Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian.

Genelec 8550A UNIO_PR_Image_2
9320A-ohjaimella hallitaan 8550A-kuulokkeita. Kuva: Genelec

Suljetut aktiivikuulokkeet

8550A on suljetun tyypin over ear -malli 40 mm:n elementeillä ja tavallista vahvemmilla neodyymimagneeteilla. Kuulokkeiden taajuusalueeksi ilmoitetaan 15 Hz–20 kHz, ja äänenvoimakkuus voi lyhytaikaisesti nousta jopa 119 dB:iin.

Surroundia korviin

Ohjaimen ja Aural ID -tekniikan avulla kuulokkeet simuloivat immersiviistä ääntä, eli kuulijan ympärille asettuvaa äänikuvaa. Periaate on tuttu Dolby Atmosin ja DTS:X:n kaltaisista formaateista.

Toimii myös kaiuttimien kanssa

Hyvä uutinen on, että ohjain toimii kuulokkeiden lisäksi myös Genelecin SAM-aktiivikaiuttimien ja -subwoofereiden kanssa. Halutessaan ohjainta voi käyttää yksinäänkin, mutta se on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä PC:n tai Macin ja Genelecin GLM-huonekorjauksen kanssa. Lisäbonuksena 9320A toimii myös erittäin laadukkaana USB-äänikorttina, joten se on suora kilpailija mahtavalle Neumann MT 48 -äänikortille.

Saumaton käyttöliittymä

UNIO-järjestelmän tarkoitus on tehdä studiomonitoroinnin ja kuulokekuuntelun vaihtelusta saumatonta luoden soinnista samanlaisen aina huolimatta siitä, missä ja miten työskentelee.

Genelec 8550A UNIO_PR_Image_1
Kuva: Genelec

Genelec 8550A: Hinta ja saatavuus

8550A-kuulokkeet ovat Genelecin ensimmäiset yrityksen 45-vuotisessa historiassa. Kuten todettua, kuulokkeet myydään pakettina 9320A-ohjaimen kanssa, jolloin hinta on noin 3 000 euroa. Kokonaisuus tulee myyntiin marraskuun lopulla. Jos omistaa jo ohjaimen, voi kuulokkeet ostaa erikseen MyGenelec-tilin kautta.

Lue lisää: genelec.com

Lue myös: Genelec 6040R – Studioääntä olohuoneeseen

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuulokkeet juoksijoille ja uimareille

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Nappikuulokkeet pukinkonttiin

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Ääni & Kuva
Scroll to Top