Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

Testissä: Yamaha WXA-50

Vastinetta rahoille

Yamahan vahvistimessa on tuki tärkeimmille musiikkipalveluille ja sen MusicCast-järjestelmä kuuluu alan helppokäyttöisimpiin.

/ 22.03.2018 - 16:28
Yamaha WXA-50

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Käyttäjäystävällisyyteen on todella panosettu, ja sovellus on nopea ja joustava. Soundi antaa kaiutinten sanoa viimeisen sanan ja hinta on kohdillaan.
  • Dynamiikkaa ja resoluutiota saisi olla enemmänkin, ja joillakin kilpailijoilla riittää enemmän voimaa.

Korkearesoluutioisten audioformaattien tuen (kuten DSD:n) lisäksi Yamahassa on sekä Tidal että Deezer sisäänrakennettuna sovellukseen, ja Spotifyn käyttäjät voivat käyttää sen omaa sovellusta. Vahvistimen perustoimintoja voi ohjata pienellä kaukosäätimellä.

Yamahan vahvistin sekä lähettää että vastaanottaa Bluetooth-signaalia, joten sen kanssa voi paitsi striimata langattomasti kännykästä, myös lähettää äänen langattomiin kuulokkeisiin. Kätevää!

Analoginen sisääntulo on RCA-tyyppiä ja voi jakaa analogisen audion langattomasti muihinkin monihuonejärjestelmän MusicCast-laitteisiin, jolloin musiikki soi samanaikaisesti kaikissa huoneissa.

Jos käyttää vahvistinta pienten kaiuttimien kanssa ja kaipaa lisää bassoa, saa laitteeseen kiinni subwooferin.

MusicCast on yhtä helppo asentaa kuin yhdistääkin. Käyttöliittymä on ymmärrettävä ja intuitiivisempi kuin EC Livingin, ja sovellus vastaa nopeasti. On myös helppo ryhmittää muita samaan verkkoon yhdistettyjä MusicCast-laitteita.

Äänenlaatu

Asetuksen ollessa Direct on soundi puhdas ja kaunis. Laulu erottuu selkeästi ja vahvistin tekee mitä pitääkin. Volyymi kestää nostamista, joten etkovoimakkuuksilla voi huoletta soittaa. Hallinta vähenee silloin toki etenkin bassorekisterissä, joka voi kuulostaa lattealta ja kesyltä. Jos aktivoi Enhancer-asetuksen, saa ääntä säädettyä taajuuskorjaimella ja tehtyä bassosta lämpimämmän ja täyteläisemmän sekä säätämään diskantit kirkkaammiksi. Kohtuullisilla äänenvoimakkuuksilla se toimii hyvin ja tekee äänikuvasta täyteläisemmän.

Yamaha wxa 50 rear 31832
Kaiuttimia varten on kunnolliset ruuviterminaalit sekä laadukkaat analogiset liitännät. Optiseen sisääntuloon saa kiinni television ja USB:n kautta saa striimattua kovalevyltä. Kuva: Yamaha

 

Vahvistin operoi kaiuttimia täydellisesti ja tekee tarvittavat toimenpiteet tuodakseen soitinten ja laulun vivahteet esille. Hiphopin ja elektropopin rytmit toimivat hyvin eikä mikään kuulosta kovalta. Klassinen musiikki saisi soida dynaamisemmin, mutta hinnan ja helppokäyttöisyyden huomioiden ei ole epäilystäkään, etteikö Yamaha WXA-50 olisi erittäin hyvä ostos.

Johtopäätökset

Yamaha WXA-50 on edullinen monihuonevahvistin, joka tekee mitä tarvitaan ja vähän enemmänkin. Ainakin käyttäjäystävällisyyden suhteen, sillä MusicCast on uskomattoman intuitiivinen, halusipa sitten ohjata yhtä tai useampaa monihuonejärjestelmään liitettyä laitetta.

Soundi on hyvä, musiikki toistuu selkeästi ja rytmit pysyvät hyvin kasassa. Volyymin noustessa hallinta hieman pettää, eikä dynamiikka ole parasta kuulemaamme laatua. Jos tilaa on täysikokoiselle vahvistimelle, tarjoaa Yamaha R-N602 vielä parempaa ääntä lähes samaan hintaan. Kompaktina laitteena Yamaha WXA-50 perustelee kuitenkin olemassaolonsa hyvin.

Myös tässä testissä

EC Living Rena SA-1

Hienostunutta hifiä

Hifikokemuksen hiomisessa harva on kunnostautunut kuten Electrocompanietin EC Living -sarjan vahvistin.

Ääni on avoin ja vivahteikas ja vahvistin näyttää ylelliseltä. Sovellus toimii suurimman osan ajasta hyvin.
Joillakin kilpailijoilla on enemmän ytyä bassossa eikä sovellus ole aina nopein. Kaiutinliitännät ovat hämmästyttävän muoviset.
Lue koko testi

Klipsch PowerGate

Täydellinen viihdekeskus

Eniten liitäntävaihtoehtoja tarjoaa Klipschin monihuonevahvistimelta. Ja se on muutenkin hyvä.

Tuki kaikille kuviteltaville musiikkipalveluille löytyy, ja vahvistimeen saa kiinni levysoittimenkin! Soundi on vahva ja pysyy hyvin kasassa.
Kilpailijoilla on rajumpaakin bassoa, ja olisimme toivoneet enemmän ilmaa ja tilaa soundiin.
Lue koko testi

HEOS Amp HS2

Voimaa ja hyvää soundia

Heosin pienessä vahvistimessa riittää potkua!

Heos Amp on helppo asentaa ja se kuulostaa erittäin hyvältä. Täyteläinen ja voimakas basso on vahvistimen valttikortti.
Jäimme kaipaamaan hieman enemmän dynaamista kontrastia ja ylä-ääniä.
Lue koko testi

Bluesound PowerNode2

Todellinen musiikkinautinto

Joidenkin vahvistimien kohdalla on pakko tehdä kompromissi tehojen ja resoluution välillä, mutta Bluesound tarjoaa lähes täydellisesti molempia.

Powernode 2 tarjoaa dynaamista, voimakasta ja tarkkaa äänentoistoa, joka on täysin linjassa kalliimpien vahvistimen kanssa. Helppokäyttöisyydessäkään ei ole valittamista.
Hinta on kilpailijoihin verrattuna kalliimmasta päästä.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erikoisen hyvä

Kaiutin, jossa on kaikki

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Kompakti suoratoistovahvistin

Laatuluokan integroitu vahvistin

Kätevä stereokaiutin

Tivolia talon täydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top