Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

: 5 highend-nappikuuloketta

Nappikuulokkeiden parhaimmisto

Nämä nappikuulokkeet tuntuvat ehkä kertasijoituksena kalliilta, mutta kerran highend-laatuun päästyään ei takaisin ole paluuta.

/ 18.06.2017 - 16:39
5 highend-nappikuuloketta

Mikään ei ole ilmaista, eivätkä varsinkaan huippuluokan musiikkielämykset. Jos viitsii satsata hyviin kuulokkeisiin yli 300 euroa, on varaa valita kirsikat kakusta. Esimerkiksi Beyerdynamic T70p täydellisen tasapainotettuine äänimaisemineen maksaa 380 euroa ja Sennheiser HD 630VB portaattomine bassosäätöineen 400 euroa. Nämä huippukuulokkeet ovat suuria, kupillisia malleja – mukavat päässä siis, mutta monille sellaisten kanssa kulkeminen julkisilla paikoilla on mahdottomuus. Suuret kuulokkeet vievät tilaa, joten matkoilla ne eivät ehkä ole mieluisin vaihtoehto.
Niinpä monet suosivat nappikuulokkeita, eli in-ear-kuulokkeita. Ne ovat päässä huomaamattomat, sopivat vaikka lenkille ja mahtuvat taskuun. Jos olet kuvitellut, että nappikuulokkeissa joutuu tyytymään isompia huonompaan äänenlaatuun, meillä on sinulle uutisia!
Metsästimme tähän testiin parhaat in-ear-kuulokkeet. Ne löytyvät yli 300 euron hintaluokasta, mikä tarkoittaa, että valmistajat ovat voineet varustaa kuulokkeensa laadukkailla materiaaleilla, paremmalla tekniikalla ja tarkkaan tutkituilla ominaisuuksilla. Upeasti soiva musiikki on näillä kaikilla taattu. Tässä hintaluokassa on paljon tarjontaa myös musiikoille ja ääniteknikoille, sillä ammattilaistason valmistajat panostavat tähän segmenttiin. Napit eivät ehkä sovi studiotyöskentelyyn, mutta lavalle ne käyvät hyvin, ja etenkin rauhallisemman musiikin kohdalla ei välttämättä tarvita erikoiskuulokkeita.

Nappeja joka makuun

Testasimme viittä mallia. Sony ja AKG edustavat perinteisiä hifi-malleja, ja ACS, RHA ja Audiofly ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja kuulokkeita. Hifi-kuulokkeet erottaa runsaammasta bassostaan ja yleisesti hieman lämpimään suuntautuva soundi, kun taas pro-kuulokkeissa soundi on steriili ja analyyttinen, jotta musiikin tasot erottuvat selkeästi. Jälkimmäistä ominaisuutta pystyvät toki arvostamaan musiikin harrastajatkin, mutta ammattilaiskuulokkeet vaativat kuunneltavalta musiikilta erinomaista tuotantoa, jotta musiikki ei ala kuulostaa kovalta ja kylmältä. RHA-napit tarvitsevat vielä ulkoisen kuulokevahvistimen, sillä ne ovat kännykälle tai tavalliselle kannettavalle soittimelle liian järeät.

Vahvistimen kanssa paras

Kuten kaikki erinomaiset kuulokkeet, paljastavat myös highend-nappikuulokkeet tavallisten soittimien heikkoudet armotta. Näin käy etenkin älypuhelinten kanssa, sillä niitä ei ole ensisijaisesti suunniteltu soundin ehdoilla. Siksi kannattaa suosia puhtaasti musiikkiin tarkoitettuja soittimia, kuten Pioneerin erinomaista XPD-100R-soitinta.
Soundi saa kuitenkin vieläkin enemmän voimaa, kun kokonaisuuteen yhdistää kuulokevahvistimen. Testissä käytimme pääosin RHA Dacamp L1 -vahvistinta, jossa on korkearesoluutioinen digitaalinen muunnin sisäänrakennettuna. Siinä on erikseen muunnin vasemmalle ja oikealle kanavalle ja tuki 32 bitin/384 kHz:n resoluutiolle. Se toimii Apple- ja Android-puhelinten sekä PC:n ja Macin kanssa. Basson tai diskantin lisääminen tai poistaminen onnistuu myös. Dacamp L1 toimii käytännössä kaikkien kuulokkeiden kanssa, jopa kaikkein järeimpien, ja se maksaa 550 euroa.

Audiofly AF180

Täydellistä tasapainoa

Ensikohtaamisemme Audioflyn kanssa ei varmasti jää viimeiseksi. Soundi on täydellisen tasapainoinen.

Audiofly on tehnyt monitorointikuulokkeet, jotka onnistuvat olemaan rehelliset ja silti soimaan intensiivisesti.
Alun alkaen lattean ja elottoman kuuloinen musiikki ei saa vetoapua kuulokkeilta.
Lue koko testi

RHA CL1

Napakymppi

Kaikki RHA:n kuulokkeissa huokuu pyrkimystä täydellisyyteen, myös soundi. Se on johtanut myös kovaan hintaan.

Oikeiden lisävarusteiden kanssa RHA CL1 tuottaa musiikin vivahteet uskomattoman tarkasti.
Kallis tekniikka ja lisäksi hankittava vahvistin tekevät ison loven lompakkoon. Soundi on hyvin analyyttinen.
Lue koko testi

ACS Evolve Studio Universal

Totuus tulee julki

ACS:n kuulokkeet paljastavat armotta äänitteen laadun – niin hyvässä kuin pahassa.

Kuulokkeiden hämmästyttävän tarkka erottelukyky kertoo tarkalleen, mitä kappaleesta löytyy.
Tavalliselle kuulijalle soundi on neutraali ja raivorehellinen paljastaen levyn heikkoudet.
Lue koko testi

Sony XBA-N3AP

Paras basso

Sonyn kuulokkeet ovat testin edullisimmat, mutta sitä ei kyllä laadusta arvaisi.

Basso on vahva ja syvä. Täyteläinen ja mehukas soundi, joka kuitenkin pysyy myös vivahteikkaana.
Täysin neutraalin soundin ystäville Sonylla on liikaa bassoa.
Lue koko testi

AKG N40

Räätälöityä ääntä

N40 voi räätälöidä kolmen suodattimen avulla. Parhaimmillaan niiden soundi on erittäin erotteleva ja musikaalinen.

Täyteläinen soundi antaa etenkin yksiulotteisille äänityksille uuden elämän. Soundia voi muokata kolmen vaihdettavan suodattimen avulla.
Keskirekisteri voi kuulostaa hieman liian rohkealta ja ylärekisteri samoin liioitellulta.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Ääni & Kuva
Scroll to Top