RHA TrueConnect on saatavilla mustana, sinisenä ja valkoisena, ja mukana tuleva kotelo on aina sävy sävyyn. Kotelo luo ylellisen vaikutelman ja tarjoaa 20 lisätuntia soittoaikaa akun viiden tunnin lisäksi. Vartin latauksella saa 50 % ladattua, koko akun lataaminen vie tunnin ja 40 minuuttia.
Napit kestävät vettä ja hikeä, ja tyynyvaihtoehtoja on koko joukko: seitsemän silikonista ja kolme Comply -memory foamia takaavat, että omaan korvaan sopiva istuvuus löytyy.
AirPods Pron tapaan mikrofonit törröttävät molemmista napeista, eli designin suhteen RHA:n esikuva on aika ilmiselvä. Tämän muotoilujipon idea on se, että ulkonevat mikrofonit ovat himpun verran lähempänä puhujan suuta, eli puhelimen toisessa päässä kuullun ymmärtäminen sujuu helpommin.
Bluetooth 5.0 -liitäntä on todella luotettava ja sen kantama on ok. Pääsimme noin 20 metrin päähän kännykästä, ennen kuin ääni katosi. Se lienee useimmille enemmän kuin tarpeeksi, mutta aika lailla vähemmän kuin 50 metriin yltävillä Sonylla ja Apple/Beatsilla.
Istuvuus ja käyttö
Kun on löytänyt sopivimman parin tyynyvaihtoehdoista, istuu TrueConnect kuin unelma. Yhdistäminen kännykkään tapahtuu painamalla molempia nappeja viiden sekunnin ajan. Jos painaa vain yhtä nappia yli sekunnin, herää puheavustaja.
Soiton ohjailu nappien kautta vaatii totuttelua. Vasenta nappia painamalla musiikki alkaa tai pysähtyy ja vastaa puhelimeen. Kaksi painallusta hylkää puhelun tai hyppää seuraavaan biisiin. Jos kuitenkin painaa oikeanpuoleista nappia tuplasti, saa volyymiä nostettua. Kolme painallusta oikealla madaltaa äänenvoimakkuutta, kun taas vasemmalla se aloittaa kappaleen soiton alusta.
Äänenlaatu
RHA TrueConnect on soundiltaan kovin tenhoava. Basso soi isosti, syvästi ja makeasti, joten uusi pop soi kovalla volyymillä herkullisesti. Flyygelin matalimmat bassoäänet saavat ehkä hieman liikaa huomiota, mutta mielestäni RHA onnistuu soimaan nätisti myös ylempää. Keskirekisteri on vähän sulkeutunut toisin kuin muissa RHA:n kuulokkeissa, joita olen testannut. Kalliissa CL1- ja CL2-malleissa on vahva painotus keskirekisteriin, mitä ei tässä ole – kaikeksi onneksi.
Oikeastaan RHA TrueConnect soi hyvin samantyylisesti kuin Supra Nitro-TX, mutta RHA:lla tilantuntu ei ole yhtä avara ja stereokuva on kapeampi. Se voi johtua siitä, että RHA ei tue aptX:ää eikä AAC:tä, vaan käyttää halvempaa SBC-koodekkia.
Kaiken kaikkiaan pidän RHA:an soundista, mikä todistaa, ettei speksejä kannata liikaa papereista tuijotella. On nimittäin paljon kuulokkeita, joissa on aptX- ja AAc-tuki ja jotka kuulostavat silti ikävämmiltä kuin nämä.
Johtopäätökset
RHA TrueConnectin soundi on niin tenhoava, että siitä on vaikea olla pitämättä. Muhkea basso vetää puoleensa popin ja rapin ystäviä, mutta toimii kauniisti myös akustisessa musiikissa, jossa kappaleiden pohjasävyt nousevat hyvin esiin.
Keskirekisteri voisi olla reippaampikin ja stereokuva leveämpi, mikä saattaa johtua aptX- ja AAC-tuen puuttumisesta. Kaikesta huolimatta RHA TrueConnect on premium-luokan kuuloke premium-luokan äänenlaadulla.
Myös tässä testissä
Apple AirPods Pro
Ja kaikki tahtoo
Kansa ei kaikkoa edes kummallisen muotoilun säikäyttämänä, vaan himoitsee Applen AirPodeja. Pro-versio on kaikissa suhteissa parempi kuin alkuperäinen.
Audio Technica ATH-CKR7TW
Huhuilua metsässä
Audio-Technican äänenlaatu riittäisi kyllä, mutta muuten ollaan eksytty pahasti metsään.
Sony WF-1000XM3
Referenssikuuloke pitää pintansa
Sonyn malli on referenssimme, kun vertaamme täysin langattomia kuulokkeita. Se on minikokoon pakattu yhdistelmä täysikokoisten vastamelukuulokkeiden ominaisuuksia, ilman johtoja.
Supra Nero-TX
Harvinaisen hyvä löytö
Täysin langattomat kuulokkeet alle satasella yllättävät iloisesti.
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
Rakkautta ensi kohtaamisella
Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?
B&O Beoplay E8 2.0
Ylellisimmät True Wireless -kuulokkeet
Harva yltää B&O:n tasolle luksusfiiliksen luomisessa. Sama pätee uuteen E8-malliin. Hinta on kuitenkin kova ja miinuksiakin löytyy.