Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: B&O Beoplay E8 2.0

Ylellisimmät True Wireless -kuulokkeet

Harva yltää B&O:n tasolle luksusfiiliksen luomisessa. Sama pätee uuteen E8-malliin. Hinta on kuitenkin kova ja miinuksiakin löytyy.

/ 27.11.2019 - 15:42
B&O Beoplay E8 2.0

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Soundi on miellyttävä ja ylä-äänet soivat mukavan ilmavasti. Langaton lataus onnistuu. Todella ylellisen tuntuiset kuulokkeet.
  • Langattomuuden kantomatka on luokkansa huonoin. Pikkutarkat kosketustoiminnot.

Suositun B&O E8 -mallin versio 2.0 on saanut muutamia pieniä mutta tärkeitä parannuksia edeltäjäänsä verrattuna. Ensinnäkin langaton lataus onnistuu nyt, joko Beoplayn 10-wattisella latausalustalla (125 €) tai millä tahansa Qi-latausalustalla. Toiseksi Micro-USB on korvattu USB-C:llä, mikä takaa nopeat latausajat.

Mikä ei ole muuttunut?

Pidimme kovasti E8-kuulokkietsa, mutta testaaja löysi valitettavaa istuvuudesta ja akunkestosta. Nämä heikkoudet ovat edelleen läsnä vuoden 2019 versiossa.

Mitä ei korostettu oli aptX-tuen uupuminen, mikä myös pätee uuteen malliin. Äänen viive on lisäksi melko pitkä. Jos katsoo puhelimesta leffoja, ei huulien liike ruudulla tule samaan aikaan kuin ääni kuulokkeissa – ja mikä pahempaa: kun auto kolaroi ohjelmassa, kestää lähes varttisekunnin että ääni ehtii mukaan onnettomuuspaikalle. Siinä kieltämättä eläytyminen kärsii.

Langatonta kohinaa ja heikko kantama

Langaton kantama on E8:ssa luokkansa surkein. Pääsin avoimessa tilassa 10 metriin, mikä on viidesosa siitä mihin parhaat yltävät.

Istuvuus on kuten mainittua ennallaan. Omiin korviini 2.0 istuu hyvin, mutta olen kuullut, että muiden kokemus on ikävämpi. Käytettävyydessä olisi parannettavaa. Kun painaa kerran oikeaa korvanappia saa musiikin soimaan tai pauselle. Kaksi painallusta kelaa seuraavan kappaleeseen. Jos painaakin kolme kertaa, saa aktivoitua puhelimen ääniavustajan. Jos haluaakin kelata taaksepäin soittolistalla, pitääkin muistaa painaa kahdesti vasenta korvanappia. painamalla kerran vasenta nappia päästävät kuulokkeet ympäristön äänet sisään, mikä on käytännöllinen ominaisuus esimerkiksi kaupungilla kulkiessa tai autotien varrella lenkkeillessä.

Äänenlaatu

Äänenlaatu on toisaalta oikein hyvä, mutta sehän ei ollut ongelma ennenkään. Basso on täyteläinen ja syvä. Billie Eilishin Bury a Friend soi raa’asti mutta kauniisti. Teräviä ääniä ole. Billien ääni olisi voinut tulla edemmäskin äänimaisemassa, sillä se tuntuu jäävän hieman taustalle rekisterissä, jossa kevyemmät äänet ovat energisimpiä.

Klassinen musiikki soi vakaasti myös vahvemmissa crescendo-osioissa. Keskirekisterissä ei ole painetta, E8:n aggressio ei riitä siihen. Paikka paikoin soundi on vähän liian sisäsiisti.

B&O:lla on sovellus, josta voi valita omaan makuun sopivimman ääniasetuksen. Jos äänenlaatu olisi ainoa kriteeri, olisi BeoPlay E8 2.0 ollut testimme kärjessä.

Johtopäätökset

Beoplay E8 2.0 on tyylikäs nappikuulokemalli, jonka ääni ja ylellinen tuntuma tekevät vaikutuksen edeltäjänsä E8 tapaan. Entiseen verrattuna pari parannusta on tehty: langaton lataus onnistuu ja kuulokkeissa on USB-C-liitäntä.

Suurimpia puutteita ei kuitenkaan ole korjattu. Vaikka soundi onkin todella hyvä (joskin vähän varovainen), ei kuulokkeissa ole aptX-tukea ja viive on melko pitkä (ehkä noin 200 ms?), minkä vuoksi leffojen katselu tai pelaaminen eivät toimi.

Karakter
B&O Beoplay E8 2.0

Myös tässä testissä

Apple AirPods Pro

Ja kaikki tahtoo

Kansa ei kaikkoa edes kummallisen muotoilun säikäyttämänä, vaan himoitsee Applen AirPodeja. Pro-versio on kaikissa suhteissa parempi kuin alkuperäinen.

Äänenlaatu on parantunut: uutena vastamelu ja äänen parannus. Saumaton yhteensopivuus Sirin kanssa. Loistava kantama ja langaton lataus.
Kova keskirekisteri. Musiikin kuunteluun on parempiakin vaihtoehtoja.
Lue koko testi

Audio Technica ATH-CKR7TW

Huhuilua metsässä

Audio-Technican äänenlaatu riittäisi kyllä, mutta muuten ollaan eksytty pahasti metsään.

Neutraali ja hyvä soundi bassossa ja keskirekisterissä. Napeilla hyvä akunkesto.
Ylä-äänet soivat terävästi. Kotelon varavirta ei tee vaikutusta. Viive on karsea, eikä kuulokkeita voi käyttää lainkaan elokuvien katseluun tai pelien pelaamiseen.
Lue koko testi

RHA TrueConnect

Tenhoavaa premium-laatua

RHA on onnistunut kehittämään luotettavat ja kestävät True Wireless -kuulokkeet.

Hyvä ääni, vakaa yhteys ja tyylikäs premium-look. Näppärä pikalataus.
Ei tukea AAc:lle ja aptX:lle. Pelkkä SBC ei riitä näin kalliin mallin varusteluksi.
Lue koko testi

Sony WF-1000XM3

Referenssikuuloke pitää pintansa

Sonyn malli on referenssimme, kun vertaamme täysin langattomia kuulokkeita. Se on minikokoon pakattu yhdistelmä täysikokoisten vastamelukuulokkeiden ominaisuuksia, ilman johtoja.

Hyvä ja tasapainoinen ääni. Mukautuva 20-tasoinen vastamelu. Erittäin hyvä akunkesto. Loistava kantama.
Vastamelu ei ole yhtä tehokas kuin WH-1000XM3. Napit ovat hiukan isot ja painavat verrattuna muihin.
Lue koko testi

Supra Nero-TX

Harvinaisen hyvä löytö

Täysin langattomat kuulokkeet alle satasella yllättävät iloisesti.

Erittäin hyvä ääni ja harvinaisen kova latauskapasiteetti kotelossa.
Bluetooth-yhdistäminen täytyy tehdä tietyssä järjestyksessä. Tyynyvaihtoehtoja vain vähän. Langaton kantama keskikertainen.
Lue koko testi

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Rakkautta ensi kohtaamisella

Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?

Mukaansa tempaava soundi ja muotoilu, jonka ansiosta kuulokkeet eivät ala väsyttää. Tottelee saumattomasti Siriä. Luokkansa johtava langaton kantama.
Ylä-äänten erottelu ei ole parhaasta päästä. AirPods Pro -kuulokkeisiin verrattuna joitakin ominaisuuksia puuttuu.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Ääni & Kuva
Scroll to Top