Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Audio Technica ATH-CKR7TW

Huhuilua metsässä

Audio-Technican äänenlaatu riittäisi kyllä, mutta muuten ollaan eksytty pahasti metsään.

/ 27.11.2019 - 16:13
Audio Technica ATH-CKR7TW

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Neutraali ja hyvä soundi bassossa ja keskirekisterissä. Napeilla hyvä akunkesto.
  • Ylä-äänet soivat terävästi. Kotelon varavirta ei tee vaikutusta. Viive on karsea, eikä kuulokkeita voi käyttää lainkaan elokuvien katseluun tai pelien pelaamiseen.

Japanilaisella Audio-Technicalla on pitkä kokemus kuulokkeiden valmistamisesta, ja useimmat niistä ovat varsin laadukkaita. Emme ole juuri intoilleet merkin nappikuulokkeista, mutta muuttaisiko lippulaivatuote tilanteen?

ATH-CKR7TW on Audio-Technican malli parasta mahdollista äänenlaatua etsiville. Ne eivät kestä vettä eivätkä pölyä, joten hikitreenaajien kannattaa tutustua ATH-SPORT7TW-malliin. Vaikka nimet ovat samankaltaiset, ei jälkimmäistä pidä erehtyä luulemaan CKR7TW:n sporttiversioksi. Mallit ovat varsin erilaiset sekä ulkonäöltään että soinniltaan. Urheiluversiossa on pienemmät elementit (5,8 mm) ja bassoon on potkaistu lisää tehoa, jotta musiikki kuuluu myös puuskutuksen läpi. CKR7TW:ssä puolestaan on tuplasti isommat elementit ja soundi on huolellisesti rukattu mahdollisimman luonnolliseksi musiikin kuuntelua ajatellen.

Lataukseen CKR7TW käyttää vielä Micro-USB:tä USB-C:n sijaan. Niinpä lataus on hitaampaa, mutta akunkesto onneksi hyvä, 6 tuntia. Kotelosta sen sijaan tihkuu vain rippeitä, eli 9 tuntia lisäsoittoaikaa.

Napeissa on huonot puolensa. Bluetooth 5.0:n kantama on keskinkertainen, noin 20 metriä. Lisäksi puheluiden ääni tulee vain oikeaan korvaan – ihmeellistä. Ensin luulin, että vasemmassa napissa on jotakin vikaa, mutta ehei, se on suunniteltu ominaisuus.

Napit ovat isot ja höröttävät korvista ulos, ja ne painavat, kun kävelee nopeasti. Mukana tulee kannakkeet, jotka pitävät napin korvan takaa paikoillaan ja parantavat istuvuutta. Tässä on kuitenkin tapahtunut pieni muotoilumoka, eli siivekkeiden kanssa napit eivät mahdu koteloon, joten latausta varten ne on aina irrotettava ja laitettava esimerkiksi taskuun talteen. Kannattaa laitaa löytötavaratoimiston numero kännykän pikavalintoihin jo nyt.

Äänen viive

Puute, joka on aika anteeksiantamaton CKR7TW:n kohdalla, on viive: ääni tulee kokonaisen sekunnin jäljessä! Pelien pelaamisen voi unohtaa saman tien, ja leffojen ja sarjojen katselua voi harkita vain, jos palvelu osaa kompensoida viivettä, kuten Netflix. YouTube puolestaan… Älä edes yritä!

Äänenlaatu

Bassosoittimet toimivat mukavasti, etenkin kontrabasso, jonka perusta on jykevä mutta yläpää kirkas. Jouset soivat miellyttävän puhtaasti ja selkeästi. Rock-musiikki saa mukavaa säröä kitaroista.

Silti jokin tökkii. Symbaalit ja tamburiinit iskevät terävästi, samoin naislaulu etenkin s-äänteiden kohdalla. Crescendo-osio Mari Samuelsenin versiossa Ólafur Arnaldin Near Light -teoksessa soi brutaalisti ja viiltävästi – ikävää.

Audio-Technicalla on sovellus, jonka avulla voi esimerkiksi etsiä kadonneita nappeja, mutta taajuuskorjainta siinä ei ole. Sitä saa mitä tilaa, siis.

Johtopäätökset

Audio-Technica CKR7TW osaa olla raju: särökitarat nappaavat kivasti ja keskirekisterin äänikuva on kova. Bassorekisteri on tasapanoissa, mutta ylärekisteri soi liian raakana ja ärhäkkäänä useimmissa musiikkityyleissä. Sekunnin viive äänessä tekee napeista hyödyttämät pelaamiseen ja leffojen katseluun. Jo se yksinään olisi sietänyt pitää CKR7TW:n vielä kehittelypöydällä.

Karakter
Audio Technica ATH-CKR7TW

Myös tässä testissä

Apple AirPods Pro

Ja kaikki tahtoo

Kansa ei kaikkoa edes kummallisen muotoilun säikäyttämänä, vaan himoitsee Applen AirPodeja. Pro-versio on kaikissa suhteissa parempi kuin alkuperäinen.

Äänenlaatu on parantunut: uutena vastamelu ja äänen parannus. Saumaton yhteensopivuus Sirin kanssa. Loistava kantama ja langaton lataus.
Kova keskirekisteri. Musiikin kuunteluun on parempiakin vaihtoehtoja.
Lue koko testi

RHA TrueConnect

Tenhoavaa premium-laatua

RHA on onnistunut kehittämään luotettavat ja kestävät True Wireless -kuulokkeet.

Hyvä ääni, vakaa yhteys ja tyylikäs premium-look. Näppärä pikalataus.
Ei tukea AAc:lle ja aptX:lle. Pelkkä SBC ei riitä näin kalliin mallin varusteluksi.
Lue koko testi

Sony WF-1000XM3

Referenssikuuloke pitää pintansa

Sonyn malli on referenssimme, kun vertaamme täysin langattomia kuulokkeita. Se on minikokoon pakattu yhdistelmä täysikokoisten vastamelukuulokkeiden ominaisuuksia, ilman johtoja.

Hyvä ja tasapainoinen ääni. Mukautuva 20-tasoinen vastamelu. Erittäin hyvä akunkesto. Loistava kantama.
Vastamelu ei ole yhtä tehokas kuin WH-1000XM3. Napit ovat hiukan isot ja painavat verrattuna muihin.
Lue koko testi

Supra Nero-TX

Harvinaisen hyvä löytö

Täysin langattomat kuulokkeet alle satasella yllättävät iloisesti.

Erittäin hyvä ääni ja harvinaisen kova latauskapasiteetti kotelossa.
Bluetooth-yhdistäminen täytyy tehdä tietyssä järjestyksessä. Tyynyvaihtoehtoja vain vähän. Langaton kantama keskikertainen.
Lue koko testi

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Rakkautta ensi kohtaamisella

Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?

Mukaansa tempaava soundi ja muotoilu, jonka ansiosta kuulokkeet eivät ala väsyttää. Tottelee saumattomasti Siriä. Luokkansa johtava langaton kantama.
Ylä-äänten erottelu ei ole parhaasta päästä. AirPods Pro -kuulokkeisiin verrattuna joitakin ominaisuuksia puuttuu.
Lue koko testi

B&O Beoplay E8 2.0

Ylellisimmät True Wireless -kuulokkeet

Harva yltää B&O:n tasolle luksusfiiliksen luomisessa. Sama pätee uuteen E8-malliin. Hinta on kuitenkin kova ja miinuksiakin löytyy.

Soundi on miellyttävä ja ylä-äänet soivat mukavan ilmavasti. Langaton lataus onnistuu. Todella ylellisen tuntuiset kuulokkeet.
Langattomuuden kantomatka on luokkansa huonoin. Pikkutarkat kosketustoiminnot.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sonyn kaikkien aikojen mukavimmat treenikuulokkeet

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Ääni & Kuva
Scroll to Top