MSi on maailman suurimpia pelikoneiden valmistajia, ja olemmekin testanneet vuosien varrella useita taiwanilaisyrityksen laitteita. Monet niistä ovat edustaneet pelikannettavien luksusluokkaa, mutta tällä kertaa löysimme testiin mallin, johon voi olla varaa pelaajallakin, joka ei ole onnistunut nappaamaan sponsoria pelaamiselleen. Kyseinen malli maksaa nimittäin noin puolet siitä, mitä useimmat testaamamme pelikannettavat kustantavat.
MSi GF75 Thin on nimensä mukaisesti litteä kone. Paksuus on vain 2,2 cm ja painoa 2,2 kg. Se on hyvin 17-tuumaiselta pelikannettavalta!
Muotoilultaan linjakas ja joustava
Koneen pinta on harjattua, mustaa alumiinia, joka antaa kannettavalle elegantin ja luotettavan ilmeen. Kaikki, mikä ei ole saman tien näkyvissä, on kuitenkin muovia, joten kone ei ole yhtä jäykkä kuin kalliimmista materiaaleista tehdyt laitteet. Kun painaa kannettavan keskelle sijoitettua virtanappia, voi sekä tuntea että kuulla koneen pohjan painuvan pöytää vasten. Onneksi pelikannettavaa pidetään yleensä pöydällä eikä sylissä.
MSi GF75 Thin on kookas kannettava, joten täysikokoiselle näppäimistölle on onneksi hyvin tilaa. Näppäimet ovat peruslaatua kannettavan kalvonäppäimistöksi. Kalliimmissa malleissa jokainen näppäin on mahdollista valaista RGB-värein, mutta GF75 Thin valaisee näppäimistön vain punaiseksi. Se kuitenkin riittää, jotta hämärässäkin onnistuu paikantamaan oikean näppäimen.
Unohda supernopeat grafiikat
17-tuumainen näyttö on kannettavan näyttävin osa. Pelikannettaville tyypilliseen tapaan resoluutio on vain Full HD -taso (1920 x 1080 pikseliä). Muuhun kuin pelikäyttöön se on ehdoton minimi. Pelatessa pienempi resoluutio on kuitenkin paikallaan, sillä se mahdollistaa nopeammat grafiikat. Virkistystaajuus näytössä on 120 Hz. Kalliimmissa pelikoneissa tämän päivän normi on 144 Hz tai siitä ylöspäin, mutta useimmille peleille 120 Hz riittää kyllä aivan mainiosti.
Ulkoisenkin näytön voi koneeseen liittää HDMI-portin kautta. DisplayPort kuitenkin puuttuu kokonaan, joten korkeampaa virkistystaajuutta ei saa erillisnäytölläkään; HDMI kun tukee vain 120 Hz:n virkistystaajuutta Full HD -kuvanlaadulla ja 30 Hz:n virkistystaajuutta 4K-resoluutiolla. Tehokkaamman koneen ollessa kyseessä olisi tämä aika iso rajoite, mutta tällaisessa budjettikoneessa näytönohjainkin asettaa rajoitteensa kuvanlaadulle, joten kompromissi on täysin hyväksyttävissä.
Tärkein nimittäin löytyy koneen sisäpuolelta. Vaikka tällä hinnalla ei mitään supertehokasta rautaa saakaan, tuntuvat tehdyt valinnat fiksuilta. Prosessorina on 10. sukupolven Intel Core i-7 kuudella ytimellä ja 12 säikeellä, RAM-muistia on 16 GB ja SSD-tallennustilaa 512 GB. Yhdistelmä mahdollistaa järkevät nopeudet. Näytönohjain on Nvidia GeForce GTX 1650Ti, joka on melko uusi edullisempien kannettavien näytönohjain.
Lue myös: 10 pelikuuloketta – Testissä 10 kohtuuhintaista vaihtoehtoa
Benchmarkit
Kuten vuoden 2020 tietokoneelta sopii odottaakin, on prosessori 10. sukupolven Core i7, tarkemmin sanottuna 2,6 GHz:n 10750H. Se on melkein tuplasti nopeampi kuin aiemmin tänä vuonna testaamassamme MSi Prestige 14 -kannettavassa, minkä todistaa GeekBench 5 -testi: GF75 Thin saa 6 119 pistettä (multicore) ja 1 205 (singlecore – erittäin nopea laite, siis!
Toimisto-ohjelmatestissämme (PC Mark 10) pisteitä ropsahtaa 4 888. Se on varsin riittävä innokkaammankin excelöijän tarpeisiin, ja vaatii kyllä aikamoisen tehomyllyn saadakseen merkittävästi nopeamman toimistokoneen, esimerkiksi MSi GS66 Stealthin.
Näytönohjain Nvidia GeForce GTX 1650Ti on lähes sama kuin MSi Prestige 14:ssa, mutta loppuun on lisätty kirjainyhdistelmä ”Ti”. Se kertoo näytönohjaimen olevan turboahdettu versio, vaikka ei mitenkään kilpaile Nvidian RTX-sarjan kanssa. Se on kuitenkin oikein nopea, etenkin kun MSi on varmistanut, ettei kukaan pääse vahingossa kytkemään mitään salamannopeaa erillisnäyttöä kannettavaan.
UL:n 3DMark-testit tuottivat 9 645 pistettä Fire Strikella ja 4 003 pistettä Time Spylla. Tulokset ovat tuplasti parempia kuin MSi Prestige 14 -työkoneella mutta vain puolet todellisten raskaan sarjan pelikannettavien, kuten Acer Predator Helios 700:n pisteistä.
PCMark 8:n akkutestissä virtaa riitti tunniksi ja 51 minuutiksi, mikä kuulostaa huonommalta kuin se onkaan. Pelkän akun voimin ei kannatta edes yrittää pelaamista, mutta jos käyttää GF75 Thin -kannettavaa työhön tai opiskeluun, riittää akku todennäköisesti yhdellä latauksella koko päiväksi.
Johtopäätökset
MSi GF75 Thin on halvempi kuin useimmat testaamamme pelikannettavat, mutta ajaa täysin asiansa. Ainakin jos pärjää ilman aivan uusimpien pelaamista korkeimmalla resoluutiolla ja mahtavalla virkistystaajuudella kolmella näytöllä samanaikaisesti. MSi GF75 Thin on iso, tyylikäs ja litteä 17-tuumainen kannettava, joka sopii siviilikäyttöönkin eikä ole liian suuri toimistolle otettavaksi. Tässä hintaluokassa joistain asioista on ollut pakko tinkiä, mutta MSi on tehnyt fiksut valinnat panostusten ja pihistysten suhteen. Näytönohjain on keskinkertainen, mutta saadakseen tuplasti nopeamman on myös maksettava tuplasti enemmän!