Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

TESTISSÄ: Powerbeats 4

Edullisinta langatonta

Applen langattomien Powerbeatsien uusi malli on täydellinen lenkkipolulle ja nirsoille kuulijoille.

/ 05.05.2020 - 12:52
Powerbeats 4

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Dynaaminen, täyteläinen ja lämmin ääni, paljon vivahteita.
  • Eivät ole täysin langattomat.

Täysin langattomat kuulokkeet ovat nopeasti nousseet suureen suosioon. Työmatkoille, rentoutumiseen tai lenkille ei tarvita enää kuin kaksi nappia korviin – kätevää!

Täysin langattomat maksavat toki enemmän kuin langalliset kuulokkeet, ja niiden akunkesto on jokseenkin rajallinen, usein 4-5 tuntia. Jos istuvuus ei ole aivan kohdillaan, ne liukuvat helposti korvista. Sehän ei ole sohvalla istuessa ongelma, mutta juostessa korvanapin tippuminen pusikkoon voi olla aikamoinen harmitus.

Olisiko siis johdolla yhdistetyt langattomat nappikuulokkeet parempi valinta?

Esimerkiksi neljännen sukupolven Apple Powerbeats, joka on käytännössä tällainen puolilangaton versio Powerbeats Pro -mallista, jossa saman äänen saa satasen halvemmalla.

Uudessa Powerbeats-mallissa oikeaa ja vasenta korvanappia yhdistää johto, mutta soittimen ja kuulokkeiden välillä ei johtoa tarvita.

Powerbeats 2020 box scaled 1
Pakkaus on pienempi ja ympäristöystävällisempi.

Puolilangattomassa mallissa on monta hyvää puolta. Kun napit on kytketty toisiinsa johdolla, on akunkesto paljon parempi kuin täysin langattomissa – jopa 15 tuntia – eikä latauskoteloa tarvitse kantaa mukana. Powerbeats ladataan tavallisella USB/Lightning-johdolla, ja viiden minuutin latauksella saa tunnin soittoaikaa.

Kuulokkeiden painokaan ei tästä ole juuri noussut: Powerbeats painaa vain 4 grammaa enemmän kuin Powerbeats Pro.

Powerbeats 2020 content scaled 1
Silikonipehmukkeita on tarjolla kolmessa koossa.

Istuvuus ja käyttö

Nappien mukana tulee kolmet erikokoiset silikonityynyt, latausjohto ja pieni kangaspussukka, johon napit voi pakata, kun niitä ei käytä. Kuulokkeiden istuvuus on hyvin samanlainen kuin Pro-mallissa. Kun on löytänyt itselleen sopivimman kokoisen silikonipehmusteen, nappi työnnetään kevyesti korvaan samalla taaksepäin kiertäen. Sen jälkeen panta kiinnitetään korvalehden viereen, ja todennäköisesti kuulokkeet istuvat tässä vaiheessa kuin nakutettu.

Ainakin minun kohdallani.

Powerbeats 2020 buttons scaled 1
Kaikki ohjaus tapahtuu kuulokenapeista.

Ei kaukosäädintä

Powerbeatsin uudessa mallissa kaikki ohjausnapit on sijoitettu kuulokkeisiin itseensä. Johdossa ei siis ole kaukosäädintä kuten aiemman sukupolven versiossa. Virtanappi on vasemmassa kuulokenapissa ja volyyminsäätö, musiikin ja puheluiden ohjaus oikeassa, samoin kuin mikrofoni ja Lightning-liitäntä, joka korvaa edeltäjässä olleen mikro-USB:n.

iPhonen omistajat voivat yhdistää kuulokkeet puhelimeensa naurettavan helposti, sillä Powerbeatsissa on Applen H1-siru. Kuulokkeet vain tuodaan puhelimen viereen, ja ne yhdistyvät automaattisesti.

Kantavuus on Beatsin langattomilla kuulokkeilla yleensä todella hyvä, ja näiden kanssa voi melkein juosta puhelinta karkuun musiikin katkeamatta: ulkona kuuluvuusalue ulottuu 50 metriin.

Androidin käyttäjille on tarjolla Beatsin sovellus, jota käytetään kuulokkeiden päivitysten tekemiseen.

Äänenlaatu

Jos on tottunut käyttämään kännykän mukana tulevia kuulokkeita tai Applen AirPods-tikkuja, on Powerbeatsin ääni ihme ja mullistus. Ääni on kirkas ja avoin AirPodeihin verrattuna, ja bassoakin piisaa ilman, että se käy päälle.

Piano ja kontrabasso Keith Jarrettin Bye Bye Blackbirdissä on hämmästyttävän fokusoitunut ja täyteläinen. Äänimaisema on suurempi ja lämpimämpi kuin RHA M750 Wireless -kuulokkeissa, ja rumpusoolo soi melkein räjähtävän dynaamisesti.

Draken Toosie Slide on äänitetty liioitellun basson kera, mikä tuntuu ja kuuluu Powerbeatsissa – ei ihan itsestään selvää tämän hintaluokan nappikuulokkeissa! Myöskään ylemmissä rekistereissä ei ole moitittavaa. Diskantti voi soida hieman karkeasti kuulokkeiden ollessa ihan uudet, mutta sekin tasoittuu ajan myötä.

 

Powerbeats 2020 2018 scaled 1
Powerbeats 4 vs Powerbeats 3: ei epäilystäkään, kumpi kuulostaa paremmalta.

Kitarat ja kuorot The Shinsin New Slangissa erottautuvat kauniisti äänimaisemasta. Joissakin äänityksissä s-äänteet jäävät hiukan epäselviksi, tämä on yksi niistä. Cecilia Bartolin lämmin mezzosopraano ei saa sellaista hehkua ja luonnollista sävyä kuin Ultimate Earsin referenssikuulokkeissani, mutta pelkäsin aluksi paljon huonompaa lopputulosta. Myös Bryn Terfelin komea baritoni toistuu hyvin.

Kun vertaan näitä Powerbeatsin edelliseen malliin, tulee esiin kaksi asiaa. Uuden, vuoden 2020 mallin ääni on paljon parempi, ja ne tuntuvat vankkarakenteisemmalta. Uuden mallin johtokaan ei häiritse kuulijaa rahisuttamalla mikrofonia.

Johtopäätökset

Siinä missä täysin langattomat Powerbeats Pro on täydellinen nappikuulokemalli liikuntaan (ilman vastamelua), on Powerbeats paras vaihtoehto puolilangattomien maailmasta. Molemmissa on sama loistava äänenlaatu, nappeja yhdistävä johto tuo turvaa, kun ei tarvitse pelätä napin hukkumista lenkkipolulle, ja samalla voi säästää rahaakin. Kolme toivetta yhdellä kertaa, ei paha.

Karakter
Powerbeats 4
Basic
Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Ääni & Kuva
Scroll to Top