Oikeastaan Supra Nero-TX on liian edullinen tähän testiin, jossa tarkoitus on vertailla premium-kuulokkeita. Niihin luemme yleensä 150-200 euroa maksavat laitteet. Nämä Ruotsissa suunniteluut ja Kiinassa valmistetut kuulokkeet ilmestyvät kisaan ja lyövät pöytään 90 euron hintalapun. Mutta onko se premiumia? Ei kai sentään.
Mutta hetkinen! Supran akunkesto on pisin, johon olemme täysin langattomissa kuulokkeissa törmänneet. Itse kuulokkeet jaksavat tosin soittaa tavalliset 5 tuntia, mutta kotelosta saa uskomattomat 75 lisätuntia päälle. Napit voi siis huoletta ottaa matkalle mukaan ja ladata kuulokkeet vasta kotiin päästyä.
Tästä näkökulmasta Nero-TX ei vaikuta mitenkään halvalta verrattuna premium-luokan yksinkertaisimpiin malleihin (Audio-Technica, katsomme sinua).
Käyttö ja ominaisuudet
Toiminnoiltaan Supra Nero-TX on perustasoa. Ne on varustettu Bluetooth 5.0:lla, joka tarjoaa vakaan yhteyden ja keskinkertaisen kantomatkan. Saimme ulkona tulokseksi 25 metriä eli puolet siitä, mihin Sony ja Apple/Beats pystyy.
Latauskin tapahtuu Micro-USB:llä eikä USB-C:llä. Olisi ollut jännä nähdä, miten nopeasti kotelo olisi ladannut täyteen, jos latausliitäntä olisi ollut optimoitu pikalataukselle.
Kuulokkeet istuvat hyvin. Napit ovat niin pienet ja kevyet, että niitä tuskin huomaa. Pakkauksessa tulee kuitenkin mukana vain kolme paria tyynyjä, joista kahdet olivat omiin korviini liian pienet. Kolmas taas liukui korvasta hieman liiankin kevyesti, joten päädyin testin nimissä huijaamaan ja käytin omia tyynyjäni, jotka istuvat korviini tietysti erinomaisesti. Kokeilin myös muutamaa Comply- eli memory foam -tyynyä vertaillakseni, ettei soundi muutu tyynyä vaihtamalla.
Äänenlaatu
Supran soundi on tunnetusti tiukka ja bassovoittoinen. Patricia Barberin Use Me -kappaleen tuplabasso soi jättimäisesti, mutta silti luonnollisesti. Supra on varmasti lisäillyt omiaan bassoo, mutta kaikesta huolimatta se kuulostaa tuplabassolta, jossa on vielä hiukan lisää potkua.
Nero-nappien stereokuva on hyvä ja tilantuntua mukavasti. Bassosoitinten koko on miellyttävä ja viulujen sointi luonnollinen ja täyteläinen. Hyvää täyteläisyyttä täydentää ylempänä soivien keveiden äänten tarkkuus. Läsnäolon tuntu (1–5 kHz) on jokseenkin rajoittunut, joten vibraatoissa saisi olla enemmän painetta.
Pikkuisen innokas basso ei jyrää klassisessa musiikissa, ja popissa ja rockissa se on vain paikallaan. Hyvät ja iskevät rytmit!
Johtopäätökset
Supra Nitro-TX on parhaimman kuuloinen täysin langaton kuulokemalli, jonka alle satasella tällä hetkellä saa. 5 tunnin akunkesto ja järjettömän 75 tunnin lisälatauksen ansiosta Nero-TX on varsin kiinnostava vaihtoehto!
Täydellisessä maailmassa Supran ylä-äänissä olisi enemmän ilmavuutta ja ylemmässä keskirekisterissä enemmän vivahteita. Ottaen huomioon, että kyseessä on kuitenkin testin halvimmat – eivätkä suinkaan huonoimmat – kuulokkeet, voi rahoille todella tuntea saavansa vastinetta. Korvatyynyt voi tosin joutua hankkimaan itse.
Myös tässä testissä
Apple AirPods Pro
Ja kaikki tahtoo
Kansa ei kaikkoa edes kummallisen muotoilun säikäyttämänä, vaan himoitsee Applen AirPodeja. Pro-versio on kaikissa suhteissa parempi kuin alkuperäinen.
Audio Technica ATH-CKR7TW
Huhuilua metsässä
Audio-Technican äänenlaatu riittäisi kyllä, mutta muuten ollaan eksytty pahasti metsään.
RHA TrueConnect
Tenhoavaa premium-laatua
RHA on onnistunut kehittämään luotettavat ja kestävät True Wireless -kuulokkeet.
Sony WF-1000XM3
Referenssikuuloke pitää pintansa
Sonyn malli on referenssimme, kun vertaamme täysin langattomia kuulokkeita. Se on minikokoon pakattu yhdistelmä täysikokoisten vastamelukuulokkeiden ominaisuuksia, ilman johtoja.
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
Rakkautta ensi kohtaamisella
Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?
B&O Beoplay E8 2.0
Ylellisimmät True Wireless -kuulokkeet
Harva yltää B&O:n tasolle luksusfiiliksen luomisessa. Sama pätee uuteen E8-malliin. Hinta on kuitenkin kova ja miinuksiakin löytyy.