Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Beyerdynamic DT 1990 Pro

Veitsenterävää analyysiä

Studio-ominaisuudet voivat olla näiden kuulokkeiden vahvuus ja heikkous. Kokeile ennen ostopäätöstä!

/ 16.04.2020 - 10:00
Beyerdynamic DT 1990 Pro

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Todella erotteleva ja analyyttinen ääni. Basso pysyy tiukasti hallinnassa, soundi on avoin ja vivahteikas. Mielettömän mukavat päässä.
  • Analyyttinen luonne voi tehdä kuuntelukokemuksesta terävämmän ja ”vaativamman” – ei mitään easy listeningiä.

Mustissa DT 1990 Pro -ammattilaiskuulokkeissa on samat elementit kuin Beyerdynamicin harmaissa Amiron Home -kotikuulokkeissa – mutta se ei tarkoita, että soundi olisi samanlainen. Beyerdynamic DT 1990 Pro on hienosäädetty studiokäyttöön ja muusikoille, jotka tarvitsevat analyyttisemmän äänimaiseman erottaakseen soitosta mahdollisimman paljon vivahteita.

Pro- ja Home-mallien tekniset tiedot ovat identtiset, mutta Pro-version mukana tulee kierrejohto ja tavallinen johto, joissa molemmissa on vasempaan kuppiin kytkettävä mini-XLR-liitin.  Kotiversion tapaan myös ammattilaismalli on parhaimmillaan, kun sen kytkee vahvistimeen tai erilliseen kuulokevahvistimeen.

Beyerdynamic DT 1990 Pro käytössä

Impedanssi ja herkkyys ovat standarditasolla, ja hyvällä kuulokevahvistimella kuulokkeista saa hyvin volyymiä irti. Kuulokkeet eivät taitu kokoon, mutta eipä niitä ole tarkoitettukaan bussimatkoille. Edes Audioquest Cobalt -DAC:in kanssa iPhone ei saanut ääneen tarpeeksi painetta, ainakaan samalla lailla kuin Audeze LCD-1, joka vaatii vähemmän tehoja. Ääni muuttui täysin, kun kytkin kuulokkeet Hegel H190- tai Shiit Magni 3+ -vahvistimeen.

Istuvuus on virheettömän mukavaa. Isot, pehmeät, kangaspäällysteiset tyynyt eivät paina päätä juuri lainkaan, ja kuulokkeet tuntuvat odotettua kevyemmiltä. Ääntä vuokaa melko paljon, ja useimpien avoimpien kuulokkeiden tapaan niitä ei kannatakaan käyttää samassa tilassa muiden ihmisten kanssa.

Säätömahdollisuuksia on vähän, oikeastaan vain pannan pituutta voi säätää. Avointen kuppien tapaan sekin on kevyttä metallia.

Beyer DT1990Pro studio scaled 1

Design herättää luottamusta kuulokkeiden laatua kohden, kuten ammattilaiskuulokkeilta sopiikin odottaa. DT 1990 Pron mukana tulee lisäpari tyynyjä, joita käyttämällä saa vielä analyyttisemmän äänikuvan ja hiukan tiukemman basson.

Itse suosin alkuperäisiä pehmusteita, koska analyyttisempää ääntä nämä kuulokkeet eivät ainakaan kaipaa. Hassua, että DT 1990 Prossa on sama dynaaminen Tesla-elementti kuin Amiron Home -mallissa, sillä ääntä on selvästi muokattu studiokäyttöön sopivaksi. Pro-malli on luonteeltaan analyyttisempi ja basso kuivempi ja tiukempi, keskirekisteri terävämpi ja vivahteiltaan monipuolisempi kuin Amiron Home. Ensin soundi tuntuu houkuttelevalta, mutta ajan mittaan hieman terävä diskantti alkaa väsyttämään korvia. Diskantin ja ylemmän keskirekisterin välillä on niin iso ero, että naislaulajien ääni kuulostaa herkästi liian teräviltä.

Fokus, transienttivaste ja yksityiskohtien määrä ovat oivalla tasolla, mutta analyyttisuus ei ole kaikkien makuun. Tuntien nojatuolimaratoniin suosittelemme mieluummin Amiron Home -mallia.

Johtopäätökset

Beyerdynamicin ammattilaismalli DT 1990 Pro on erinomainen valinta muusikoille ja muille, joiden tarvitsee erottaa jokainen raita levytykseltä. Analyyttinen luonne ja diskantin korostuminen ei pidemmän päälle tunnu mukavalta, joten harrastajan kannattaa harkita mieluummin Beyerdynamicin toista dynaamisella Tesla-elementillä varustettua mallia. Jos kuitenkin analyyttisyys iskee omaan makuun, on DT 1990 Pro loistava. Jos arvioisimme kuulokkeita studiokäytön kannalta, antaisimme ehdottomasti viisi tähteä neljän sijaan.

 

DT 1990 Pro frequency
DT 1990 Pro mitattiin miniDSP EARS:ia ja REW:tä käyttäen. Halpa EARS-mikrofoni ei ole järin tarkka 4 kHz:n tienoilla, jossa usein näkyy notkahdus, vaikka sitä ei oikeasti olisikaan. Subjektiivisesti kuunnellen en havainnut ylemmässä keskirekisterissä vetäytymistä. Toisaalta 8 kHz:n kohdalla tuntuu terävä piikki. Basso on kuiva ja erottuva.

Karakter
Beyerdynamic DT 1990 Pro
Premium

Myös tässä testissä

Neumann NDH 20

Onnahteleva ensiyritys

Legendaarinen mikrofonivalmistaja ei vakuuta ensimmäisellä kuulokemallillaan.

Hyvännäköiset kuulokkeet alumiiniviimeistelyineen. Miellyttävän tuntuiset. Vaikuttaa olevan vahvistimelle helppo nakki, sillä ääni ei vaihtele vahvistimesta riippuen.
Tumma soundi, ylä-äänissä liian vähän yksityiskohtia. Liian terävä ääni makuumme.
Lue koko testi

Sony MDR-Z7M2

Viihdearvo taattu

Sony on parannellut Z7 premium-malliaan lippulaivamallinsa Z1R:n tekniikalla. Lopputuloksena on muhkea ääni.

Erittäin mukavat pehmusteet. Laadukkaan oloinen, paljon metallia. Mahtava basso, joka tekee musiikista viihdyttävää.
Dynamiikat voisivat olla paremmat ja basso tarkempi – nyt ylä-äänistä jää puuttumaan ilmavuutta.
Lue koko testi

Fostex T60RP

Laajalle levittäytyvää musiikkia

Fostex T60RP:n ääni on puhtaampi kuin useimmissa tämän hintaluokan suljetuissa kuulokkeissa, mikä saattaa johtua niiden puoliavoimesta rakenteesta.

Tyylikäs resoluutio, täyteläinen basso ja paljon tilaa. Erittäin musikaalinen äänentoisto.
Vaativat paljon tehoa! Kännykkäkäytön voi unohtaa. Diskantti on hiukan laimea. Ulkonäöltään kuulokkeet muistuttavat teollisia kuulosuojaimia…
Lue koko testi

Denon AH-D5200

Suurenmoista ääntä suljetuista kuulokkeista

Denon AH-D5200 on luokkansa parhaita suljettuja kuulokkeita.

Loistava ja vivahteikas äänikuva, jossa paljon sävyjä. Tyylikäs design ja miellyttävä istuvuus.
Diskantin kovimpia ääniä olisi voinut vähän hillitäkin.
Lue koko testi

Audeze LCD-1

Highend-kuulokkeet kännykälle

Mobiilikäyttöön sopivampia kuulokkeita ei tästä hintaluokasta löydy!

Kompaktit, kevyet ja täydelliset kuulokkeet puhelimen kanssa käytettäväksi. Kristallinkirkas ja neutraali soundi, eläväinen basso.
Basso vaimenee turhan aikaisin, eikä äänimaisema ole yhtä hienostunut kuin referenssimallissa.
Lue koko testi

Sennheiser HD 660S

Klassikon uudet vaatteet

Sennheiserin paras malli 600-sarjasta on turvallinen valinta tässä luokassa.

Silkkinen ja vivahteikas soundi. Laulu toistuu kauniisti, lämpimästi ja täyteläisesti.
Rajallinen äänenpaine ja syväbasso.
Lue koko testi

Beyerdynamic Amiron Home

Viilein valinta

Beyerdynamic Amiron Home on harvinaisen onnistunut yleiskuuloke.

Vivahteikas, lämmin ja avoin soundi vahvalla bassolla. Erinomainen istuvuus ja laadukas rakenne.
Vaatii kunnon vahvistimen. Joidenkin makuun soundi voi olla liian pehmeä.
Lue koko testi

Hifiman Sundara

Avoimen luokan testivoittaja

Hifiman Sundara ei ole vain hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, se on myös äänenlaadultaan luokkansa paras.

Täydellisen tasapainoinen ääni, jossa vahva basso ja yksityiskohtia erottuu runsaasti. Todella erotteleva äänikuva lähes täydellisin ominaisuuksin.
Paino ja koko voivat karkottaa joitakin ostajia.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Ääni & Kuva
Scroll to Top