Amiron Home -mallin speksit ja hintakin ovat lähes samat kuin saman valmistajan DT 1990 Pro -mallissa, joten sitä voisi luulla, että ero piilee vain kosmeettisissa yksityiskohdissa. Molemmissa on sama toisen sukupolven Tesla-elementti avoimissa kupeissa, jotka peittävät korvat kokonaan. Kuuntelu osoittaa, että Amiron Home ei soi lainkaan samalla tavalla kuin DT 1990 Pro.
Kuulokkeita ei voi kytkeä suoraan puhelimeen, vaikka niiden mukana tuleekin plugiliittimellä varustettu johto. Kannattaa huomioida, että johto tulee molempiin kuppeihin plugilla. Johdon voi siis vaihtaa balansoituun halutessaan. Pro-mallin tapaan Amiron Home vaatii vahvistimen tai erillisen kuulokevahvistimen, kuten Shiit Magni 3+:n, jota itse käytin testissä.
Beyerdynamic Amiron Home käytössä
250 ohmilla ja 102 desibelillä on selvää, ettei puhelinta voi käyttää soittimena. Jos väliin kytkee Audioquest Cobaltin, on soittaminen mahdollista, mutta täyteen loistoonsa kuulokkeet vaativat enemmän tehoa. Erotuksena DT 1990 Prohon Amiron Homen kanssa ei tule vaihdettavia pehmusteita, joten hienosäätö tapahtuu taivuttamalla metallisankaa, kunnes kupit ovat ihanteellisessa asennossa päätä vasten.
Pro-mallin tapaan istuvuus on esimerkillistä. Kuulokkeita tuskin huomaa keveytensä ansiosta, ja tyynyt ovat mukavat pidempiaikaisessakin käytössä. Huomasin pitäväni enemmän Pro-mallin yhden johdon taktiikasta Amiron Homen kahteen johtoon verrattuna. Kuppien harmaa väritys ja hopeanväriset yksityiskohdat antavat kuulokkeille pehmeämmän ilmeen kuin kokomusta DT 1990 Pro – ja mahtavaa kyllä, pehmeämpi väritys indikoi tässä tapauksessa myös pehmeämpää soundia!
Home-versio ei kuulosta lainkaan harmaalta, vaan sointi on lämmin, miellyttävä ja täyteläinen. Muhkea basso erottuu – se ei ole pohjattoman syvä, mutta harvinaisen täyteläinen ja eläväinen avointen kuulokkeiden bassoksi. Diskantti voi kuulostaa hiukan kevyeltä, mutta pidemmän päälle se on oikeastaan vain mukavaa.
Ääni ei ole yhtä erotteleva ja painoton kuin Hifiman Sundara, ja äänikuva näyttäytyy lämpimämpänä ja basso huomattavasti isompana, joskaan ei yhtä erottuvana. DT 1990 Prohon verrattuna Amiron Home sopii paljon paremmin kotikuunteluun, sillä diskanttia tasapainottaa silkkisen ihana keskirekisteri. Yleiskuulokkeiksi Amiron Home on loisto-ostos, ja pitää muhevasta bassosta, se on vieläkin parempi.
Johtopäätökset
Beyerdynamic Amiron Home on harvinaisuus: avoin kuulokemalli mehukkaalla bassontoistolla. Musiikki virtaa niin kevyesti ja vapaasti, että kuulokkeita tahdo riisua ollenkaan. Eikä pelkästään miellyttävän istuvuuden lisäksi, vaan äänen tasapaino vain tukee musiikkia niin loistavasti.
Myös tässä testissä
Neumann NDH 20
Onnahteleva ensiyritys
Legendaarinen mikrofonivalmistaja ei vakuuta ensimmäisellä kuulokemallillaan.
Sony MDR-Z7M2
Viihdearvo taattu
Sony on parannellut Z7 premium-malliaan lippulaivamallinsa Z1R:n tekniikalla. Lopputuloksena on muhkea ääni.
Fostex T60RP
Laajalle levittäytyvää musiikkia
Fostex T60RP:n ääni on puhtaampi kuin useimmissa tämän hintaluokan suljetuissa kuulokkeissa, mikä saattaa johtua niiden puoliavoimesta rakenteesta.
Denon AH-D5200
Suurenmoista ääntä suljetuista kuulokkeista
Denon AH-D5200 on luokkansa parhaita suljettuja kuulokkeita.
Beyerdynamic DT 1990 Pro
Veitsenterävää analyysiä
Studio-ominaisuudet voivat olla näiden kuulokkeiden vahvuus ja heikkous. Kokeile ennen ostopäätöstä!
Audeze LCD-1
Highend-kuulokkeet kännykälle
Mobiilikäyttöön sopivampia kuulokkeita ei tästä hintaluokasta löydy!
Sennheiser HD 660S
Klassikon uudet vaatteet
Sennheiserin paras malli 600-sarjasta on turvallinen valinta tässä luokassa.
Hifiman Sundara
Avoimen luokan testivoittaja
Hifiman Sundara ei ole vain hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, se on myös äänenlaadultaan luokkansa paras.