Ei ole mikään salaisuus, että referenssikuulokkeemme vastamelumallien joukosta on Sony WH-1000XM3. Niinpä odotukset ovat korkealla Sonyn edullisemman WH-XB900N-mallin kohdalla. Eroja mallien välillä on: WH-XB900N tulee kuljetuspussukan kanssa, ei kotelon. Audiopiuha on molemmissa sama, mutta edullisemmasta puuttuu lentokoneadapteri. Lataukseen käytetään molemmissa USB-C-johtoa.
Rakenne ja laatu
XB900N ei vain muistuta 1000XM3, ne voisivat olla samasta muotista. Molemmista on musta perusversio, mutta hopean sijaan vaihtoehtona tässä on sininen. Kupit taittuvat sivulle ja koko homma menee pieneen kasaan. Laatuvaikutelma on erinomainen, ja Sony on kopioinut luksusmallinsa designin tähänkin malliin, luotamme rakenteen kestävyyteen. Pehmusteita on anteliaasti, mutta tällä kertaa tyynyt eivät ole samaa memory foamia. Kuulokkeet tuntuvat mukavalta pitkäänkin kuunnellessa.
Ominaisuudet ja käyttö
Kuulokkeiden lataamiseen käy kännykän USB-C-johto, ja 10 minuutin pikalatauksella saa tunnin kuunteluaikaa. Sony tunnetusti pakkaa tuotteisiinsa kunnon valikoiman ominaisuuksia, eikä XB900N ole poikkeus. Kuulokkeita ohjataan pääosin hipaisukytkimillä, jotka kerrankin toimivat hyvin. Sovelluksesta voi hallita kaikkia ominaisuuksia: automaattisen vastamelun tasoa, surroundääntä, 360-ääntä, äänen parannusta, nappien ohjelmointia ja taajuuskorjainta.
Äänenlaatu ja vastamelu
Nimen XB tulee sanoista Xtra Bas, ja bassoon on tosiaankin syytä varautua. Jos fanittaa kunnon jytää, tämä toimii varmasti, mutta muiden kannattaa ottaa sovelluksen taajuuskorjain käteen ja säätää bassoa hillitymmäksi. Silloin äänenlaatu on tasapainoinen ja todella hyvä. Vastamelu on odotettua parempi tässä luokassa. Ei se tietenkään ole yhtä hyvä kuin Sonyn huippumallissa, mutta XB900N on selvästi lainannut samaa tekniikkaa. Vastamelu ei myöskään liiemmin vaikuta musiikkiin, mikä on mainiota.
Johtopäätökset
Jos Sonyn luksusmalli on vastamelun kunkku, on WH-XB900N sen kapinallinen prinssi. Saman muotoilun ansiosta kuulokkeet istuvat mukavasti pitkään käytettynäkin. Akunkesto on erinomainen ja käyttö yllättävän helppoa hipaisukytkimistä huolimatta. Sovelluksessa on enemmän ominaisuuksia kuin arvaisi tarvitsevansakaan, ja ennen kaikkea sitä kautta voi hillitä muuten liioiteltua bassoa. Vastamelukin on keskivertoa selvästi parempi.
Myös tässä testissä
Supra Nitro-X BT
Turvanmitalla häviten
Supra voittaa kilpailijan toisensa jälkeen mutta kompastuu maaliviivalla.
Jays q-Seven Wireless
Jays onnistuu ykkösellä
Melkoinen saavutus Jaysiltä saada näin hyvä äänenlaatu ja kohtalainen vastamelukin tämänhintaisiin kuulokkeisiin!
JBL Live 650BTNC
Vastakohtien vastamelukuulokkeet
JBL:n kuulokkeissa on yhtä paljon plussia ja miinuksia, joten emme oikein voi suositella niitä.
Philips PH805
Philips onnistuu taas budjettipuolella
PH805 olisi hinta-laatusuhteeltaan mainio, vaikka vastamelua ei olisikaan.
Pioneer SE-S6BN
Ennemmin pendelöintiin kuin pitkille matkoille
Pioneerin kuulokkeet ovat kätevät katukäyttöön, mutta hälyn poistaminen ei ole järin tehokasta.
Sennheiser HD 450BT
Sennheiser on tuttu ja turvallinen
Sennheiserin edullisimman vastamelumallin päivitetty versio on turvallinen ostos.