Tämä on pelkän kameran testi. Lue Sony Xperia 1 II -puhelimen koko testi tästä.
Ottaen huomioon, että Sony on ainoa kännykkävalmistaja, joka tekee myös järjestelmäkameroita, voisi luulla, että japanilaismerkki olisi aina ollut paras kännykkäkameroiden suhteen. Kunnianhimoisista yhteistyöprojekteista huolimatta tuntuu, että työ kantaa hedelmää vasta nyt. Vasta Xperia 1 sai kolmoiskameran, jollainen kilpailijoilla jo oli. Mark II on osoitus Sonyn todellisista kyvyistä. Ennen kaikkea siinä on huomattavasti suurempi kenno kuin aiemmin.
Sovellus
Sovelluksessa on vain yksi automaattiasetus. Salama, yksinkertaiset valonsäädöt, kuvasuhde ja perusasetukset löytyvät helposti. Opas huomauttaa, jos kuvassa on ongelmia jo ennen kuvan ottamista. Edistyneet asetukset löytyvät puolestaan Photo Pro -sovelluksesta, jonka käyttöliittymä on samanlainen kuin Sonyn Alpha-kameroissa. Jos manuaaliset säädöt ovat juttusi ja Sonyn kamerat tuttuja, on sovellusta helppo käyttää.
Kuvanlaatu
Tämä jako amatööri- ja ammattilaiskuvaajien sovelluksiin voi aiheuttaa ongelmia, kun kuvattavana on kohde, jossa on sekä kirkkaita että hämäriä alueita. Amatöörisovelluksessa HDR-ominaisuus toimii liian laimeasti. On siis vaihdettava Pro-sovellukseen, jotta saa tehtyä manuaaliset säädöt. Sama yökuvauksessa. Kameran rauta mahdollistaa erinomaiset kuvat, jos vain osaa säätää kaiken kohdilleen Pro-sovelluksessa. Suurimmaksi osaksi perussovelluksen automaattiasetus toimii ihan hyvin, mutta kunnon huippukuvat jäänevät saamatta.
Johtopäätökset
Xperia 1 Mark II:ssa on huomattavasti parempi kamera kuin ennen. Jos tykkää tehdä manuaalisia säätöjä, on Pro Photo -sovellus varmasti mieluinen; sen käyttöliittymäkin kun on suoraan ammattilaiskameroista lainattu. Automaattiasetuksilla menevä taviskuvaaja ei saa yhtä lailla onnistumisen kokemuksia, sillä ohjelmisto ei aina saa laadukkaasta kamerasta parasta suoritusta irti. Toivomme kovasti, että Sony päivittää ohjelmistonsa niin, että kuvat onnistuvat silloinkin, kun olosuhteet eivät ole täydelliset.
https://youtu.be/vPPk1KdB7IA
Myös tässä testissä
Oneplus 8 Pro (kamera)
Tiukka rutistus OnePlus-kameralta
Vuosien yritysten ja erehdysten jälkeen näyttää siltä, että OnePlus on löytänyt linjansa kameran suhteen.
Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)
Halpismerkki Xiaomi yllättää hyvällä kamerallaan
Korkeasta hinnastaan huolimatta Mi 10 Pro on itse asiassa melko edullinen, sillä kuvanlaatu on loistava.
Apple iPhone 11 Pro (kamera)
Suuri askel iPhonelle
Jännittäviä kuva-asetuksia ei juuri ole, mutta kuvat onnistuvat lähes aina iPhone 11 Prolla.
Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)
Samsung yrittää liikaa
Galaxy S20 Ultra tarjoaa lukuisia innovatiivisia ominaisuuksia, jotka kuitenkin kompastelevat päivityksistä huolimatta.
Huawei P40 Pro+ (kamera)
Ensimmäinen 10x zoom kännykässä
Huawein kyky mahduttaa kameratekniikkaa uuteen puhelimeensa jaksaa hämmästyttää.