Pakkauksesta löytyy kahdet lisäsovitteet, mutta ei siivekkeitä, mikä on ehkä vähän yllättävää ottaen huomioon, että Elite 7 Activea myydään nimensä mukaisesti treenikuulokkeena. Mutta siivekkeiden puuttumiseen on selitys: kuulokenapit on päällystetty materiaalilla, jota Jabra kutsuu nimellä ShakeGrip. Se on nestemäistä silikonikumia, jonka pitäisi kuulemma pitää kuulokenapit korvissa ilman siivekkeitäkin. Napit tuntuvat pehmeiltä ja miellyttäviltä ja korviini ne istuvat todella hyvin. Ne pysyvät hyvin kyydissä hikisissäkin treeneissä.
Aivan kuten Elite 4 Active -mallillakin kuulokkeita ohjataan kuulokenapeissa olevista ohjausnapeista. Niissä ei siis ole varsinaisia hipaisukytkimiä, mutta nappeja ei kuitenkaan tarvitse painella kovaa, vaan ne tottelevat aika kevyttäkin painallusta – mistä korvani kiittävät. Sovelluksesta voi vielä valita, mikä painallus tekee mitäkin. Pidän myös siitä, että kuulokkeissa puhuva ääni ilmoittaa, olenko valinnut vastamelun (ANC) vai ympäristöäänet (Hearthrough).
Paljon ääniasetuksia
Kuuden valmiin ääniasetuksen (joita voi myös itse säätää) valikoimalla on hyvät mahdollisuudet siihen, että löytää itselle sopivimman.
Sovelluksen Soundscape-vaihtoehto on tarkoitettu tilanteisiin, jolloin haluaa sulkea ulkomaailman pois ilman musiikkia, jolloin keskittyminen saattaa helposti harhailla kuuntelemaan sanoituksia ja rytmiä. Ensin en ihan tajunnut, mitä iloa toiminnosta olisi, mutta kokeiltuani joogaa vesiputouksen kohina korvillani voin sanoa, että Soundscapella on paikkansa.
Kokonaisuutena paras
Jabra Elite 7 Active on erinomainen treenikuulokemalli. Ilman siivekkeitäkin kuulokenapit pysyvät luotettavasti paikoillaan eivätkä satu. Ääni on hyvä, vaikka paremmankin kuuloisia treenikuulokkeita on tarjolla. Sointi olisi saanut olla täyteläisempi ja painokkaampi, mutta mukava istuvuus, helppokäyttöisyys ja kelpo ääni tekevät Elite 7 Activesta kuitenkin luokkansa parhaan kuulokemallin viimeisen vuoden ajalta.