Titan on MSi:n huippumallisto, jonka nimi istuu sarjan laitteille kuin nakutettu: kaikki tähän mennessä kohtaamamme koneet ovat olleet todellisia raskassarjalaisia. MSi GT76 Titan ”vain” 4 kg:n painollaan on titaanimittapuulla oikeastaan kevyt ja elegantti.
Kuten muissakin raskaan sarjan koneissa, on tässäkin näyttö kannen yläreunassa. Näin jäähdytykselle jää enemmän tilaa ja kone näyttää pienemmältä kannen ollessa auki. Ulkopuoli on titaaninharmaata alumiinia ja alapuoli muovia.
Sisäpuoli on kuitenkin ulkokuorta kiinnostavampi: 64 GB:n RAM pyörittää sekä Windowsia että raskaita ohjelmia vuosia eteenpäin. Näytönohjain on GeForce RTX 2080 8 GB:n RAM-muistilla on tänä päivänä itsestäänselvä vaihtoehto, onhan se markkinoiden tehokkain. Koneesta löytyy myös 1 TB:n SSD nopeaan käynnistämiseen ja 1 TB:n kovalevy isoille ohjelmille.
17,3-tuumainen näyttö on varustettu pelikoneille harvinaisesti 4K-resoluutiolla. Suorituskyvyn heikkeneminen – mikä ei ole tässä ongelma – ja hitaampi näyttö ovat korkean resoluution heikkouksia. MSi onkin joutunut valitsemaan 60 Hz:n taajuusvasteen, joka riittää useimpiin toimintoihin vallan hyvin mutta salamannopeat 3D-pelit vaativat vähintään 144 Hz.
Pohjoismaisena testaajana ilahdun aina MSi:n näppäimistön ja äänijärjestelmän nähdessäni – ne nimittäin toimittaa SteelSeries ja Dynaudio, jotka molemmat ovat tanskalaisia ja alansa huippuja.
Tuplasti virtaa
MSi Titan GT76 pääsee palkintopallille suurimmalla virtasyötöllään, joka on ratkaistu varsin tyylittömästi superpaksulla johdolla – se näyttää siltä, että Teslakin latautuisi sillä. Laturinjohto on itse asiassa kaksi samassa: kummassakin 230 wattia, eli laitos nielaisee helposti lähes puoli kilowattia! Vaikka haluaisikin vain surffailla ihan hissukseen, eikä vain yhden laturin käyttäminen ole mahdollista, sillä johdot on liitetty yhteen. Designeri on ollut vapaalla, kun tähän ratkaisuun on päädytty!
Benchmarkit
Ei siitä kauaakaan ole, kun pelikoneisiin saatiin neliydinprosessorit. Nyt meillä on ensimmäistä kertaa testipöydällä kahdeksalla ytimellä ja 16 säikeellä varustetut koneet. Niinpä ei ole ihme, että MSi rikkoo kaikki ennätykset GeekBench-tuloksellaan 32 509 (multicore). Singlecore-pisteet 5 833 ovat normaalimmat, mutta kertovat korkeasta kellotaajuudesta.
3D-testit todistavat myös huikeasta laadusta: 10 136 pistettä 3DMark TimeSpy -testistä ja 20 360 pistettä Fire Strikessa eivät ole vain parempia kuin missään aiemmin näkemämme, vaan huomattavasti paremmat. Samppanjakorkkeja ei poksautella tähän väliin vain siitä syystä, että Acer Predator Triton 900 onnistuu olemaan vielä hiukkasen nopeampi.
Ainoa akkutesti kertoo, ettei akun varassa voi pelata. Virta hupeni tunnissa, ja testissä simuloitiin vain toimisto-ohjelmia – miten nopeasti akku kuluukaan 3D-peleillä!
Johtopäätökset
MSi GT76 Titan DT 9SG -kannettavassa ei ole mitään pehmeää tai söpöä. Jos Asus Zephyrus on Lamborghini, niin MSi on Hummer! Iso, raskas ja kulmikas – ja tehoa niin ettei mitään rajaa! On vain yksi syy ostaa MSi Titan, ja se on pelaaminen. 3D-suorituskyky hakkaa lähes kaikki ja prosessoritehoja on tuplasti viime vuoteen verrattuna. Kyse on todellakin huippukoneesta! Siihen nähden hintakin vaikuttaa melkein perustellulta.
Myös tässä testissä
Acer Predator Triton 900 PT917-71-93MW
Graafikoille ja pelaajille
Acerin jättikannettava osaa temppuja, joihin muut pelikoneet eivät pysty.