Vaikka Acer hyppäsi pelikelkkaan vasta jokin aika sitten, on merkki tunnettu viihdyttävistä koneistaan. Uusien Predator-mallien julkistus viime huhtikuussa New Yorkissa herättikin paljon huomiota. Acerin johtaja Jason Chen kertoi silloin, että puolet Acerin pelikoneiden käyttäjistä käyttää kannettavaansa myös luovaan työhön. Jopa 15 % ei itse asiassa pelaa niillä lainkaan, vaan ostavat koneen tehokkaan raudan vuoksi.
Eniten pöhinää herättänyt malli oli lippulaivamalli Triton 900, jossa on kääntyvä kosketusnäyttö. Nyt jännittävä uutuus on viimein saatavilla Pohjoismaissa.
Acer Predator Triton 900 PT917 on iso, litteä ja leveä ja näytön jämäkät saranat tuovat muutaman lisäsentin leveyteen ja saavat koneen näyttämään ohuemmalta. Pisteet Acerille kreikkalaisessa mytologiassa pysyttäytymisessä: Tritonin väri on nimeltään ”abyssal black” pohjattoman alkumeren mukaan.
Kilpailijansa MSi:n tapaan myös Acerin huippukone on varustettu 8-ytimisellä Intel Core i9 -prosessorilla, tällä kertaa 2,4 GHz:n versiolla. Muistia on ”vain” 32 GB RAM ja vain yksi 1 TB:n SSD. Acerilla on siis vähän vähemmän luksusta kuin MSi:llä – mutta ylellinen se on silti. Näytönohjain on Nvidia GeForce RTX 2080, jossa 8 GB:n RAM. Parasta A-luokkaa sekin, siis.
Myös ammattilaisille
Näyttö 17-tuumainen kosketusnäyttö 4K-resoluutiolla. En muista ennen nähneeni moista yhdistelmää pelimaailmassa. Enkä ainakaan 180 asteen kääntyvää näyttöä. Pelikäytössä näytön itsensä pitää tietysti olla hyvä, mutta koneeseen saa myös ulkoisia näyttöjä kiinni. Kääntyvä näyttö on hyödyllinen graafisessa työskentelyssä.
Acer on onnistunut virtalähteensä kanssa paremmin kuin MSi. Triton pärjää yhdellä 330 watin laturilla, joka kylläkin muistuttaa kooltaan ja painoltaan tiiliskiveä. Isot tehot vaativat isoa laturia!
Benchmarkit
Prosessori on 2,4 GHz:n Core i9-9980. Se ei ole yhtä nopea kuin MSi:n i9-9990K, kuten GeekBench-pisteet osoittavat: 30 996 (multicore) on ”vain” toiseksi paras koskaan näkemämme tulos!
Mitä prosessoritehoissa hävitään, se 3D-näytönohjaimessa voitetaan: 10 365 pistettä 3DMark TimeSpyssä ja 22 021 pistettä Fire Strikessa. Emme väitä tätä maailman nopeimmaksi pelikoneeksi, mutta emme itse ole nähneet mitään vastaavaa!
Akunkesto on väistämättä yhtä surkea kuin kilpailijallakin: koneesta saatiin tiristettyä tunti ja 11 minuuttia.
Johtopäätökset
Superluksusluokassa saa kaiken samassa paketissa – ja Acer Predator Triton 900 on sellainen paketti. Tässä kohtaa herää toki kysymys: kuka maksaa lystin? Jotenkin epäilen, ettei sellaisia pelaajia löydy erityisen monta, jotka olisivat valmiit maksamaan tuhansia euroja taittuvasta 4K-näytöstä. Graafisen työn tekijöille se sen sijaan on hyvä myyntivaltti, ja he voivat laittaa näppäimistön värivalot päälle vapaa-ajallaan. Jos kaipaa hillittömiä tehoja ja laatuominaisuuksia, on hurja hinta perusteltavissa.
Myös tässä testissä
MSi GT76 Titan DT 9SG
Tanssii kuin perhonen, iskee kuin ampiainen
MSi Titan lyö ennätykset raa’alla prosessoritehollaan, eivätkä grafiikatkaan jää jalkoihin.