Yhä useammasta uudesta puhelimesta kuulokeliitäntä on jätetty pois, joten ihmiset juoksevat kaupoissa etsiskelemässä langattomia kuulokkeita. Tässä kategoriassa Applen täysin langattomat AirPodit ovat johtotähtenä. True Wireless -kuulokkeissa edes korvanappien välillä ei ole johtoa, mutta on edelleen monta hyvää syytä käyttää johtoa: nappien välinen yhteys on varmempi, akunkesto parempi eikä riskiä toisen kuulokkeen katoamisesta ole.
Niinpä päätimme koota testiin kahdeksan langatonta nappikuulokemallia kiinnostavimmasta hintaryhmästä. Ne eivät edusta kaikista edullisinta päätä, joten äänenlaatu on laadukasta, mutta ne eivät toisaalta ole niin kalliit, että tarvitsisi säästää kuukausikaupalla hankintaa varten.
Tällä kertaa emme erotelleet tavallisia nappeja treenikuulokkeista. Jälkimmäiset istuvat napakammin ja ovat kestävämpiä. Tässä hintaluokassa vedenkestävyys on jo yleistä, toisin kuin edullisemmissa. Olemme antaneet siitä plussaa, mutta testin fokus on kuitenkin musiikin kuuntelussa eikä parhaiden treenikuulokkeiden löytämisessä.
Lataus
Tavallisin tapa langattomien kuulokkeiden lataukseen on ollut käyttää kaukosäätimeen pienen luukun taakse piilotettua microUSB -liitäntää. Ne olivat aiemmin kännyköissä yleisin liitäntämalli, mikä pelasti monen laturin muistamiselta, kun kaverilta sai melkeinpä aina lainattua laturia akun huvetessa. Tässä testissä huomasimme maailman muuttuneen: joissakin kuulokkeissa on USB-C-liitäntä, mikä mukailee tietysti puhelimien nykystandardeja. Mikä ikävämpää, osassa on erityiset magneettikiinnikkeet lataukseen, mikä toimii kotioloissa mutta vaatii laturin muistamista aina, kun lähtee reissuun. Erikoisratkaisuihin nojatuvissa malleissa olisi hyvä olla myös tavallinen laturi kaiken varalta.
Testistä
Pyysimme valmistajilta langattomia nappikuulokkeita testiin sadan euron molemmin puolin. Arvioimme istuvuutta ja mukavuutta, helppokäyttöisyyttä ja akunkestoa. Vedenkestävyydestä annoimme lisäpisteitä, mutta sitä ei edellytetty testissä. Äänenlaadun arvioimista varten kuuntelimme erityyppisiä kappaleita parhaalla mahdollisella suoratoistolaadulla.
Huawei Freelace
Fiksu mutta aika jyrä
Huawei Freelacessa on älykkäitä ominaisuuksia etenkin, jos kuulokkeita käyttää Huawein puhelimen kanssa.
Jaybird Tarah Pro
Sietokykyinen ja soinnikas
Tarah Pro -treenikuulokkeet kestävät vertailua selkeisiin musiikkikuulokkeisiin.
Jays m-Six Wireless
Yllättävän epäurheilulliset
Treenikuulokkeiksi basso on ihmeen valju eikä vedenkestävyydestäkään ota selkoa.
JBL Reflect Contour 2
Onnistunut päivitys
JBL on korjannut monia edeltäjämalli Reflect Contourin heikkouksia.
Marshall Minor II
Ei kaikkien kuppi teetä
Jos Minor II vain sattuu istumaan omaan korvaan ja tyyliin, se saattaa olla paras valinta.
Oneplus Bullets Wireless 2
Kuoppaista menoa
Oneplussan päivitetty Bullets ottaa askeleen eteenpäin ja kaksi taakse.
Sony WI-SP600N
Enemmän ei ole enemmän
Sony on yrittänyt tunkea kaiken samaan pakettiin, joten mikään ei ole oikein huippulaatua.
Supra Nitro-X2
Kelpo ääntä edullisesti
Sound by Sweden iskee jälleen parannellulla versiolla vanhasta suosikista.