Apple suunnitteli alkuperäiset Soundsticks-kaiuttimet vuonna 2000 iMac G3 -koneensa pariksi, ja niistä tuli sittemin New Yorkin MOMAstakin löytyvät designklassikot.
Soundsticks II -mallissa USB korvattiin 3,5 mm:n liitännällä. Harman Kardon Soundsticks III:n kohdalla päivitys on hienovaraisempi. Satelliittien jalaoista on tullut mustat (sointuvat MacBookiin), johdoista ketävämpiä ja valoista sinisten sijaan valkoiset. Ulkonäkö viehättää meitä edelleen, ja harvat kaiuttimet saavat vieraat pysähtymään ja kysymyään niistä. Akvaariomainen subwoofer työpöyädn alla tuntuu kyllä vähän tarpeettomalta.
Subwoofer toimii myös johtokeskuksena. Molemmat satelliitit ja tietokoneen Aux-johto yhdistyvät subwooferissa. Koska johdot eivät ole kovin pitkiä, kannattaa laite sijoittaa melko lähekkäin. Ikävä kyllä Harman Kardon ei ole lisännyt laitteeseen digitaalisia liitäntöjä, mutta Soundsticksistä löytyy kyllä muutaman kympin kalliimpi langaton versio. Toisessa kaiuttimessa on kosketusnapit, joilla säädetään volyymiä. Jos haluaa sammuttaa tai käynnistää laitteen tai säätää bassoa, on ryömittävä pöydän alle näpyttelemään subwooferin takapuolta.
Soundi on kuten aiemmassakin mallissa. Kaiuttimet erottelevat laulun hyvin. Akustiset konsertit soivat upeasti ja intiimeillä jazzlevytyksillä laulujan fraseeraus erottuu kauniisti. Soundi on kirkas ja stereokuva hyvä, mikä tekee Soundstickistä toimivan myös pelaamiseen. Subwoofer on testin parhaita ja soittaa sekä kovaa että matalalta ilman häiriöitä tai kohinaa. Elokuvia katsellessa siihen sopii lisätä painetta toimintaleffoista nautiskeluun eikä laite ole moksiskaan.
Johtopäätökset
Useimmat tietokonekaiuttimet eivät kieltämättä ole kovin houkuttelevan näköisiä. Harman Kardon Soundsticks tekee poikkeuksen ja on päässyt jopa museon kokoelmiin. Viimeisin malli on saanut pieniä päivityksiä, joten edellisen sukupolven omistaijen ei ole syytä vaihtaa. Muiden, jotka kaipaavat työpöydälleen näyttävää ratkaisua, kannattaa tutustua Soundsticksiin. Soundsticks III soi melkein yhtä upeasti kuin miltä se näyttää. Halusipa sitten pelata, kuunnella musiikkia tai katsoa leffoja kirkkaalla soundilla ja kunnon bassolla, on valinta tässä.
Myös tässä testissä
Razer Nommo Chroma
Värikäs ja kätevä
Valoshow’lla varustettu kaiutinmalli sopii työpöydälle pelilaitteiden kaveriksi.
Pioneer DJ DM-40BT
Musikaalinen ja laadukas
Studioinspiraatiostaan huolimatta Pioneerin kaiuttimet toimivat erinomaisesti musiikin kuunteluun kotona.
Logitech MX Sound
Tyylikäs ja sulava
Logitechin siisteimmät tietokonekaiuttimet tarjoavat Bluetoothin kaupan päälle.
Edifier Luna Eclipse E25HD
Fiksu ja filmaattinen
Jännittävä ulkokuori kätkee sisäänsä kokoaan suuremman äänen.
Creative Sound BlasterX Kratos S5
Myrsky ja mylväys
Kunnon subwooferista ja paineesta huolimatta ääni on yksinkertaisesti liian vaisu.