Klipsch RSB-6 näyttää hyvin karkealta ja maskuliiniselta, ja se sopii pituutensa puolesta yli 46-tuumaisille televisioille. Soundbarista löytyy HDMI, joka tukee HDCP 2.2:a ja sen myötä uusimpia videomuotoja. Laitteessa ei ole näyttöä, joten täytyy seistä aivan soundbarin vieressä nähdäkseen, mikä ääniasetus ja sisääntulo on käytössä. Käyttöä ei helpota pieni ja muovinen kaukosäädin.
Äänenlaatu
Elokuvien puhe ei erotu niin hyvin kuin Samsungilla ja LG:llä, eikä RSB-6 onnistu simuloimaan surround-ääntä yhtä hyvin. Äänikuvan sointi muistuttaa paljon elokuvateatterissa kuulemaamme: kova, katu-uskottava ja brutaalinpuoleinen. Niinpä on harmillista, että soundbar ei pysy perässä äänenvoimakkuuden noustessa. Soundi jää latteaksi eivätkä Alien: Covenant -elokuvan räjähdykset ja laukaukset erotu tarpeeksi taustastaan. Taso on mielestämme tyydyttävä.
Bluetoothin kautta soitettu musiikki onkin sitten eri juttu. Kuten Panasonic SC-HTB250:n kohdalla, myös Klipschillä musiikki soi täysin elottomasti ja epäkiinnostavasti, ja oletettujen transienttien kohdalla pää tömähtää kattoon. Muilla testilaitteilla tätä ongelmaa ei ole.
CD ei juurikaan auta asiaa. Musiikki soi rytmikkäästi, mutta Klipsch ei pääse lähellekään parhaiden tasoa. Basso kuulostaa värittyneeltä, kaikki kuulostaa kovin PA-henkiseltä, mutta dynamiikka ja voima jäävät puuttumaan. Klipsch jää kauas JBL Bar 3.1:stä tällä saralla.
Johtopäätökset
Jyhkeän ulkoasunsa ja PA-soundia muistuttavan äänensä puolesta on pettymys todeta Klipsch RSB-6:n kuulostavan niin aneemiselta. Soundi on lattea, elokuvien actionkohtaukset eivät saa tarpeeksi kontrastia erottuakseen muusta sisällöstä, eikä varsinaista surround-vaikutelmaa synny. Pahinta on Bluetooth, joka on täysin käyttökelvoton karmean äänenlaatunsa takia. Eloa löytyy kuin täytetyltä laiskiaiselta. Näyttökin olisi ollut kiva, samoin parempi kaukosäädin.
Myös tässä testissä
Tehopakkaus
Muut eivät pääse lähellekään JBL:n tehoja. Etenkin 10-tuumainen subwoofer tekee vaikutuksen. Bar 3.1 kuulostaa hyvältä ja on helppo käyttää.
Resoluutio ja sävyjen koheesio eivät ole parasta A-luokkaa. Ei DTS-tukea.
Lue koko testi
Täydellistä tasapainoa
Äänikuva on suuri ja toimii poikkeuksellisen hyvin elokuvien ja pelien kanssa. Erinomaisen hienosäädetty tasapaino.
Jäimme kaipaamaan lisää voimaa. Kapeaan näyttöön mahtuu liian vähän tekstiä, joten merkit joutuvat skrollailemaan näytöllä.
Lue koko testi
Ääni virtaamaan
Elokuvaääni on selkeää ja puhe erottuu kirkkaana. Äänikuva on suuri. Plussaa verkkoyhteydestä ja suoratoistopalveluista.
Voimaa voisi olla enemmänkin, ja ääni saattaa toisinaan olla melko lattea.
Lue koko testi
Yläpäästä kajahtaa
Äänimaisema on elokuvissa suuri ja puhe erottuu selkeästi. Subwooferissa riittää jytyä.
Ylärekisteri voi kuulostaa liian kovalta ja subwoofer on hieman liian energinen yläpäästään kuin matalimmilta taajuuksilta. Stereomusiikki ei herätä kummoisia tunteita.
Lue koko testi
Ennemmin television kuin musiikin kaveri
Erittäin kompaktit mitat tekevät Philipsin soundbarista huomaamattoman, ja se on myös hyvin käyttäjäystävällinen. Soundi on vahvempi kuin uskoisi.
Ei kuulosta musiikin kanssa yhtä hyvältä kuin elokuvien. Basso ei pysy täydellisesti kontrollissa ja keskirekisteristä puuttuu energiaa. HDMI ei tue HDCP 2.2:a, eli voit heittää hyvästit 4K Blu-raylle.
Lue koko testi
Yllättävän hyvä ääni
Äänikuva laajenee sivu- ja korkeussuunnassa, ja kaiutin simuloi aitoa surroundia loistavasti.
Jäimme kaipaamaan näyttöä, sillä LED-valot kertovat toiminnoista paljon rajoitetummin. Ylärekisteristä uupuu ilmaa.
Lue koko testi
Pelaajan soundbar
Surround toimii kohtalaisesti elokuvien ja pelien kanssa, ja subwooferin ääni nivoutuu hyvin soundbarin ääneen. Selkeä näyttö helpottaa käyttöä.
Ylärekisteri on melko sulkeutunut, puhe erottuu epäselvästi ja musiikki soi elottomasti. Subwoofer ei ole langaton, HDMI ja DTS puuttuvat.
Lue koko testi
Sinne päin
Äänessä riittää energiaa ja enemmän painetta kuin olisimme odottaneet. Melko suuri äänikuva elokuvia katsellessa.
Bluetoothilla äänenlaatu on kamala. Ei analogista sisääntuloa, joten musiikkia ei voi kuunnella suoraan kännykästä.
Lue koko testi
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.