HW-N660 tukee 4K Blu-ray -videota HDMI-sisääntulon kautta ja se jopa jakaa äänen ulos luoden lisäulottuvuuden ääneen. Erotuksena Sonyyn ei Samsungilta löydy tukea 360-ääniformaateille, kuten Dolby Atmokselle ja DTS:X:lle. Sen sijaan Samsung skaalaa äänen ylöspäin tavallisista kaksiulotteisista ääniformaateista.
Käyttäjäystävällisyys on muuten hyvä, mutta pieneen näyttöön mahtuu vain muutama merkki, joten tekstin täytyy pyöriä ruudulla, jotta kaiken saa luettua.
Äänenlaatu
Ääni on tasapainoisempi kuin muilla tämän testin soundbareilla. Alien: Covenantin dialogi erottuu avoimena ja luonnollisena. Subwoofer integroituu muuhun äänimaisemaan hyvin ja basso toistuu puhtaasti. Se antaa äänikuvalle vakaan pohjan ja saa jopa räjähdykset kuulostamaan hyviltä muutamia rajoitteita lukuun ottamatta.
Äänikuva on suuri ja avoin, ja jopa Forza Horizon 3 -peli Xbox One S -konsolilta kuunneltuna tuntuu yllättävän suurelta elämykseltä. Tilaa ja dynamiikkaa riittää. Samsung jää tehoissa hieman jälkeen ja meistä HW-N660 luovuttaa vähän liian helposti.
Stereomusiikissa ei kuulu lainkaan ikävää terävyyttä. David Gilmourin laulu Pink Floydin Hey You -kappaleessa soi selkeästi, luonnollisesti ja tasapainoisesti. Samsungin ylärekisteri on vivahteikkaampi kuin useimmilla tässä testissä ja toimii parhaiten musiikissa, joka ei vaadi kovaa volyymia.
Johtopäätökset
Samsung on onnistunut vuosien varrella tekemään hyvänkuuloisia soundbareja, eikä HW-N660 ole poikkeus. Sen soundi on tasapainoinen, erotteleva ja luonnollinen niin elokuvissa, peleissä kuin musiikissakin. Painetta olisi saanut olla hieman lisääkin, mutta kokonaisuus on niin hyvä, että se ansaitsee lämpimät suosituksemme. Näytön pienuutta lukuun ottamatta HW-N660 on hyvin käyttäjäystävällinen.
Myös tässä testissä
Tehopakkaus
Muut eivät pääse lähellekään JBL:n tehoja. Etenkin 10-tuumainen subwoofer tekee vaikutuksen. Bar 3.1 kuulostaa hyvältä ja on helppo käyttää.
Resoluutio ja sävyjen koheesio eivät ole parasta A-luokkaa. Ei DTS-tukea.
Lue koko testi
Ei riitä
Jos keikkapaikkojen ja yökerhojen PA-soundi miellyttää, tuntuu Klipschin soundi tutulta.
Tehot eivät riitä ”rokkaavan” äänikuvan seuraamiseen. Kaikki kuulostaa melko lattealta ja Bluetoothin kautta ääni on aivan kamala.
Lue koko testi
Ääni virtaamaan
Elokuvaääni on selkeää ja puhe erottuu kirkkaana. Äänikuva on suuri. Plussaa verkkoyhteydestä ja suoratoistopalveluista.
Voimaa voisi olla enemmänkin, ja ääni saattaa toisinaan olla melko lattea.
Lue koko testi
Yläpäästä kajahtaa
Äänimaisema on elokuvissa suuri ja puhe erottuu selkeästi. Subwooferissa riittää jytyä.
Ylärekisteri voi kuulostaa liian kovalta ja subwoofer on hieman liian energinen yläpäästään kuin matalimmilta taajuuksilta. Stereomusiikki ei herätä kummoisia tunteita.
Lue koko testi
Ennemmin television kuin musiikin kaveri
Erittäin kompaktit mitat tekevät Philipsin soundbarista huomaamattoman, ja se on myös hyvin käyttäjäystävällinen. Soundi on vahvempi kuin uskoisi.
Ei kuulosta musiikin kanssa yhtä hyvältä kuin elokuvien. Basso ei pysy täydellisesti kontrollissa ja keskirekisteristä puuttuu energiaa. HDMI ei tue HDCP 2.2:a, eli voit heittää hyvästit 4K Blu-raylle.
Lue koko testi
Yllättävän hyvä ääni
Äänikuva laajenee sivu- ja korkeussuunnassa, ja kaiutin simuloi aitoa surroundia loistavasti.
Jäimme kaipaamaan näyttöä, sillä LED-valot kertovat toiminnoista paljon rajoitetummin. Ylärekisteristä uupuu ilmaa.
Lue koko testi
Pelaajan soundbar
Surround toimii kohtalaisesti elokuvien ja pelien kanssa, ja subwooferin ääni nivoutuu hyvin soundbarin ääneen. Selkeä näyttö helpottaa käyttöä.
Ylärekisteri on melko sulkeutunut, puhe erottuu epäselvästi ja musiikki soi elottomasti. Subwoofer ei ole langaton, HDMI ja DTS puuttuvat.
Lue koko testi
Sinne päin
Äänessä riittää energiaa ja enemmän painetta kuin olisimme odottaneet. Melko suuri äänikuva elokuvia katsellessa.
Bluetoothilla äänenlaatu on kamala. Ei analogista sisääntuloa, joten musiikkia ei voi kuunnella suoraan kännykästä.
Lue koko testi
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.