Vain 40 cm:n pituudellaan Fidelio B1 ei hallitse olohuoneen sisustusta, olipa sen yllä minkä kokoinen televisio tahansa. Subwoofer on niin litteä, ett sen voi työntää vaikka sohvan alle, mutta silti niin leveä ja syvä, että se pystyy toistamaan järeät bassot. Jos basso tulee suoraan alapuoleltasi, muuttuu katselukokemus astetta fyysisemmäksi, kun subwoofer tytisyttää sohvaa.
Näytöstä voi tarkistaa yleisimmät toiminnot. HDMI-sisääntulo ei valitettavasti tue 4K Blu-ray -videota (HDCP 2.2 puuttuu). Soitin on siis kytkettävä suoraan kiinni televisioon ja lähetettävä ääni kaiuttimeen audiokanavan HDMI-ulostulon kautta.
Äänenlaatu
Elokuvien vuorosanat erottuvat selkeämmin kuin Panasonicilla ja Creativella. Alien:Covenantissa äänikuva on soundbarin kokoa selvästi suurempi, vaikkakaan avaraa surround-vaikutelmaa ei synny. Subwoofer ei pysy ihan hallinnassa, jos se on asennettu liian korkealle, ja sitä on vaimennettava tasapainoisen basson saamiseksi.
Voice-ominaisuus päällä puhe on vieläkin selkeämpää, mikä samalla syö äänikuvan tilantuntua. Ääni voi muuttua jokseenkin karkeaksi, ja ominaisuus lienee tarkoitettu huonokuuloisten avuksi vahvistamaan ylärekisteriä.
Yleisesti Fidelio B1 soittaa riittävän tehokkaasti luodakseen hyvän elokuvaelämyksen. Se toimii myös pelaamiseen hyvin, Forza Horizon 3 imaisi meidät tehokkaasti mukaansa.
Musiikissa bassorekisteri jää hieman irralliseksi muusta äänikuvasta eikä subwoofer ole järin rytmikäs. Yläpäästä puuttuu erottelevuutta, joten lauluäänet eivät erotu erityisen kirkkaina.
Johtopäätökset
Philips Fidelio B1 on käyttäjäystävällinen soundbar, jonka hillitty ulkonäkö ja kompakti koko viehättää varmasti monia. Soundi on laitteen kokoa suurempi ja toimii hyvin televisio-ohjelmien ja elokuvien katseluun. Toisaalta musiikki ei soi yhtä kauniisti kuin monilla muilla, ja saman kokoluokan soundbareja on parempiakin, esimerkiksi Sony HT-MT500. Iso miinus tulee siitä, ettei HDMI-sisääntulo mahdollista 4K Blu-rayta.
Myös tässä testissä
Tehopakkaus
Muut eivät pääse lähellekään JBL:n tehoja. Etenkin 10-tuumainen subwoofer tekee vaikutuksen. Bar 3.1 kuulostaa hyvältä ja on helppo käyttää.
Resoluutio ja sävyjen koheesio eivät ole parasta A-luokkaa. Ei DTS-tukea.
Lue koko testi
Ei riitä
Jos keikkapaikkojen ja yökerhojen PA-soundi miellyttää, tuntuu Klipschin soundi tutulta.
Tehot eivät riitä ”rokkaavan” äänikuvan seuraamiseen. Kaikki kuulostaa melko lattealta ja Bluetoothin kautta ääni on aivan kamala.
Lue koko testi
Täydellistä tasapainoa
Äänikuva on suuri ja toimii poikkeuksellisen hyvin elokuvien ja pelien kanssa. Erinomaisen hienosäädetty tasapaino.
Jäimme kaipaamaan lisää voimaa. Kapeaan näyttöön mahtuu liian vähän tekstiä, joten merkit joutuvat skrollailemaan näytöllä.
Lue koko testi
Ääni virtaamaan
Elokuvaääni on selkeää ja puhe erottuu kirkkaana. Äänikuva on suuri. Plussaa verkkoyhteydestä ja suoratoistopalveluista.
Voimaa voisi olla enemmänkin, ja ääni saattaa toisinaan olla melko lattea.
Lue koko testi
Yläpäästä kajahtaa
Äänimaisema on elokuvissa suuri ja puhe erottuu selkeästi. Subwooferissa riittää jytyä.
Ylärekisteri voi kuulostaa liian kovalta ja subwoofer on hieman liian energinen yläpäästään kuin matalimmilta taajuuksilta. Stereomusiikki ei herätä kummoisia tunteita.
Lue koko testi
Yllättävän hyvä ääni
Äänikuva laajenee sivu- ja korkeussuunnassa, ja kaiutin simuloi aitoa surroundia loistavasti.
Jäimme kaipaamaan näyttöä, sillä LED-valot kertovat toiminnoista paljon rajoitetummin. Ylärekisteristä uupuu ilmaa.
Lue koko testi
Pelaajan soundbar
Surround toimii kohtalaisesti elokuvien ja pelien kanssa, ja subwooferin ääni nivoutuu hyvin soundbarin ääneen. Selkeä näyttö helpottaa käyttöä.
Ylärekisteri on melko sulkeutunut, puhe erottuu epäselvästi ja musiikki soi elottomasti. Subwoofer ei ole langaton, HDMI ja DTS puuttuvat.
Lue koko testi
Sinne päin
Äänessä riittää energiaa ja enemmän painetta kuin olisimme odottaneet. Melko suuri äänikuva elokuvia katsellessa.
Bluetoothilla äänenlaatu on kamala. Ei analogista sisääntuloa, joten musiikkia ei voi kuunnella suoraan kännykästä.
Lue koko testi
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.