Moto Z2 Force on yritys naittaa yhteen viime vuoden superlitteä Moto Z ja kestävä Z Force. Ja vaikuttavan litteä se onkin. On kuitenkin päivänselvää, että Z2 Force on suunniteltu käytettäväksi Moton omien lisävarusteiden kanssa. Ilman niitä puhelinta on nimittäin epämukava pitää kädessä, eikä takaosa näytä lainkaan tyylikkäältä. Emme kyseenalaista rikkoutumattomaksi mainostettua muovinäyttöä, mutta se naarmuuntuu hälyttävän helposti. Eikä sitä ole luokiteltu veden- eikä pölynkestäväksi.
Korkearesoluutioinen OLED-näyttö toistaa mustan odotetusti hyvin mustana, mutta värit ovat epätasapianossa eikä kirkkauskaan vakuuta. Huawei P10 :n tapaan tässäkin on mustavalkokenno kamerassa. Sen ansiosta kuviin saa syvyysefektiä ja taustaan terävyyttä. Hyvässä valaistuksessa kameralla saa hyviä kuvia, joskin värikylläisyyttä on liikaa. Kuvanvakaimen puuttuminen tekee kuvista hämärässä valaistuksessa kuitenkin epätarkkoja, tummia ja rakeisia.
Lisävarusteiden idea ei ole pöllömpi, varsinkin jos niitä voi käyttää useamman sukupolven laitteissa. Surullisena vastaesimerkkinä toimikoon lyhytikäiseksi jäänyt LG G5. Lisävarusteita löytyy lisäakusta langattomaan lataukseen, tehokkaammasta kaiuttimesta parempiin kameroihin. Käyttäjäkokemus on hyvä muutamia tarpeettomia käyttöliittymän säätöjä lukuun ottamatta. Toisaalta mukana on joitakin erityisen hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Kuulokeliitäntänä USB-C on kuitenkin vieläkin epätavallisempi näky kuin Lightning.
Odotetusti Moton suorituskyky on muiden huippupuhelinten tapaan erinomainen eikä juuri poikkea kilpailijoistaan. Se suoriutui muita hitusen paremmin oikeaa käyttöä simuloivissa Antutu- ja PC Mark -testeissä. Muistin kokoon ja nopeuteen on selvästi panostettu. Akku on monia muita puhelimia pienempi, mutta Z2 Force kestää kuitenkin koko päivän käyttöä.
Johtopäätökset
Moto Z2 Force on hyvä kännykkä, joka olisi loistava, jos kompromisseja ei olisi tehty niin paljon. Se on hyvin ohut mutta niin on akkukin vastaavasti pieni. Näyttö on rikkoutumaton mutta naarmuuntuu helposti. Puhelimessa on kaksoiskamera mutta sen toiminta ei yllä kilpailijoiden tasolle. Lisävarusteita on paljon, ja puhelin tuntuu alastomalta ja epämukavalta ilman niitä. Jos arvostaa mahdollisuutta vaihtaa kameran parempaan tai akun suurempaan, on lisävarustevalikoima paikallaan korvaamassa muita puutteita.
Myös tässä testissä
Asus Zenfone 4 ZE554KL
Asus esittelee valokuvamallin
Asus pyrkii matkapuhelinmarkkinoille Zenfone 4 -mallillaan, joka kosiskelee kännykkäkuvaajia.
Nokia 8
Peruspuhelin Nokialta
Nopeimmat komponentit eivät vielä riitä, vaan kännykällä pitäisi olla myös USP (Unique Selling Point) – eikä siihen riitä Bothies.
Samsung Galaxy Note 8
Joskus suurin on paras
Note 8 on kaventunut ja fiksu työkaveri eikä muistuta enää jättimäisiä phabletteja.
Sony Xperia XZ1
Kameravelho
Sony on onnistunut yhdistämään samaan pakettiin monia hyviä ominaisuuksia, mutta kamera hienouksineen varastaa huomion.
Apple iPhone 8 Plus
Paras kännykkäkamera
iPhone 8 Plus ei ole vain nopein puhelin vaan myös paras kuvaaja.