Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Asus ROG G701VIK BA044T

Raskaan sarjan pelikone

Asus on satsannut hurjaan suorituskykyyn, mikä näkyy laitteen painossa ja hinnassa.

/ 16.06.2017 - 13:48
Asus ROG G701VIK BA044T

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Uskomattoman hyvä suorituskyky kannettavaksi – tämä on aito vaihtoehto pöytäkoneelle.
  • Painava ja äänekäs. Sisäänrakennetut kaiuttimet eivät ole kovin hyvät. Kallis.

Asus ei ole tehnyt kompromisseja ROG 701 -kannettavansa suorituskyvyn suhteen, vaan tämä läppäri kilpailee tosissaan pöytäkoneen kanssa. Sisältä löytyy tehokas Core i7 -prosessori Inteliltä, kaksi salamannopeaa SSD-levyä, runsaasti RAM-muistia ja tärkeimpänä Nvidian Geforce GTX 1080 -näytönohjain. Lisäksi pakettiin kuuluu 17,3-tuumainen näyttö, jonka päivitystiheys on 120 Hz ja joka hyödyntää Nvidian G-Sync-tekniikkaa.

Näppäimistö ja kosketuslevy ovat saaneet myös erityistä huomiota suunnittelupöydällä. Näppäimet ovat isot, mukavan tuntuiset ja ilmavasti sijoiteltu. Koneen koon puolesta tilaa on myös erilliselle numeronäppäimistölle ja ohjelmoitaville pelinäppäimille. Kosketuslevyn ympäristö on päällystetty kumilla, joten kädet lepäävät mukavasti sen päällä.

Kuin imuri

Valitettavasti tehokas näytönohjain tarkoittaa myös kovempaa meteliä, kun takaosan tuuletus alkaa toimia täydellä teholla konetta jäähdyttääkseen. Tuulettimien melun voi peittää pelien äänillä, mutta koneen omat kaiuttimet ovat huonot. Suosittelemme panostamaan hyviin kuulokkeisiin. Tehoja syövä laitteisto imee virtaakin aikamoisella vauhdilla, joten kone on varustettu järeällä akulla. Osittain sen vuoksi koneella onkin itsekseen painoa 3,6 kg, ja virtalähteeseen yhdistettynä vielä 1,5 kg lisää. Kone ei siis ole varsinaisesti kannettava, ja sitä paitsi näytönohjain ei toimi täydellä teholla, jos virtajohto ei ole kiinni.

Suorituskyky

Kaikeksi onneksi olemme valmiit antamaan anteeksi Asuksen järkälemäiset mitat, äänekkäät tuulettimet, huonot kaiuttimet ja painon. Suorituskyvyltään se menee nimittäin helposti muiden ohi pitäen useimmissa peleissä tasaisen 60 fps:n kuvanopeuden. Itse asiassa aivan uusimmat pelit yltävät jopa 120 fps:n vauhtiin, esimerkiksi Rise of the Tomb Raider, joka näyttää häikäisevän upealta suurella näytöllä. Dishonored 2 pyöri hieman hitaammin mutta pysyi silti jatkuvasti yli 60 fps:n. Nopeudet riippuvat tietysti kunkin pelin asetuksista, mutta graafikoista voi huoletta vääntää tehoja irti, sillä sen tämä kone kyllä kestää.

Johtopäätökset

ROG G701 on pelikone tosipelaajille, joille hinta ei ole este ja jotka vaativat täydellistä suoritusta. Kooltaan se on valtava ja meteliäkin se pitää, mutta hulluudessa on pointtinsa: Asus pyörittää uusimpiakin pelejä suvereenisti ja saa ne näyttämään parhaat puolensa upealla 17,3 tuuman kokoisella näytöllään. Jos rahaa siis riittää ja tarvitset koneen, jonka voi periaatteessa ottaa mukaan paikasta toiseen, on ROG G701 ehdottomasti harkinnan arvoinen. Eniten vastinetta rahoilleen saa kuitenkin ehkä koneella, jossa on kaksi 1080-korttia. Sellainen on tulevaisuudenkin suhteen varmempi valinta ja edullisempi kuin Asus.

Myös tässä testissä

HP Omen 17 w203no

Laatu kohdillaan

Omen-koneen fiksusti harkitut kompromissit tarjoavat kunnolla vastinetta rahalle.

Jos tinkii hiukan 3D-vaatimuksistaan, saa melko edullisesti paljon tehoja.
Muihin verrattuna vähäisemmin varusteltu. Tosipelaajat tarvitsevat enemmän raakaa voimaa.
Lue koko testi

Alienware 13 R3

Leveä selkä ja OLED-näyttö

Alienwareen on helppo ihastua, vaikka sen design voikin tuntua hieman kummalta.

Näyttö on todella huippu ja kuva veitsenterävä. Koostaan huolimatta suorituskyky on mahtava ja akkukin parhaasta päästä.
Näyttö kiiltää liikaa, joten käyttö päivänvalossa on hankalaa. Suuri takapuoli ei ehkä innosta kaikkia.
Lue koko testi

Acer Predator 17X GX-792

Saalistaja hyökkää

Acerin hirmukone hotkaisee laatupelit aamiaiseksi.

Laadukas ja siistinnäköinen hurjimus, jossa on markkinoiden nopein näytönohjain.
Suuri, kallis ja painava. Mahtavasta virrankulutuksestaan huolimatta kone on vasta testin toiseksi nopein.
Lue koko testi

The New Razer Blade 2016

Kuin musta mäkki

Jos olet tykännyt MacBook-kannettavista, pidät varmasti myös Razer Bladesta.

Hyvännäköinen kannettava, joka sopii niin toimistoon kuin pelaamiseenkin.
Tuulettimet pitävät pelatessa meteliä. Korkeanpuoleinen hinta. Korkearesoluutioinen materiaali on liikaa GTX 1060 -kortille.
Lue koko testi

MSi GS73VR-7RF Stealth Pro

Luksusläppäri pelaamiseen

Upea näyttö ja litteä muotoilu tekevät MSi:stä herkullisen mutta tyyriin nautinnon.

Tehokas laitteisto erittäin litteässä paketissa. Prosessori, kovalevy ja näppäimistö ovat huippuluokkaa.
GeForce GTX 1060 -kortti. Samalla rahalla saa taatusti nopeammankin koneen, mutta ne ovat myös painavampia ja suurempia.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top